به گزارش «خبرگزاری دانشجو»، به نقل از روابط عمومی دانشگاه محقق اردبیلی، جلسه هماهنگی نمايشگاه موزه علوم و فناوری ايران در دانشگاه محقق اردبيلی با حضور نمايندگان ميراث فرهنگی استان، بنياد نخبگان و مسئولان موزه تاريخ علوم دانشگاه محقق اردبيلی در محل موزه تاريخ علوم برگزار شد.
صالح فرامرزی، مدير نمايشگاه های سيار موزه علوم و فناوری جمهوری اسلامی ايران در اين جلسه با بيان اينکه موزه علوم و فناوری جمهوری اسلامی ايران در طول سال نمايشگاه هايی را در سطح کشور برگزار می کند، گفت: اولين نمايشگاه اين موزه در سالجاری در دانشگاه محقق اردبيلی با همکاری موزه تاريخ علوم اردبيل برگزار خواهد شد.
وی با بيان اينکه اين نمايشگاه 11 امين نمايشگاه سراسری موزه علوم فناوری ايران می باشد، افزود: پيش از اين، اين نمايشگاه در شهرهای همدان، اراک، بابل، قزوين، زنجان و غیره برگزار شده است.
فرامرزی تصريح کرد: نمايشگاه سيار موزه علوم و فناوری، تور نمايشگاهی است که در شهرهای مختلف ايران برگزار می شود و بيشتر جنبه آموزشی دارد و در آن سعی شده است تمامی آثار به نمايش درآمده و به شکل تعاملی و ملموس باشند.
مدير نمايشگاه های سيار موزه علوم و فناوری جمهوری اسلامی ايران خاطرنشان کرد: در اين نمايشگاه از تصاوير و فيلم هايی جهت معرفی آثار و نمايشگاه استفاده می شود و هر اثری دارای زيرنويس توضيح و فيلم مرتبط با خود می باشد.
فرامرزی ادامه داد: نحوه بازديد از نمايشگاه به شکل تورهای هدايت شده و مخاطبين عادی و با توضيح کارشناسان و راهنمايان نمايشگاه انجام می پذيرد.
وی تصریح کرد: بخش های جانبی دانشگاه، بخش فروش که شامل انتشارات موزه، فيلم ها و وسايل علمی، آموزشی و بخش جنگ های علمی (فيزيک، شيمی و ...) می باشد.
مدير نمايشگاه های سيار موزه علوم و فناوری جمهوری اسلامی ايران دو بخش علوم قديم و جديد را بخش های اين نمايشگاه عنوان و تصريح کرد: ترويج علم و اشاعه آن، ايجاد شناخت و خودباوری در مخاطبين ايرانی، معرفی دستاوردهای قديمی و بومی ايران به نسل های جديد، در دسترس قرار دادن آثار موزه ای جهت تعامل و شناخت بيشتر، فراهم کردن فضای مناسب جهت ديدن و تجربه کردن، آشنايی مخاطبين با ميراث علمی کشور، ايجاد فضای مناسب برای مخاطبين خارج از حوزه جغرافيايی موزه جهت آشنايی و بهره برداری از آثار موزه و ارتقای فرهنگ و ايجاد بينش صحيح در نسل جديد از اهداف برگزاری اين نمايشگاه است.
فرامرزی خاطرنشان کرد: يکی از موارد مهم در استفاده صحيح و کافی گروه های بازديدکننده بخصوص دانش آموزان و دانشجويان از نمايشگاه های سيار، نوبت بندی بازديد می باشد که لازم است در هر نمايشگاهی نوبت های بازديد گروهی و نيز تعداد گروه ها به شکل دقيق و مناسب تعيين شود؛ چراکه اين امر به بازديد مخاطب بيشتر از نمايشگاه با کيفيت و نتيجه مطلوب کمک می کند.
وی با بيان اينکه جنگ علمی از برنامه های سودمند که همزمان با برگزاری نمايشگاه های سيار انجام می شود و مرتبط با موضوع نمايشگاه می باشد، گفت: اين برنامه بخصوص برای مخاطب دانش آموز بسيار مناسب بوده و همچنين سرگرمی و جنبه آموزشی دارد.
لازم به ذکر است، اين نمايشگاه 16 تا 21 مهرماه در دانشگاه محقق اردبيلی برگزار خواهد شد.