به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، کنسرسیومی از شرکت های هندی به رهبری شرکت او ان جی سی ویدش (او وی ال) قرار است برای توسعه میدان گازی فرزاد ب در ایران تا ژانویه سال آینده قراردادی را با مقامات این کشور به امضا برساند.
این در حالی است که پس از لغو تحریم های غرب علیه تهران، این کشور با پشت سر گذاشتن عربستان در ماه اکتبر به بزرگترین تامین کننده نفت هند تبدیل شده است. بر اساس گزارش رویترز، در ماه اکتبر امسال، عرضه نفت ایران به هند به 789 هزار بشکه در روز رسید در حالی که عرضه نفت عربستان در این مدت 697 هزار بشکه در روز بود.
یک مقام هندی در این باره گفت: «ارتباط ما با ایران استراتژیک و بلند مدت است. تا جایی که به پروژه فرزاد مربوط می شود، مسائل مالی برطرف خواهند شد و ما این قرارداد را تا ماه ژانویه نهایی خواهیم کرد. ما قبلا مشاوری برای این پروژه منصوب کرده ایم.»
هرچند هند از مدت ها قبل نسبت به این پروژه ابراز تمایل کرده بودف اما تحریم های غرب علیه ایران موجب به تاخیر افتادن مشارکت طرف هندی در این پروژه شده بود. میدان گازی فرزاد ب دارای حدود 21.6 تریلیون فوت مکعب ذخایر گازی است.
محمد مشکین فام، مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس که مسئول این پروژه است گفته «مدل توسعه اقتصادی» اصلی ترین موضوع محل اختلاف بین ایران و هند است. وی افزود: «در صورتی که در مدت مقرر توافقی حاصل نشود، توسعه فرزاد ب از طریق برگزاری مناقصه بین المللی انجام خواهد گرفت.»