اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، عباس کبریایی زاده، رئیس شورای سیاستگذاری چهارمین همایش مکمل های غذایی مادر و کودک و رئیس سندیکای تولید کنندگان مکمل های رژیمی و غذایی در افتتاحیه این همایش که در هتل المپیک در حال برگزاری است، گفت: در همایش سوم تمرکز ما بر روی شاخص های سلامت ورزشکاران بود و دلیلش این بود که نابه سامانی های زیادی در زنجیره تامین مکمل های مورد مصرف ورزشکاران وجود داشت. با اینکه اقداماتی برای سالم سازی مکمل های ورزشی انجام گرفته، اما دسترسی ورزشکاران به مکمل های ورزشی سالم هنوز تضمین شده نیست. در همایش سوم تمرکز بر این بود که هم تولید کننده و هم وارد کننده به زنجیره سالمی از فرآورده های مکمل ورزشی دسترسی داشته باشند.
وی افزود: یکی از مهمترین گروه هایی که در معرض استفاده از مکمل ها هستند، زنان و کودکان می باشند و همایش چهارم به این بخش تمرکز داشتند که تامین و مصرف منطقی مکمل ها در زنان و کودکان هدفگذاری شود و از مکمل ها بیشتر استفاده شود.
کبریایی زاده با اشاره به برگزاری نمایشگاه بین المللی ایران فارما گفت: به زودی یک رخداد بزرگ را در جامعه داروسازی رقم می زنیم و آن هم بزرگترین نمایشگاه صنعت دارویی است که 24 شهریور برگزار می شود. همچنین این نمایشگاه، اولین نمایشگاه در حوزه دارو و در بخش بین المللی بعد از برجام خواهد بود و شرکت های خارجی در آن حضور دارند.
رئیس شورای سیاستگذاری چهارمین همایش مکمل های غذایی مادر و کودک با تاکید بر اینکه رویکرد ما این نیست که صنعت داروسازی یک صنعت تجاری باشد، گفت: داروسازی یک صنعت در جهت و خدمت به مردم است و ان شالله با برنامه ریزی و حمایت می توانیم از این صنعت تاثیرگذار در ارتقای سلامت جامعه استفاده کنیم.
در ادامه جمشیدی، عضو شورای سیاست گذاری همایش مکمل های غذایی و دارویی و مدیر کل نظارت و ارزیابی فرآورده های طبیعی سنتی و مکمل های غذایی و دارویی گفت: مهمترین مبحث مصرف و تجویز منطقی فرآورده های دارویی است و این مسئله در رابطه با مکمل ها اهمیت بیشتری دارد که باید به جا مصرف شوند و یکی از نقاط قوت این گونه همایش ها این است که در همایش به مواردی پرداخته می شود که موضوعات خاص و مهمی برای مردم است و مشکلات اصلی جامعه را شامل می شود؛ به عنوان مثال بحث مکمل های ورزشی اهمیت بسیاری دارد و بسیار تاثیرگذار است و حتی می تواند خطرناک باشد.
وی در ادامه بیان داشت: همان طور که می بینیم در ورزش های قهرمانی بیشترین مشکلات در بحث مکمل های دارویی می باشد و در سال گذشته در رابطه با این مکمل های ورزشی در گروه های مختلف، حساسیت های خاصی ایجاد شد که امیدواریم این حساسیت ها بیشتر شود.
عضو شورای سیاست گذاری همایش مکمل های غذایی و دارویی با اشاره به تعداد فرآورده های مکمل دارای مجوز در کشور گفت: در حال حاضر 1960 فرآورده مکمل تغذیه ای مجوز دارد که در سازمان غذا و دارو این مجوزها داده شده و 1201 فرآورده های مکمل تغذیه ای تولید شده در داخل کشور هستند.
مدیر کل نظارت و ارزیابی فرآورده های طبیعی سنتی و مکمل های غذایی و دارویی اظهار داشت: حدود 77 شرکت داریم که حداقل برای یک فرآورده تغذیه ای مجوز گرفته اند و در حال تامین فرآورده هستند؛ تعداد این فرآورده ها در حال افزایش است.
وی در پایان خاطر نشان کرد: خوشبختانه اوایل امسال آمار نامه داروهای داخلی توسط سندیکای تولیدکنندگان تهیه و ارائه شد و امیدواریم آمارنامه مکمل های تغذیه ای وارداتی توسط سندیکای وارد کنندگان تا یک ماه دیگر ارائه شود.