کد خبر:۴۷۹۵۵۴
به همت محققان ایرانی صورت گرفت؛

تولید کود زیستی مایع ازپسماندهای کشاورزی

محققان ایرانی توانستند از پسماندهای کشاورزی و مواد ضایعاتی، کود زیستی مایع تولید کنند.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛  با افزایش مصرف کودهای شیمیایی مشکلات جدی بر سلامت انسان، محیط زیست و اقتصاد جامعه تحمیل شده است، یکی از راهکارهای تولید بهینه محصول‌های کشاورزی به همراه حفظ سلامت انسان و محیط زیست، ضرورت استفاده بیشتر از باکتری‌های مفید خاکزی است.

 

برهمین اساس؛ محققان پارک علم و فناوری خراسان شمالی موفق شدند طرحی ارائه کنند که از این طریق مواد ضایعاتی و پسماندهای کشاورزی را بازیافت و کود زیستی مایع تولید می‌شود با تولید این کود هزینه تامین کود برای کشاورزان کمتر می‌شود. قیمت تمام شده این کود به دلیل استفاده از ضایعات( به عنوان مواد اولیه) کم و اثر بخشی آن بسیار زیاد است در این طرح باکتری‌های خاکزی مفید برای رشد و باردهی گیاهان از خاک جدا و تخلیص می‌شوند.

 

این کود تامین کننده ازت گیاه است و می‌تواند به جای کودهای شیمیایی ازته استفاده شود. این کود( شامل باکتری های ازتو باکتر) به محض ورود به خاک شروع به فعالیت کرده و علاوه بر ازت با تولید مواد دیگری مانند محرک رشد رویشی (افزایش رشد ساقه، ریشه زایی، افزایش تعداد و اندازه برگ‌ها) و زایشی( افزایش گل دهی، میوه دهی و افزایش کیفیت محصول) رشد گیاه را افزایش می‌دهند.این مواد برخی از باکتری‌ها و قارچ‌های بیماری‌زای گیاهی را دفع می‌کنند و از ایجاد بیماری و آفت جلوگیری می‌کنند. این کود همچنین مقاومت گیاه را به شرایط سخت محیطی مانند شوری خاک، کم آبی و آهکی بودن خاک افزایش می‌دهد.

 

لازم به یادآوری است؛ در فرآیند تولید این کود هیچ گونه مواد شیمیایی و صنعتی استفاده نمی‌شود و محصول کاملا ارگانیک است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار