آخرین اخبار:
کد خبر:۵۲۶۵۰۴

ارزش قاچاق کالا ۵۵ هزار میلیارد تومان است!

قاچاق كالا كه چندي پيش رهبرمعظم انقلاب آن را به مثابه خنجري به پشت نظام معرفي كردند، هم اكنون در مرز ۵۵ هزار ميلياردتومان قرار گرفته است.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز در حالي در سال «اقتصاد مقاومتي، اقدام و عمل» براي مبارزه با قاچاق تعلل مي‌كند كه قاچاق كالا كه چندي پيش رهبرمعظم انقلاب آن را به مثابه خنجري به پشت نظام معرفي كردند، هم اكنون در مرز 55 هزار ميلياردتومان قرار گرفته است. شنیده‌ها حاکی است حدود 95 درصد از اين حجم قاچاق، ‌مربوط به قاچاق كالا و ارز به شكل ورودي به كشور است.

 

 ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز در شرايطي چندي پيش از كاهش 10ميليارد دلاري حجم قاچاق طي سال‌هاي 92 تا 94 خبر داد و اين روزها اين ستاد در سرمستي كاهش قاچاق كالا و  ارز از 25ميليارد دلار به محدوده بيش از 15ميليارددلار به سر مي‌برد كه 95 درصد از حجم فعلي قاچاق كالا مربوط به قاچاق به شكل ورودي‌اش است كه اين امر يك فاجعه به شمار مي‌رود.  اگر به پول ايران بخواهيم قاچاق را كشف ارزش كنيم به اين نتيجه مي‌رسيم كه حجم قاچاق حدود 55 هزار ميليارد تومان است كه 95 درصد از اين حجم یعنی حدود 52هزار میلیارد آن به شکل کالا وارد کشور می‌شود.

 

 از اين حيث آمار فعلي قاچاق به شكل ورودي‌اش را فاجعه معرفي مي‌كنيم كه در سال‌هاي 92 تا 94 ميزان واردات كالا كه هم قرينه قاچاق (واردات غيررسمي كالا) است، در اين سال‌ها به شدت كاهش يافته است، به طوري كه تنها در سال 94 واردات رسمي كالا نسبت به سال 93 حدود 11ميليارد دلار كاهش يافته است اما متأسفانه شاهد اين واقعه اسفبار هستيم كه قاچاق همچنان به شكل ورودي‌اش بنگاه‌هاي اقتصادي ايران را در معرض ورشكستگي و تعطيلي قرار داده است...

 

در اين بين در شرايطي كه انتظار مي‌رفت پس از دقت نظر مقام‌معظم رهبري روي حجم بالاي قاچاق و اثر اين پديده شوم در تعطيلي بنگاه‌هاي كشور، نهادهاي مبارزه‌كننده با قاچاق كالا و ارز كه در رأس آن دولت و ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز قرار دارند، بر همت خود براي مبارزه با قاچاق كالا و ارز بيفزايند، متأسفانه شاهد آن هستيم كه متوليان مبارزه با قاچاق كالا اين روزها به فعاليت‌هاي تبليغي و نمايشي مشغول هستند. چنين اشتغالي بي‌شك نه بنگاه‌هاي اقتصادي را از شر قاچاق كالا رهايي مي‌دهد و نه آنكه اميد پديد مي‌آورد تا به واسطه بسته شدن دكان قاچاق كالا و ارز، جوانان اين مرز و بوم به سر كار بروند.

 

از سال 92 تاكنون دولت حسن روحاني در برابر اجراي قانون مبارزه با قاچاق كالا و ارز مقاومت كرده و به جای آن مناطقی که قاچاق از آنها به کشور وارد می‌شود را به مناطق آزاد افزوده است، از سوي ديگر برخلاف آنچه دولت، مديران ستاد و كالا و ارز مدعي هستند كاهش قاچاق كالا از 25 ميليارد دلار به 15 ميليارد دلار طي سال‌هاي 92 تا 94 ارتباطي به كارهاي اين ستاد نداشته است بلكه افت بهاي جهاني كالا و اختلاف در آمار قاچاق سال 92 موجب كاهش قاچاق ارز شده است، اما متأسفانه حجم قاچاق در كشور بالاست و قاچاقچيان به دليل كاهش بهاي اغلب كالاها در بازار جهاني، كالاي بيشتري را به ايران قاچاق مي‌كنند.  در حالي قاچاق كالا و ارز در كشور جزو فعاليت‌هاي غيرقانوني سودآور به شمار مي‌رود كه نياز است با اين پديده شوم از طريق اصلاح ساختار قيمت‌گذاري كالا در كشور و همچنين كارهاي پليسي و امنيتي برخورد شود اما متأسفانه به نظر مي‌رسد ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز ترجيح مي‌دهد تعداد اندك كشفيات خود را در بوق كرنا كند و تظاهر كند كار مبارزه با قاچاق كالا ارز در كشور جريان دارد اما وقتي به پايان سال برسيم مي‌بينيم قاچاق كالا تعداد بيشتري از بنگاه‌هاي اقتصادي را به ورطه نابودي و ورشكستگي كشانده است.

 

منبع: جوان

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار