اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، حجت الاسلام محمدیان شب گذشته در اولین نشست هستههای پژوهشی استادان معارف اسلامی دانشگاههای سراسر کشور در هتل تابان خورشید مشهد برگزار شد، گفت: کار ما در گروه معارف قابل مقایسه با بقیه دروس نیست و یک کار متفاوت بر عهده ماست.
وی اولویت اول در پژوهش و تحقیق را توجه به پرسش چه کنیم تا دروس معارفی که ارائه میکنیم بر روی مخاطبان تاثیر گذار باشد و اساتید گروه چه چیزی لازم دارند و چه نیازهایی در مخاطبان ما وجود دارد؟ دانست و بر عمیق بودن پژوهشها تاکید کرد.
مسئول نهاد رهبری در دانشگاههای کشور ضمن تاکید بر این موضوع که بسیاری از پژوهشها و مقالات ما هیچ دردی از جامعه را دوا نمیکنند، ادامه داد: پژوهش نباید برای پژوهش باشد که چنانچه این گونه باشد خطرناک خواهد بود.
حجت الاسلام محمدیان با بیان اینکه اساتیدی که خوب آموزش میدهند باید به دلیل آموزش خوبشان امتیاز بگیرند نه صرفا نوشتن مقاله، تصریح کرد: چنانچه یک استاد خوب داشته باشیم خیلی بهتر است چون این استاد قطعا سنگ صبور دانشجو خواهد بود و درصدد است تا گرهی از مشکلات دانشجو را برطرف کند، البته پژوهش هم نیاز داریم.
وی هدف اصلی دروس معارف را هویت بخشی به دانشجویان دانست و بیان داشت: باید مبانی عقیدتی جوانان را محکم کنیم و برای این کار نمیتوانیم از راهکارهای سنتی بهره گیریم، چون ذائقه جوانان فرق کرده است.
اساتید معارف بر جذب دانشجو توجه داشته باشند
مسئول نهاد رهبری در دانشگاههای کشور بر جاذبه داشتن نحوه تدریس اساتید و پژوهش بر روی این اصل که چگونه دانشجو را جذب کنیم تاکید و تصریح کرد: به طور قطع چنانچه ذرهای از جاذبه تدریس اساتید در کلاس درس کم شود، دانشجو با تلفن همراهش بازی خواهد کرد.
حجت الاسلام محمدیان داشتن رابطه دوستانه را عاملی در جهت ایجاد این جاذبه خواند و گفت: برخی از اساتید با روشهای مختلف از جمله تغییر دادن محیط کلاس، دانشجو را وادار میکنند که دل به کار بدهد.
هدف دروس معارف فقط القای مفاهیم به مخاطب نیست
وی تصریح کرد: کار ما در دروس معارف فقط القای مفاهیم به مخاطبانمان نیست، بلکه وظیفه اصلی ما تحول آفرینی در دانشجویان میباشد و باید بدانیم چنانچه آسیبها و آفتهای علم حل نشود این تحول صورت نخواهد گرفت.
مسئول نهاد رهبری در دانشگاههای کشور خاطرنشان کرد: هیچ پیامبری به اندازه ما زمینه کاری نداشته است. ما باید موانعی که برای تاثیر گذاری دروس معارف روی دانشجویان وجود دارد را پیدا و برطرف کنیم.
حجت الاسلام محمدیان در پایان با اشاره به این موضوع که 90 درصد مخاطبان ما قرآن را قبول دارند، خاطرنشان کرد: خداوند فرصت عظیمی به ما داده است و ما باید قدر مخاطبان خود را بدانیم و دانشجویانمان را دوست داشته باشیم و برایشان دعا کنیم و به ظاهر دانشجویان نگاه نکنیم، بلکه به دلهایشان که محبت امام علی (ع) در آن است، متمرکز شویم.