کد خبر:۵۷۲۳۶۱
حجت الاسلام خسرو پناه خبر داد:

تقدیر از اساتید نظریه‌پرداز در جشنواره فارابی/ تعطیلی دو ساله هیأت کرسی‌های نظریه‌پردازی به دلیل مشکلات مالی

دبیر هیأت و رئیس دبیرخانه حمایت از کرسی‌های نظریه پردازی گفت: اساتید نظریه‌پردازی که نظریه‌های آن‌ها مصوب شده، در جشنواره فارابی تقدیر می‌شوند.

اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

 

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام خسرو پناه، دبیر هیأت و  رئیس دبیرخانه حمایت از کرسی‌های نظریه پردازی، نقد و مناظره در نشست خبری همایش کرسی‌های نظریه‌پردازی که امروز در دانشگاه علامه برگزار شد، گفت: هیئت حمایت از کرسی‌های نظریه‌پردازی تشکیلاتی است که زیرمجموعه شورای عالی انقلاب فرهنگی فعالیت می‌کنند و در این هیئت اگر کسی نظریه نو داشته باشد، زمینه و بستر آن فراهم شده تا نظریه ادعا شده، مطرح، و در معرض نقد و داوری قرار بگیرد؛ این نقشی است که هیئت حمایت از کرسی‌های نظریه‌پردازی به عهده دارد.

 

وی افزود: کرسی‌ها دو نوع هستند آزاداندیشی و علمی؛ که کرسی‌های آزاداندیشی توسط وزارت علوم در دانشگاه برگزار می‌شود، اما کرسی‌های علمی توسط معاونت پژوهشی دانشگاه برگزار می‌شود و به دو نوع کرسی‌های ترویجی و تخصصی تقسیم می شوند. کرسی‌های ترویجی فرایند پیچیده‌ای ندارند و داوری مقالاتی که مطرح می‌شود، در آن وجود ندارد، اما کرسی‌های علمی تخصصی بعد از دفاعیه توسط یک شورای داوران بررسی می‌شوند و پس از چند جلسه، شورا تصمیم می‌گیرد که این نظریه مصوب شود یا خیر و پس از آن از کرسی‌ها حمایت می‌کند.

 

حجت الاسلام خسرو پناه ادامه داد: تمام فعالیت‌های این هیئت در آیین نامه ارتقا آمده است. در آیین نامه ارتقا امتیازاتی در نظر گرفته شده و به همین جهت زمینه و بستر خوبی شکل گرفته که این کرسی‌ها برگزار شود.

 

دبیر هیأت و  رئیس دبیرخانه حمایت از کرسی‌های نظریه پردازی، نقد و مناظره ادامه داد: در طول مدت شکل گیری این هیئت و با توجه به تعطیلی دو ساله، ۲۹ کرسی موفق مصوب شده است، البته طی سال‌های اخیر صد‌ها کرسی برگزار شده ،اما تنها ۲۳ کرسی موفق به ثبت شده  و ۱۳ نظریه و ۱۵ نوآوری بوده که این کرسی‌ها توسط هیئت نظریه‌پردازی تایید شده است.

 

وی خاطر نشان کرد: موضوعاتی که در کرسی‌های نظریه‌پردازی مطرح می‌شود، متنوع است. علوم عقلی، علوم نقلی، علوم رفتاری، علوم اجتماعی و علوم هنر و معماری ۵ کرسی هستند که هر کدام شورای علمی دارند و توسط اساتید و دانش یار‌ها اداره می‌شوند. اگر طرحی پذیرفته شود به اجرا می‌گذارند و داوران در این هیئت‌ها رای می‌دهند.

 

حجت الاسلام خسرو پناه یادآور شد: هیئت حمایت از کرسی‌های نظریه‌پردازی کار ستادی انجام می‌دهد و اجرای کرسی‌ها بر عهده دانشگاه‌ها است.

 

دبیر هیأت و  رئیس دبیرخانه حمایت از کرسی‌های نظریه پردازی، نقد و مناظره در خصوص تعطیلی دو ساله این هیئت گفت: این هیئت به دلیل مشکلات مالی دو سالی تعطیل شد، اما دوباره احیا شده است.

 

وی در خصوص فعالیت دانشگاه‌ها در این هیئت گفت: در راس همه دانشگاه‌ها دانشگاه علامه بیشترین فعالیت را داشته و پس از آن پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، دانشگاه علم و صنعت و دانشگاه اصفهان بیشترین کرسی‌ها را به این هیئت ارائه دادند.

 

حجت الاسلام خسرو پناه درخصوص چاپ این نظریه‌ها در کتاب‌های درسی گفت: طی صحبتی که با سازمان سمت داشتیم، این نظریه‌ها به صورت کتاب چاپ خواهد شد و به عنوان نظریه‌های علمی در کتاب‌های درسی درج می‌شود .هم چنین در شورای تحول علوم انسانی به عنوان کتاب منتشر خواهد شد.

 

دبیر هیأت و  رئیس دبیرخانه حمایت از کرسی‌های نظریه پردازی، نقد و مناظره در مورد حمایت از اساتید نظریه‌پرداز گفت: با چند نهاد که مرتبط با مراکز پژوهشی هستند، تفاهم نامه داریم که اگر نظریه‌ای پذیرفته شود، حمایت کنیم. تاکید ما این است که حمایت مالی صورت گیرد. هم چنین در آیین نامه ارتقای اساتید امتیازات ویژه‌ای برای این کرسی‌ها درج شود. ضمن اینکه جشنواره فارابی بدون ارزیابی مجدد از اساتید نظریه‌پرداز تقدیر می‌کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار