کد خبر:۴۴۲۴۰۷
عبدی در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجو:

دروغ بزرگ تاریخی برخی سیاسیون به ملت ایران؛ مشکلات عظیم اقتصادی ناشی از عدم رابطه با غرب است

دبیر سیاسی سابق اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل گفت: به نظر من یک دروغ بزرگ تاریخی برخی سیاسیون به ملت ایران گفتند و امروز هم درگیر آن هستند که چگونه بتوانند پاسخ گسترده به آنان بدهند، آنها آمدند مشکلات عظیم اقتصادی که ناشی از سوء تدبیرها و مدیریت‌ها بوده، به غلط به مذاکرات هسته‌ای و نبود ارتباط با غرب ربط می‌دهند.

علی عبدی، دبیر سیاسی سابق اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل در گفت‌وگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با اشاره به سرنوشت اقتصادی کشورمان پس از اجرای برجام در کشور گفت: نظر بسیاری از کار‌شناسان اقتصادی بر این است پس از برجام عمده مشکلات اقتصادی کشور همچنان پابرجا خواهد ماند علت آن هم این است که چیزی که در توافق هسته‌ای مقرر شده تا در حوزه مسائل اقتصادی آن بخشی از تحریم‌ها که قرار است برداشته شود فقط مربوط به تحریم‌های مرتبط با هسته‌ای بوده و تحریم‌های انرژی، اقتصادی و بانکی و سایر تحریم‌های اقتصادی که مستقیما مرتبط با بحث هسته‌ای نیست و هیچ کدام برداشته نخواهد شد.

 


وی تصریح کرد: در بخش هسته‌ای هم بخش کوچکی از مسائل مربوط به هسته‌ای از میان خواهد رفت؛ چرا که بسیاری از تحریم‌هایی که علیه کشورمان صورت گرفته تحریم‌های چند جانبه است یعنی بخشی از آن به پرونده هسته‌ای مربوط شده و بخشی دیگر به داخل قطعنامه‌ها همچون حقوق بشر می‌باشد که در نتیجه برداشته نخواهد شد.

 


دبیر سیاسی سابق اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل با بیان اینکه چیزی کمتر از ۱۰ درصد و با توجه به شرایط کشورمان تحریم‌ها از میان می‌رود اظهار داشت: طبیعتا زمانی که تنها ۱۰ درصد از آن‌ها قرار است برداشته شود ما نباید انتظار داشته باشیم که ۹۰ درصد مشکلات اقتصادی حل شود.

 


وی افزود: به نظر من یک دروغ بزرگ تاریخی برخی سیاسیون به ملت ایران گفتند و امروز درگیر آن  هستند که چگونه بتوانند پاسخ گسترده به آنان بدهند آن‌ها آمدند مشکلات عظیم اقتصادی که ناشی از سوء تدبیر‌ها و مدیریت‌ها بوده که به غلط به مذاکرات هسته‌ای و نبود ارتباط با غرب ربط می‌دهند.

 


عبدی با بیان اینکه به مردم گفته می‌شود که امروز تحریم‌ها از میان می‌رود و گره‌های سیاسی بین دولت‌ها باز خواهد شد تاکید کرد: مردم باید بدانند که تنها ۱۰ درصد از مشکلات اقتصادیشان حل خواهد شد و وعده‌های سرخرمن که برخی از سیاسیون پیش از انتخابات ریاست جمهوری داده بودند تنها ۱۰ درصد از آن محقق خواهد شد این امر باعث می‌شود که یک بدبینی و سوء نیتی نسبت به جریانات سیاسی شکل بگیرد.

 


وی بیان داشت: البته در صحبت‌های بسیاری از کار‌شناسان اقتصادی گفته شده است که حتی همین حداکثر ۱۰ درصد تحریم‌ها که برداشته خواهد شد منجر به سرمایه گذاری خارجی‌ها و شرکت‌های غربی در ایران نخواهد شد چرا که در متن توافق نامه از واژه لغو تحریم‌ها استفاده نشده و به طور مکرر از واژه تعلیق استفاده شده است.

 


دبیر سیاسی سابق اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل با بیان اینکه طبیعی است در شرایطی که تحریم‌ها مجدد پس از گذشت چند سال علیه ایران وضع شود هیچ شرکت خارجی و سرمایه گذار خارجی ثروت خود را در وضعیتی که ثبات اقتصادی وجود ندارد خرج نمی‌کند گفت: اگر مجموعه خارجی نگران باشد که ممکن است چند سال بعد مجدد تحریم‌ها علیه ایران وضع شود قطعا هیچ شرکت خارجی سرمایه گذاری کلانی در کشور ما انجام نمی‌دهند.

 


وی تصریح کرد: بسیاری معتقدند حتی تا زیر دو درصد هم مشکلات اقتصادی حل نخواهد شد و آوردن واژه تعلیق به جای لغو تحریم‌ها بیشتر از اینکه دو درصد حل نخواهد شد به دلیل اینکه شرکت‌های خارجی با توجه به بودن واژه تعلیق در متن توافقات حاضر به حضور سرمایه گذاری در ایران پیدا نخواهند کرد.

 


عبدی با بیان اینکه یک اصل در سرمایه گذاری و اقتصاد بین الملل است که می‌گوید شرکت‌های خارجی به نحوه تعامل دولت‌ها با شرکت‌های داخلی نگاه می‌کنند اظهار داشت: وقتی که امروز در کشور ما یک رکود اقتصادی حاکم است که حتی شرکت‌های داخلی و سرمایه گذاران داخلی ما امکان توان سرمایه گذاری را ندارند به نظر بنده که رشته‌ام مرتبط با اقتصاد است چه تحریم‌ها برداشته شود و چه نشود رکود گسترده اقتصادی در کشورمان حاکم است باعث می‌شود که حتی شرکت‌های داخلی هم رغبتی برای سرمایه گذاری نداشته باشند.

 


وی در پایان خاطرنشان کرد: بهتر است به مردم با صداقت صحبت کنیم دروغ نگوییم مردم را فریب ندهیم چیزی که از برجام حداکثر عاید ملت ایران خواهد شد حل شدن حداکثر ۱۰ درصد مشکلات معیشتی می‌باشد که با توجه به بودن تعلیق در متن توافقات این ۱۰ درصد هم خیالی خیام بیش نیست چرا که هیچ مجموعه خارجی با وجود این واژه رغبت و امکان سرمایه گذاری درداخل را صورت نمی‌دهند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار