اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
سیدمهدی رضایت، رئیس واحد علوم دارویی دانشگاه آزاد اسلامی در گفتوگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: یکی از سرفصل هایی که در حوزه نانو فناوری به آن توجه می شود، بحث دارورسانی هدفمند است. یعنی دارویی که موثر است به جای اینکه تمام بدن را تحت الشعاع قرار دهد، فقط به آن عضو مورد نظر برسد.
رضایت درباره پروفسور یینگ گفت: پروفسور یینگ در دانشگاه سنگاپور، انستیتویی را پایه گذاری کرده است که در آن فعالیت های جالبی را در حوزه های گوناگون انجام داده است، ولی یکی از نقاط عطف فعالیت های وی، شرکتی است که توانسته بود با استفاده از فناوری نانو و سلول های زنده مشکلی را که در دیابت هنوز لاینحل است، حل کند.
وی افزود: در دیابت نوع یک سلول هایی که انسولین تولید می کنند از بین می روند و فرد مبتلا تا پایان عمر باید به خود انسولین تزریق کند و برای درمان قطعی آن نمی شود، هیچ کاری کرد.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: پروفسور یینگ سیستمی را معرفی کرده است که قادر است قند خون فرد دیابتی را اندازه گیری کند و به آن مقدار سلول ها را وادار به ترشح انسولین کند. به عبارت دیگر وی توانسته است که منابع انسولین ساز را وارد بدن کند، آن منابع را حفاظت کند و آن زمانی که لازم است به مقدار لازم انسولین را آزاد کند. اگر این فعالیت به تولید محصول برسد کار بسیار بزرگی است چرا که در اصل هم انسولین و هم سلول انسولین ساز را به بدن وارد می کند.
رضایت اظهار داشت: هم اکنون بیشترین شرکت های دانش بنیانی که در ایران فعالیت می کنند در حوزه فناوری نانو مواد هستند؛ که جزو نسل اول فناوری نانو هستند. گروه دوم از این نانو مواد برای بهبود کالاهای موجود استفاده می کنند که نسل دوم محصولات هستند. نسل سوم محصولات، محصولات هوشمند هستند که کار خانم یینگ از نسل سوم هستند.
رئیس واحد علوم دارویی دانشگاه آزاد اسلامی درباره فعالیت ایران در زمینه فناوری نانو گفت: بیماری های صعب العلاج همواره مورد توجه هستند و فناوری نانو توانسته برخی از بیماری های صعب العلاج را درمان کند که یکی از آن بیماری ها دیابت است.
وی در پایان تصریح کرد: پروفسور یینگ در زمینه های دیگر هم فعالیت هایی انجام داده است، ولی در حوزه فناوری نانو، تلاش های چشمگیری داشته است.