آخرین اخبار:
کد خبر:۴۴۲۲۲۶
گزارش/

جزئیات مدل جدید قراردادهای نفتی ایران در هاله‌ای از ابهام

در حالی اخیرا رئیس کمیته بازنگری قراردادهای نفتی با اشاره به برگزاری کنفرانس اسفند ۹۲ تاکید کرده است که جزئیات مدل جدید قراردادهای نفتی ایران برای نخبگان داخلی مطرح شده است که در این کنفرانس حتی مدل اولیه یا پیش‌نویس این قراردادها رونمایی نشد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، سیدمهدی حسینی، رئیس کمیته بازنگری قراردادهای نفتی در مصاحبه با خبرگزاری شانا در تاریخ 7 شهریورماه درباره آخرین وضعیت تصویب مدل جدید قراردادهای نفتی در دولت گفت: «پس از تائید مدل جدید قراردادهای نفتی (IPC) در معاونت حقوقی ریاست جمهوری، این قرارداد در اختیار کارگروه منتخب کمیسیون اقتصادی دولت قرار گرفته است». حسینی با بیان این که در روزهای اخیر این قرارداد در کارگروه منتخب کمیسیون اقتصادی دولت نیز به تایید رسیده است، افزود: «هم اکنون این قرارداد برای تصویب نهایی به هیئت دولت ارسال شده که می توان گفت به نوعی در مراحل آخر قرار گرفته است».

 

در حالی جزئیات این مدل جدید قراردادی در آستانه تصویب در هیئت دولت قرار گرفته است و در آینده نزدیک نیز در لندن رونمایی می شود که هنوز در داخل کشور رونمایی نشده است. در نتیجه، تا کنون کارشناسان داخلی از بررسی و قضاوت درباره نقاط قوت و ضعف این مدل قراردادی محروم مانده اند. این موضوع، انتقاد برخی از این کارشناسان از وزارت نفت را به دنبال داشته است. رئیس کمیته بازنگری قراردادهای نفتی در همان مصاحبه مذکور در پاسخ به این انتقادها تاکید کرد که جزئیات این قرارداد برای نخبگان و اهالی فن مطرح شده است و با اشاره به برگزاری بیش از ٨٥ جلسه توجیهی طولانی درخصوص مدل جدید قراردادهای نفتی، گفت: «این جلسات شامل برگزاری سمینار در دانشگاهها مختلف، تدریس در دانشگاههای مثل امام صادق، تهران و صنعت نفت، جلسه با اعضای کمیسیون انرژی، مرکز پژوهشهای مجلس و شرکتهای مختلف داخلی و بخش خصوصی بوده است؛ ضمن این که اسفندماه سال ٩٢ نیز در کنفرانسی در تهران این قرارداد با برگزاری ١٢ میزگرد تخصصی معرفی شد». (+)

 

این اظهارات در حالی از سوی حسینی بیان می شود که اولا، به غیر از کنفرانس برگزار شده در اسفند 92، سایر جلسات برگزار شده در این زمینه بسیار محدود و گزینشی بوده است و ثانیا، جزئیات مدل جدید قراردادهای نفتی ایران در این جلسات مطرح نشده است. در کنفرانس اسفند 92 نیز مدل اولیه یا پیش‌نویس قراردادهای نفتی ایران رونمایی نشد، بلکه تنها کلیاتی درباره این مدل قراردادی بیان شد. حتی در یکی از میزگردهای جانبی این کنفرانس، محمودرضا فیروزمند، مدیر وقت امور حقوقی شرکت ملی نفت ایران با بیان این‌که قرار نبود پیش‌نویس قراردادهای جدید نفتی در این کنفرانس ارائه شود، گفت: «قرار است از این هم اندیشی نظرات گرفته و پیش‌نویس اولیه تکمیل شود، چرا که اگر اصول مشخص باشد تدوین پیش‌نویس (Draft) کوتاه‌ترین مرحله کار است». (+)

 

شفاف نشدن جزئیات مدل جدید قراردادهای نفتی در داخل کشور در حالی همچنان ادامه دارد که طبق اعلام مسئولین وزارت تفت قرار است اواخر آذرماه امسال با برگزاری کنفرانسی در لندن، از این مدل جدید قراردادی رونمایی شود. در این کنفرانس، 50 فرصت سرمایه گذاری در صنایع نفت و گاز ایران به ارزش 185 میلیارد دلار نیز به شرکت های خارجی معرفی می شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
مهدی
Iran (Islamic Republic of)
۲۸ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۲
نباید بیشتر از این از ژنرال زنگنه توقع داشت کسی که قرارداد کرسنت تو پرونده دارد و با اما اگر رای اعتماد گرفت . اما متوجه بی توجه ای نمایندهای مجلس نمی شم یعنی از ترس محافظه کاری در انتخابات دور بعد باید اجازه هر کاری رو به وزرا بدن
1
0
پربازدیدترین آخرین اخبار