به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو، رضا رحمانی در نشست خبری اظهار داشت:س پرداخت 16 هزار میلیارد تومان تسهیلات به بخش تولید پیش بینی شده که تاکنون 6.5 هزار میلیارد تومان از این رقم از طریق سامانه وزارت صنعت به 9 هزار و 13 واحد پرداخت شده است.
وی در خصوص اینکه این طرح یکی از هفت پازل اقتصادی خروج از رکود است گفت: طرح هایی چون مبارزه با قاچاق، افزایش ۱۰ میلیارددلاری صادرات و .. دیگر پازل های این مجموعه است که در کنار هم منجر به رونف تولید خواهد شد.
وی ادامه داد:5 هزار و 500 میلیارد تومان تسهیلات نیز از طریق بانکها به مشتریانشان از بخش تولید پرداخت شده است.
به گفته وی، این تسهیلات به 8 هزار و 576 واحد تولیدی پرداخت شده است.
رحمانی همچنین تصریح کرد: این تسهیلات به 17 هزار و 589 واحد صنعتی، معدنی و کشاورزی پرداخت شده است.
وی در ادامه در پاسخ به سوال در خصوص سپرده گیری بانکها از تسهیلات بخش تولید و الزام تولیدکنندگان به سپرده گذاری بخشی از تسهیلات در بانک اظهار داشت: سپرده گیری از تولیدکنندگان مصداق زیادی داشته و ما این موضوع را به بانک مرکزی منتقل کردیم.
وی افزود:بانک مرکزی در این مورد بخشنامه ای به بانکها فرستاد و برای تأکید دوباره نیز بخشنامه دیگری صادر کرد که طبق آن هزینه این اقدام برای بخش تولید زیاد خواهد بود.
وی در عین حال تصریح کرد: دلال بازی در زمینه پرداخت تسهیلات به بخش تولید صورت نمیگیرد.
قائم مقام وزیر صنعت در پاسخ به سوال دیگر که طبق گفته رییس کمیسیون اجتماعی مجلس وزارتخانه ها وظایف خود را به عنوان اقتصاد مقاومتی اعلام می کنند، پاسخ شما به این موضوع چیست و چه اقدام مشخصی در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی انجام داده اید؟ گفت: برای امسال بهره برداری از 36 طرح ملی پیش بینی شده که این اتفاق مصداق اقتصاد مقاومتی است.
وی توضیح داد:این طرحها با سرمایه گذاری ۱۳ هزار میلیارد تومانی و اشتغال ۱۳ هزار و ۳۰۰ نفری به بهره برداری می رسند.
وی افزود: این طرحها در بخش های مختلف از جمله افزایش ۱۹ میلیون تنی در زنجیره تولید فولاد، افزایش ۱۵۰ هزار دستگاهی لوازم خانگی، رشد ۴.۵ میلیون تنی ظرفیت تولید سیمان و افزایش ۲.۶ میلیون تنی ظرفیت تولید در بخش پتروشیمی اجرا می شوند.
در مورد آمار شاغلان بیکار شده در دولت یازدهم نیز سوال پرسید که رحمانی بدون ذکر این رقم گفت که این سوال را وزارت کار باید پاسخ دهد.
وی تأکید کرد: در مجموع بیکاری معضل اصلی ماست.
وی ادامه داد: طی ۶ ماهه امسال ۱۵۰ هزار نفر افزایش اشتغال در بخش صنعت داشته ایم که برآیند آمار اشتغال جدید و شاغلان بیکار شده است.
رحمانی افزود: افزایش مصرف برق بخش صنعت و رشد تقاضای حمل بار در این بخش نشان دهنده رونق تولید در کشور است.
وی در ادامه با بیان اینکه در زمان شروع کار دولت یازدهم ۶ هزار و ۹۰۰ واحد راکد در شهرکهای صنعتی تحویل گرفتیم، گفت: تاکنون از این رقم، ۳۵۰۰ واحد فعال شده است.
وی در ادامه در خصوص ماجرای پرداختهای نجومی نیز گفت: همکاران ما کمترین دریافتی را داشته اند و ما در فهرست دریافتی ها از آخر، دوم بودیم.
در ادامه این جلسه سخنگوی وزارت صنعت از بررسی موضوع ممانعت رییس سازمان مدیریت طرحهای صنعتی از بازگرداندن حقوق نجومی دریافتیاش در جلسه شورای معاونان این وزارتخانه خبر داد و گفت: معاون منابع انسانی مأمور پیگیری این موضوع شد.
منوچهر طاهایی سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت در نشست خبری قائممقام این وزارتخانه، در خصوص ممانعت رییس سازمان مدیریت طرحهای صنعتی از بازگرداندن حقوق نجومی دریافتیاش گفت:عصر دیروز وزیر صنعت در جلسه شورای معاونین وزارتخانه به معاون منابع انسانی تذکر داد که این موضوع را پیگیری کند و معاون منابع انسانی مأمور پیگیری این موضوع شد.
وی در عین حال تأکید کرد: متأسفانه حقوق دریافتی در مجموعه وزارت صنعت پایین است و به همین دلیل در این زمینه مشکلی نداشته ایم.