اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، وحید احمدی، معاون پژوهشی وزارت علوم در نشست خبری هفته پژوهش که امروز برگزار شد، گفت: هفته پژوهش از 21 تا 27 آذر برگزار می شود و مهمترین هدف ما برای برگزاری این هفته، ایجاد و احیای تفکر پژوهش و فناوری در اذهان عموم، افراد خاص، محققان، دانشجویان و دانش آموزان است.
وی افزود: سوق دادن پایان نامه ها به سمت تولید و تقاضای کشور برای ماموریت گرا کردن پژوهش، از مهمترین اهداف ستاد پژوهش و فناوری است؛ که این هفته با هماهنگی تمامی دستگاه ها و وزارتخانه ها و برگزاری جلسات مداوم برگزار می شود.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم گفت: ایجاد فضای سرمایه گذاری، پشتیبانی همکاری صنعت حوزه و دانشگاه، عمیق کردن پژوهش در لایه های میانی کشور و توسعه فناوری، مسائلی است که در برگزاری هفدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری مورد نظر بوده است. در این هفته از برگزیدگان پژوهش و فناوری کشور نیز تجلیل خواهد شد.
وی با اشاره به برگزاری جشنواره تجلیل از پژوهش و فناوری دانش آموزی گفت: این جشنواره نیز با حضور دانش آموزان و تقدیر از 21 گروه دانش آموزی برگزار می شود. همچنین تجلیل از ایده های برتر، تشویق از حامیان و خیران حوزه پژوهش و فناوری و انتخاب و معرفی استان های برتر از جمله برنامه های هفته پژوهش و فناوری است.
احمدی با اشاره به برنامه جدید ستاد هفته پژوهش گفت: یکی از فعالیت های جدید امسال طبقه بندی و استاندارد کردن فناوری هایی است که در نمایشگاه های دستاوردهای فناوری عرضه می شود و تی آر ال آنها در واقع مشخصات این دستاوردهاست ؛که این دستاورد در مرحله تحقیق، تجاری سازی و یا صنعتی قرار دارد.
وی ادامه داد: تعداد زیادی دستاورد در نمایشگاه سال گذشته با تی آر ال داشتیم که امسال همه دستاوردها با این مشخصات عرضه خواهند شد.
معاون پژوهشی وزیر علوم با اشاره به الکترونیکی شدن مراحل جشنواره پژوهش گفت: امسال همه مراحل جشنواره، الکترونیکی شده و حتی دستاوردهایی که به جشنواره ارسال شده نیز، به صورت الکترونیکی ارسال شده است.
وی با ارائه گزارشی در زمینه قراردادهای نمایشگاه های دستاوردهای پژوهش گفت: سال گذشته 41 میلیارد و 478 میلیون تومان قرارداد پژوهشی در نمایشگاه به ثبت رسید؛ که امسال پیش بینی می شود حجم قراردادها به صد میلیارد تومان برسد.
احمدی اضافه کرد: نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی در مساحتی به متراژ 14 هزار و 500 متر مربع در مرکز نمایشگاه های بین المللی برگزار می شود که تاکنون 5600 طرح برای حضور در نمایشگاه اعلام آمادگی کردند که نسبت به سال گذشته 50 درصد افزایش یافته است.
وی ادامه داد: همچنین امسال در هفته پژوهش از 40 طرح رونمایی خواهیم کرد و حدود 100 کارگاه آموزشی نیز برگزار می شود.
احمدی افزود: مراسم جشنواره ها و تجلیل از برگزیدگان حوزه پژوهش و فناوری امسال به میزبانی دانشگاه شهید بهشتی برگزار می شود.
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم با اشاره به معرفی 200 پژوهشگر برتر گفت: پس از معرفی این افراد از طریق استان ها مراکز پژوهشی و دانشگاهها 10 نفر به عنوان برگزیده دانشگاه های وزارت علوم و مراکز پژوهشی وابسته به وزارت علوم، 2 نفر پژوهشگر از دستگاه های اجرایی و 3 نفر نیز در حوزه وزارت بهداشت انتخاب میشوند که از آنها به عنوان پژوهشگران برتر تجلیل می شوند.
وی با اشاره به داوطلبین ایده های برتر اضافه کرد: حدود 3600 داوطلب در حوزه ایده های برتر داشتیم که پس از بررسی طرح ها، از 5 نفر تقدیر خواهد شد.
احمدی گفت: شعار هفته پژوهش تقاضا محور، تجاری سازی فناوری و زیربنای اقتصادی و همچنین روزهای این هفته با عنوان پژوهش فناوری و مدرسه، پژوهش فناوری و دانشگاه کارآفرین، پژوهش فناوری و صنعت، پژوهش فناوری اقدام و عمل، پژوهش فناوری و حامیان پژوهش، ایده برتر سرمایه ملی، پژوهش فناوری و حوزه و دانشگاه نام گذاری شده است.
وی در خصوص حمایت از برگزیدگان دستاوردهای پژوهشی گفت: سال گذشته برگزیدگان این جشنواره به مراکز رشد معرفی شدند که دستاورد آنها تبدیل به هسته فناوری شده است.
وی اضافه کرد: امسال طرح هایی که مورد تقدیر قرار می گیرند طرح هایی هستند که عملیاتی و تاثیرگذارند.
وی در مورد سیاست وزارت علوم برای گسترش پارک های علم و فناوری گفت: سیاست ما این است که هر استان یک پارک علم و فناوری داشته باشد که بتواند نیاز استان را برطرف کند و در صورت نیاز در کنار این پارک ها مجوزهای دیگری به تناسب نیازهای استان به صورت تخصصی داده شده است.
معاون پژوهشی وزیر علوم در خصوص بودجه پژوهشی 96 گفت: اطلاعی از بودجه ندارم چون فقط کلیات آن تصویب شده است و هنوز به مجلس نرفته است.
احمدی در خصوص بودجه تجهیزات آزمایشگاهی که سازمان مدیریت و برنامه ریزی قول پرداخت آن را داده بود، گفت: هنوز این بودجه پرداخت نشده است و سازمان مدیریت قول داده که به زودی آن را پرداخت کند.
احمدی در پاسخ به وضعیت بودجه یک درصد پژوهشی دستگاه های اجرایی گفت: هنوز آئین نامه این بودجه به دلیل ایراداتی که سازمان برنامه و بودجه گرفته ابلاغ نشده و منتظر امضای مصوبه شورای عالی عتف هستیم.