به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از وزارت نفت، بیژن زنگنه صبح امروز (جمعه، ١٦ آذرماه) پیش از آغاز یکصد و شصت و هشتمین نشست عادی سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در وین در جمع خبرنگاران درباره این که اگر اوپک با کاهش تولید موافقت کنند آیا ایران حاضر است ۵۰۰ هزار بشکه دوم خود را وارد بازار نکند؟ گفت: «ابدا»
وی درباره این که پس از لغو تحریم، وقتی نفت ایران وارد بازار شود، انتظار دارید اعضای اوپک چقدر از تولید نفت خود بکاهند؟ گفت: من پیش تر نیز گفته ام که ایران به بازار می گردد.
به گفته زنگنه، اگر کشورها می خواهند پایداری، تعادل و ثبات در بازار نفت در بلند مدت برقرار شود باید بازگشت ایران به بازار نفت را مد نظر قرار دهند. زیرا پیش تر گفته ام که ایران به بازار بر خواهد گشت. این حق قطعی و ملی ماست.
وزیر نفت در پاسخ به این پرسش که یعنی انتظار دارید که اوپک به اندازه یک میلیون بشکه ای که ایران می خواهد پس از تحریم وارد بازار کند از تولید نفت خود بکاهند، تصریح کرد: مازاد عرضه نفت در بازار بیشتر از این رقم است. بنابراین برای تعادل و ثبات بازار، بیش از این مقدار کاهش تولید لازم است.
نظام سهمیه بندی احیا شود
وی با بیان این که ایران در نشست امروز به دیدگاه ها و عقاید دیگر اعضا گوش می دهد و با اعضا تبادل نظر می کند و شرایط را برای توافق بررسی می کند، افزود: به نظر می رسد که باید در این نشست تنها تبادل نظر داشته باشیم و از درک کشورهای عضو از شرایط بازارهای جهانی نفت خام آگاه باشیم.
وزیر نفت با بیان این که جمهوری اسلامی ایران نامه ای برای دبیرخانه اوپک ارسال کرده و در آن پایبندی به سقف تولید کنونی روزانه ۳۰ میلیون بشکه اوپک را خواستار شده است، تصریح کرد: هم اکنون در اوپک نظام سهمیه بندی وجود ندارد.
به گفته زنگنه، اوپک سرانجام باید نظام سهمیه بندی را احیا کند، این دستاورد تاریخی اوپک است که هر یک از اعضا سهیمه تولید داشته باشند.
با احترام ، جاب آقای زنگنه اگر شما بدنبال اثبات توانایی وزارت نفت و منافع ملت هستید بهتر این است که پب گبر کاهش فروش نفت باشید نه تسرع درافزایش تولید نفت و اتمام منابع ملی ای وزارت فقط بزای مجلس و هیات دولت قابل ستایش می باشد چرا که مسئولین زحمت کمتری خواهند کشید!