به گزارش گروه ورزشی «خبرگزاری دانشجو» پانزدهمین دوره مسابقات دو ومیدانی قهرمانی جهان از 31 مرداد در ورزشگاه ملی پکن آغازشد وفردا (یکشنبه) به پایان می رسد.
ایران برای نخستین بار در تاریخ دو و میدانی خود شش سهمیه شرکت در این رقابت ها را به دست آورده بود.
احسان حدادی در پرتاب دیسک، لیلا رجبی درپرتاب وزنه، حسن تفتیان و رضا قاسمی در دوی 100 متر، محمدحسین ابارقی در دوی 200 متر و محمدجعفر مرادی در دوی ماراتن شش سهمیه ایران در این رقابت ها بودند.
حدادی رکورددار پرتاب دیسک آسیا و دارنده مدال نقره المپیک لندن و برنز قهرمانی 2011 جهان، که تنها امید مدال آوری دوومیدانی ایران در رقابت های سطح اول بین المللی محسوب می شود، در مرحله مقدماتی با عملکردی ناامید کننده حذف شد.
حدادی در پرتاب اول خود دیسک را تا فاصله 60 مترو39 سانتی متری انداخت اما در دو پرتاب بعدش اس خطا کرد. با این نتیجه، نایب قهرمان المپیک لندن در میان 30 شرکت کننده در رده 24 قرار گرفت.
رکورددار پرتاب دیسک آسیا که هنوز موفق به کسب سهمیه المپیک ریو نیز نشده است، امسال پرتاب بالای 65 متر نیز در کارنامه خود داشت اما نتوانست این نتیجه را در چین تکرار کند تا به فینال رقابت ها برسد.
دارنده سه مدال طلای بازی های آسیایی در سال های گذشته همواره مدعی است که برای تامین هزینه اردوهای خارجی خود و استخدام مربی با مشکلات زیادی دست به گریبان بوده است و در حال حاضر هم مدت هاست که بدون مربی تمرین می کند.
با زنگ خطری که در پکن به صدا درآمد و با ادامه این شرایط شاید حدادی نتواند خاطره خوش لندن را برای دو و میدانی ایران تکرار کند.
لیلا رجبی هم که دربازی های آسیایی 2014 اینچئون به مدال نقره رسیده بود و حدود یک ماه پیش از رقابت های جهانی در جام کازانف با ثبت رکورد 18متر و 4 سانتی متر سهمیه المپیک ریو را به دست آورده بود، در پکن رکورد ضعیف 17 متر و 4 سانتی متر را ثبت کرد و در میان 24 نفر در رده 18 ایستاد.
البته پس از این مسابقه، علت رکورد ضعیف رجبی مصدومیت وی عنوان شد اما سوال اینجاست که لیلا رجبی که مدت ها به دلیل مصدومیت در هیچ مسابقه ای حتی درقهرمانی آسیا به میدان رفت، چگونه در جام کازانف به رکورد بالای 18 متر رسید و سهمیه المپیک را گرفت و سپس دوباره مصدوم شد؟
از سوی دیگر بنابر وعده فدراسیون دو و میدانی، در این رقابت ها قرار بود مربی اختصاصی ورزشکاران نیز همراه آنها به چین اعزام شوند اما مربی اختصاصی اعزامی رجبی به رقابت هاهمسرش پیمان رجبی بود. البته اگر قرار براعزام مربی اختصاصی باشد، هر ورزشکاری حق دارد مربی خود را معرفی کند اما آیا مسئولین فدراسیون نباید منافع کشور و نتایج تیم ملی را بر میل شخصی ورزشکاران ارجحیت می دادند و یک دونده سابق دوهای سرعت که در حال حاضر باشگاه بدنسازی اداره می کند را به عنوان مربی اختصاصی پرتابگر خود به مسابقات جهانی اعزام نمی کردند؟
محمدجعفر مرادی دونده ماراتن ایران هم که پیش از آغاز رقابت ها وعده داده بود برای نخستین بار سهمیه المپیک در این رشته را برای ایران به ارمغان می آورد، حتی نتوانست به خط پایان مسابقه خود برسد تا ناکامی دیگری برای کشورمان رقم بخورد.
محمدحسین ابارقی نیزکه قرار بود در دوی 200 متر این رقابت ها شرکت کند، به مسابقات اعزام نشد ومسئولین فدراسیون نیز علت آن را مشکل خروجی وی عنوان کردند.
تنها اتفاق مثبت برای ورزشکاران ایرانی در این دوره از رقابت ها در دوی 100 متر رخ داد. حضور حسن تفتیان و رضا قاسمی در این ماده و رقابت آنها با بزرگان این ماده و نتایج قابل قبولی که کسب کردند، راضی کننده بود.
رضا قاسمی که در جام کازانف با ثبت رکورد 10 ثانیه و 12 صدم ثانیه سهمیه المپیک را به دست آورده بود، در مرحله مقدماتی قهرمانی جهان به زمان 10 ثانیه و 25 صدم ثانیه دست یافت و در میان 53 ورزشکار در رده 34 قرار گرفت.
اما تفتیان با تکرار رکورد ایران که خودش در جام کازانف ثبت کرده بود و سهمیه المپیک را هم گرفته بود برای نخستین بار در تاریخ دو و میدانی کشورمان به مرحله نیمه نهایی رسید. تفتیان درمرحله مقدماتی 100 متر را در 10 ثانیه و 10 صدم ثانیه دوید و رکوردی بهتر از تایسون گای ستاره دو و میدانی جهان به دست آورد.
تفتیان که در مرحله مقدماتی در رده 18 مجموع شرکت کنندگان قرار گرفته بود، در مرحله نیمه نهایی نتوانست رکورد قبلی خود را تکرار کند و با 10 ثانیه و 20 صدم ثانیه از صعود به فینال بازماند. رکورددار دوی سرعت ایران با این رکورد در میان نفرات راه یافته ره نیمه نهایی، رتبه 20 را به دست آورد.
مسابقات دو و میدانی قهرمانی جهان فردا به پایان می رسد اما تنها موفقیت شش سهمیه ایران، صعود تفتیان به نیمه نهایی بود و بر خلاف چند سال اخیر که احسان حدادی به تنهایی برای ورزش مادر ایران اعتبار کسب می کرد، این بار حسن تفتیان آبروداری کرد.