آخرین اخبار:
کد خبر:۵۶۷۴۴۹
سردار عبداللهی در گفت و گو با خبرگزاری دانشجو:

با حضور شل و توتال قراردادهای قرارگاه خاتم سرجای خود باقی است/ رقم ۱۱ میلیارددلار زیان طرح ستاره خلیج فارس نادرست است

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء با ذکر اینکه زمان انعقاد قرارداد و شروع و زمانبدی طرح پالایشگاه ستاره خلیج فارس مشخص است گفت: با توجه به زمانبندی رقم ۱۱میلیارددلار و مدت زمان ذکر شده نادرست است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو، با خروج شرکتهای خاجی چون توتال و شل از میادین نفتی ایران به علت تحریمهای خارجی پروژه های بزرگ نفتی کشور بر زمین ماند.پس از آن قرارگاه خاتم‌الانبیاء با حضور در پروژه های مذکور در تمامی مراحل اکتشاف، استخراج و بهره برداری حضور یافت.

 

از از اصلی ترین طرح های قرارگاه می توان به بهره برداری فاز ۱۵ و۱۶ پارس جنوبی که کشور را از واردات گاز بی نیاز کرد و ساخت پالایشگاه ستاره خلیج فارس به عنوان بزرگترین پالایشگاه غرب آسیا که از واردات بنزین مستغنی می شویم ذکر کرد.اما پس از روی کار آمدن دولت یازدهم و توافق هسته ای دوباره پای .شرکتهای خارجی چون توتال و شل به ایران باز شد.

 

بیژن زنگنه میادین پارس جنوبی و آزادگان را به عنوان میادین هدف قرارداد شرکتهای خارجی عنوان کرد.برخی کارشناسان معتقدند حضور خارجی ها در حوزه مشترک پ تحت قرارداد شرکتهای داخلی مساله ساز اس.

 

در همین زمینه سردار عبدالله عبدالهی فرمانده قرارگاه خاتم الانبیاء به خبرگزاری دانشجو گفت: شفاف عرض کنم، عیان است که شل و توتال در زمان تحریم به ایران پشت کرده و علی رغم قرارداد از ایران رفتند. به همین منظور از دانش فنی و توانایی داخل در این زمینه به کار گرفته شد. به طوری که طرح‌های مختلفی چون پارس جنوبی بدون تلفات به بهره‌برداری رسید. درست عکس شرکتهای خارجی که عمدتا اجرای طرح با تلفات همراه شد. و از میادین پارس جنوبی روزانه ۵۰ میلیون متر مکعب گاز استخراج می‌شود. انعقاد قرارداد به عهده دولت است. اما حرف ما این است که چنانچه در زمان تحریم توانستیم چگونه اکنون نمی‌شود طرح های ملی را به شرکت‌های داخلی واگذار کرد؟

وی درخصوص وضعیت قرارگاه پس از ورود شرکتهای خارجی بیان داشت: در چندین طرح ما با دولت قرارداد داریم. که هرکدام بین ۸۰ تا ۸۵ درصد پیشرفت حاصل شده است. این طرح‌ها در حوزه بازیافت، افزایش تولید و توسعه میادین مشترک و غیرمشترک چون فازهای 13، 22 و 23 پارس جنوبی است. و در خصوص میادین تحت

قرارداد شرکت‌های خارجی مسئولان دولتی پاسخگو باید باشند.

 

فرمانده قرارگاه خاتم در پاسخ به این سوال که برخی معتقدند میزان زیان تعویق افتتاح پالایشگاه ستاره خلیج فارس رقمی در حدود 11 میلیارددلار است گفت: جابجایی هر طرح کوچکی زمانبر است. این مساله درخصوص طرح عظیمی چون بزرگترین پالایشگاه غرب آسیا به طرق اولی وجود دارد. باشروع تحریم و فاصله جابجایی طرح بخشی از زمان از دست رفت. همچنین مدتی طرح به علت عدم تامین مالی از سوی دولت به تعویق افتاد.

 

وی با ذکر اینکه زمان انعقاد قرارداد و شروع و زمانبدی طرح مشخص است افزود: با توجه به زمانبدی رقم و مدت زمان ذکر شده نادرست است. در ضمن برای اجرای طرح‌های عظیم ملی و کسب دانش تا حدی هزینه دادن طبیعی است. چنانچه فازهای بزرگ 15 و 16 پارس جنوبی پایلوتی برای کسب دانش و تجربه برای اجرای طرح‌های آینده شد.  

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
نادری
Iran (Islamic Republic of)
۲۱ آذر ۱۳۹۵ - ۱۳:۳۵
دولت را بدهيد دست سپاه بدون حقوق نجومی گرفتن گلستان تحویلت میدن.
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار