آخرین اخبار:
کد خبر:۴۳۹۷۳۵

خانه‌های بومیان همراه ویلاهای زمین خواران تخریب شد!

داستان ساخت‌وسازهای غیرمجاز در گردنه حیران از حدود سه هفته گذشته بحث میان مسوولان و رسانه‌ها بود که در نهایت اعلام شد حدود ۱۱ سازه غیرمجاز تخریب شده است .حالا در جریان تخریب این سازه‌ها بسیاری از محلی‌ها از تخریب‌ خانه‌هایشان گلایه دارند.

به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ در راستای اجرای تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون حفاظت از اراضی زراعی، ۱۱ مورد ساخت و ساز غیر قانونی در زمین‌های کشاورزی گردنه حیران تخریب شد و این درحالی است که برخی محلی‌ها در زمان تخریب این خانه‌ها گلایه‌هایی داشته و مطرح کرده‌اند که ویلاهای غیرقانونی مدنظر قانون تخریب نشده‌ است.

 

صدای گلایه این بومی‌های اطراف گردنه حیران به تلویزیون هم رسیده است. در مصاحبه‌‌ای که شب گذشته در بخش‌های مختلف خبری تلویزیون پخش شده، اشاره شده که برخی محلی‌ها از تخریب واحد مسکونی‌شان ناراضی‌اند و در اعتراض به سازمان جهادکشاورزی اعلام‌ می‎کنند این ساخت‌وسازها، خانه‌ آنها بوده و همچون ویلاهای اطراف آن ارزش میلیاردی نداشته‌اند.

 

در همین راستا نیز یکی از محلی‌ها خطاب به تخریب‌کنندگان گفته است: چرا ویلاهای افراد نامدار و ویلایی در چند متر آن طرف‌تر تخریب نمی‌شود و حتی گفته می‌شود که این ساخت‌وسازها مجوز دارند.

 

البته در این گزارش نیز همچون اعلام سازمان حفظ اراضی آمده است که ساخت‌وسازهای تخریب شده خارج از محدوده طرح هادی بوده و به همین دلیل تخریب صورت گرفته است.این همان صحبتی است که از روز اول نه‌تنها سازمان حفظ اراضی، بلکه بنیاد مسکن انقلاب اسلامی نیز گفته که این ساخت‌وسازها خارج از محدوده طرح هادی بوده است.

 

دو روز گذشته نیز نماینده مردم آستارا در مجلس شورای اسلامی به مهر گفته بود که تخریب ویلاهای غیر مجار در منطقه حیران در راستای عمل به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر مبارزه با تغییر کاربری اراضی کشاورزی است.صفر نعیمی رز با تاکید بر ضرورت ادامه تخریب ساخت‌وسازهای غیر قانونی در محدوده زمین‌های کشاورزی گفته که قوانین مشخصی در رابطه با مبارزه با تغییر کاربری اراضی کشاورزی وضع شده که در رابطه با تغییر کاربری‌های حیران باید به سرعت اجرایی شوند.

 

به گفته وی، متاسفانه برخی ناهماهنگی‌های دستگاه‌های اجرایی در سال‌های گذشته، زمینه‌ای را برای سودجویی عده‌ای فراهم کرده تا با استفاده از این فرصت به ساخت‌و ساز غیرقانونی در حریم جنگل‌ها و اراضی کشاورزی بپردازند.

 

در جریان تخریب این ساخت‌وسازها که پیش از ظهر دوشنبه و توسط یگان حفاظت از اراضی کشاورزی گیلان انجام شد، ۱۱ مورد ویلا، سوئیت، انباری، دیوار کشی، فنس کشی و پی ریزی ساختمان با مساحت ۱۱ هزار و ۸۵ متر مربع در منطقه حیران سفلی و وسطی با دستور دادستان آستارا قلع و قمع شده است.

 

در یک ماه گذشته تعداد زمین‌خواری‌های اعلام‌شده از سوی دولت کم نبوده تا جایی که مسوولان هم وارد میدان شدند و هر یک آستین بالا زدند و درباره زمین‌خواران اظهاراتی داشتند، یکی از وجود زمین‌خواری در کیش و قشم گلایه کرد و دیگری از وجود 50 سند زمین‌خواری در منزل شخصی سخن گفت. دیگری به رفع تصرف‌ها اشاره و اعلام کرد در این باره کمیته پیگیری زمین‌خواری ایجاد شده است. اما برخی دیگر هم بودند که خودشان را به نشنیدن زدند و هرگز پاسخی ندادند که چرا این رانت‌خواران به زمین‌هایی که حق همه مردم است، تجاوز کرده‌اند. در این مدت از گردنه حیران گرفته تا شهرهای جدید و کیش و قشم تا میدان ونک تهران همه به پدیده زمین‌خواری دچار شده‌اند. پدیده‌ای که در سال‌های اخیر به شدت افزایش داشته و فقط شهرهای شمالی کشور و جنگل‌ها را شامل نشده است، چرا که در نمونه‌های اخیر زمین‌خواران به جان جاده‌های کوهستانی هم افتاده‌اند و مثل خوره زمین‌های بکر را به قوطی کبریت‌های چندطبقه تبدیل کرده‌اند تا پولی به جیب بزنند و حساب بانکی‌ آنها پر‌پول‌تر شود.

 

منبع: اقتصاد نیوز

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار