به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، با فرا رسیدن روز اجرای برجام، و آغاز تلاش ها برای برقراری مراودات تجاری با طرف های خارجی، مشکلات درونی برجام یک به یک خود را نشان می دهد.
در حالی که دولت ادعا می کند تمامی تحریم های اروپا و امریکا از روز اجرای برجام تعلیق شده، افراد مرتبط با موضوع تجارت خارجی می گویند دو موضوع ریسک پولشویی و تحریم مبادلات دلاری، دشواری های جدی بر سر راه آنها ایجاد کرده است.
وزارت خزانه داری امریکا اخیرا ایران را به همراه کره شمالی در فهرست کشورهایی قرار داده که دارای ریسک سیستماتیک پولشویی هستند.
کارشناسان می گویند این امر به طور گسترده ای باعث خواهد شد بانک های بزرگ از مراوده با ایران یا تامین مالی پروژه های مرتبط با ایران خودداری کنند.
علاوه بر این، با وجود ادعاهای بلند دولت درباره دستاوردهای برجام در حوزه تحریم های مرتبط با هسته ای، تحریم مبادلات و پرداخت های دلاری علیه ایران همچنان برقرار است.
این تحریم که از سال 2008 برقرار شده و در برجام هم تعلیق نشده، موجب می شود معاملات دلاری که یک طرف آن ایران است همچنان مشمول تحریم باشد.
این امر باعث شده دشواری های بسیار جدی بر سر راه معاملات معمولی ایران ایجاد شود.
برخی کارشناسان می گویند حتی قراردادهایی که حسن روحانی در ایتالیا و فرانسه هم منعقد کرده، به دلیل برخورد با این موانع شانس چندانی برای اجرا ندارد مگر اینکه ایران همچنان بخواهد از روش های دور زدن تحریم ها استفاده کند.