کد خبر:۵۲۶۱۰۵
مدیر عامل صندوق توسعه نانو:

برخی از دانشگاه‌­های بزرگ دنیا از حوزه وقف درآمدزایی کردند

مدیر عامل صندوق توسعه نانو گفت: با نگاهی اجمالی به وقف در دنیا متوجه خواهیم شد که توسعه علم و فناوری و موقوفات همراه هم بوده‌­اند و حتی برخی از دانشگاه‌­های بزرگ از همین حوزه درآمدزایی کردند.

اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

 

علی بحرینی در گفت‌وگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با بیان اینکه جهان اسلام در حوزه فناوری بیشتر مصرف ­کننده است، اظهار کرد: جهان اسلام صرفا به دلیل منابع خدادادی چون نفت، مصرف­ کننده محصولات فناورانه تولیدی دیگر کشورها است و به نظر می­رسد برای برگشت به دوران طلایی علمی به تغییرات زیاد و در ابعاد گسترده نیازمند است؛ تغییراتی که ساختار، عملکرد، آموزش، فرهنگ و نوع نگاه تولید ثروت از فناوری را شامل می­ شود.


وی افزود: برای رسیدن به جایگاه واقعی و اولیه جهان اسلام در حوزه علم راهکار ساده ­ای وجود ندارد و برای این مسئله پیچیده باید بررسی دقیقی روی آن صورت گیرد؛ چراکه وقتی از علم دور هستیم به طبع از روش­های آن نیز دور می­ شویم.


وی در خصوص وقف در حوزه علم و فناوری بیان داشت: واقف علاقه ­مند است بداند که چه سیاست­هایی  در مورد جایزه وجود دارد. اطلاع ­رسانی و دلیل انتخاب­ها در جایزه، منجر می­ شود که واقف احساس کند نظرات او هم مهم بوده و می­ تواند نظری ارائه کند. آنچه که در این رهگذر مهم به نظر می­رسد احساس سهم داشتن در شکل­ گیری این فرایند و سیاست­گذاری در آن است؛ نه اینکه صرفا به تامین مالی مربوط باشد.


بحرینی تاکید کرد: اطمینان بخشی به واقف در مورد پایداری قواعد و سیاست­ها و روال ­هایی که امروز وقف به خاطر آن­ها شکل گرفته است و تا آینده ادامه دارد، یکی از راهکارهای پیشبرنده وقف است.


بحرینی ادامه داد: با نگاهی اجمالی به وقف در دنیا متوجه خواهیم شد که توسعه علم و فناوری و موقوفات همراه هم بوده ­اند و حتی برخی از دانشگاه­ های بزرگ از همین حوزه درآمدزایی کردند.


بحرینی با بیان اینکه تمام جوایز دنیا از یک سیاست از قبل طراحی شده تزریق می­ شوند، افزود: تمام جوایز دنیا در گام نخست یک سناریوی بزرگ دارند که پشت ذهن گرداننده­ های آن وجود دارد.؛جایزه مصطفی(ص) تکه کوچکی از یک تصویر بزرگ است که اگر خوب طراحی شود جایگاه آتی درخشنده ­ای خواهد داشت.


مدیرعامل صندوق توسعه نانو به سودمندی فناوری و علم اشاره کرد و گفت: این طور نیست که هر علم به فناوری تبدیل شود؛ حتی گاهی به طور برعکس بوده و پس از تولد فناوری علم پیش آمده است. مهم توسعه فناوری سودمند یا به عبارت دیگر توسعه علم سودمند هست. جایزه مصطفی(ص) به دنبال علم و فناوری سودمند است و منظور از سودمندی این است که برای بشریت مفید واقع شود.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار