به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، محمد اخباری در نشست خبری که امروز در برج میلاد برگزار شد گفت: امروز در وضعیتی قرار داریم که با توجه به موقعیتی که فرزندان این کشور در صحنه های مختلف بین المللی به وجود آوردند باید توانیم حداکثر بهره وری را برای توانمند کردن کشور و اقتصاد مقاومتی که مطالبه مقام معظم رهبری است انجام دهیم. شعار جشنواره دانشگاه جامع علمی کاربردی فرهنگ، خلاقیت و کارآفرینی موتور محرک اقتصاد مقاومتی است و در بند 76 برنامه ششم توسعه نیز به بحث کارآفرینی و مهارت آفرینی اشاره شده است دانشگاه جامع تمام تلاشش را برای آنکه بتواند سهمیه مهارت و کارآفرینی را در جغرافیای کشور ترسیم کند اقدامات موثری همچون برگزاری این جشنواره را انجام داده است.
وی در ادامه با بیان اینکه 1041 اثر در این جشنواره شرکت داده شده گفت: امیدواریم در سال آینده آثار کمتر نشود و با تجاری سازی آن کارآفرین جدید در صحنه کار و اشتغال داشته باشیم.
وی در پاسخ به این سوال که ارزیابی و نظارت مراکز جامع علمی کاربردی چگونه انجام می شود گفت: یکی از دغدغههای وزیر علوم همین قضیه بوده است و از اولین روزی که حکم بنده داده شد مسئله ارتقای کیفیت مراکز هزار گانه دانشگاه جامع توجه شده است و ما رتبه بندی را آغاز کردهایم و کار کارشناسی انجام گرفت.
وی تصریح کرد: ارزیابی در سه سطح انجام میشود که سطوح آن خودارزیابی، ارزیابی عمومی و ارزیابی تخصصی است که از هجدهم مرداد ماه در همه مراکز خود ارزیابی شروع شده است و در خودارزیابی همه مراکز اطلاعات خود را بر مبنای شاخصهای تعیین شده انجام میدهند.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی به تشریح مبنای ارزیابی پرداخت و گفت: حدود 9 شاخص اصلی و 25 شاخص فرعی در این ارزیابی وجود دارد و 250 شاخص کاربردی و عملیاتی تنظیم شده که در قالب یک نرم افزار است و تجزیه و تحلیل و کار کارشناسی در آن انجام می گیرد و امیدواریم تا آخر امسال همه مراکز را رتبه بندی کنیم.
وی در ادامه بیان داشت: دانشگاههای در سطح پایین تر توسط ما تعطیل نمی شوند بلکه خودشان مجبور به تعطیلی میشوند چرا که از امتیازات کمتری برخوردار خواهند بود.
اخباری با تاکید بر اینکه 80 مرکز دانشگاه جامع علمی کاربردی توقف دوره دارند گفت: 80 مرکز توقف دوره داشتند که علت کاهش رشته در دانشگاه جامع نیز به همین دلیل بوده و ما نیاز داریم که تقاضای روز بازار کار را تبدیل به رشته و دوره کنیم تا آخر شهریور ماه ارزیابی انجام میشود و پس از آن وارد دوره ارزیابی تخصصی و عمومی میشود که این دو ارزیابی در سطح گستره ملی هستند.
رئیس دانشگاه جامع با تاکید بر اینکه تربیت تکنسین از اهداف دانشگاه جامع است گفت: در قبال تربیت 4 تکنسین ما باید یک کارشناس تربیت کنیم ولی گاهی اوقات در بخش کشاورزی و صنعت برای راه اندازی پروژه عظیم به 10 الی 20 کارشناس حرفه ای نیاز داریم و ما باید پس از بررسی کلان پروژه ها این پروژه ها را به دست تکنسین بسپاریم تا عملیات اجرایی شود ما به دنبال تکنسین و کارشناس هستیم.
وی درباره اجرای رشته های فراموش شده گفت: متاسفانه در کشور ما مرکز اطلاعات بازار کار وجود ندارد و همین باعث شده است که استان ها و موسسات بر مبنای آمایش سرزمینی نیازهای بومی اقتصادی و جهت گیری شغلی این هنرهای فراموش شده را برآورد کنند و براساس آن سرمایه گذاری انجام شود پس از انجام نیازسنجی ما رشته های مورد نیاز را احیا می کنیم در حال حاضر 120 هنر بومی فراموش شده است و ما به دنبال احیای آن هستیم.
وی با اعلام خبر ایجاد مرکز تربیت مدرس گفت: ایجاد مرکز تربیت مدرس از اول سال شروع شده و در تابستان برای حدود 50 هزار نفر مدرس دوره های بازآموزی و نوآموزی را برگزار خواهیم کرد و استفاده از مدرسین خبره نیز در برنامه های دانشگاه جامع قرار دارد چرا که تنها حدود 10 درصد مدرسین ما افراد خبره هستند و در کنار این می خواهیم این عدد را به 40 درصد افزایش بدهیم.
وی در پایان از برگزاری نمایشگاه توانمندی دانشگاه جامع خبر داد و گفت: نمایشگاه توانمندی دانشگاه جامع علمی کاربردی از روز یک تا چهارم شهریور ماه در مجلس شورای اسلامی برگزار خواهد شد که روز افتتاحیه آن یکشنبه خواهد بود در این نمایشگاه توانمندی های 31 استان کشور در معرض نمایش قرار خواهد گرفت.