اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مخبر دزفولی امروز در نخستین اجلاس سراسری کرسی های نظریه پردازی که در دانشگاه علامه در حال برگزاری است، گفت: برای راهاندازی خانه ملی گفت و گو در دانشگاه ها ضرورت دارد که کمیته ای متشکل از اساتید و روسای دانشگاه های حاضر در این اجلاس تشکیل شود.
وی افزود: تشکیل خانه ملی گفت و گو فقط ایجاد یک فضای فیزیکی نیست و همه دانشگاه ها می توانند خانه ملی گفت و گو داشته باشند و در این زمینه نیز تجربیات خوبی داریم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: از اساتید، روسای دانشگاه ها و صاحبان نظران حاضر در این اجلاس می خواهیم که در زمینه چگونگی راه اندازی خانه ملی گفت و گو فکر کرده و مشخص کنند که چه تسهیلاتی برای راه اندازی این خانه لازم است. در هر حال این خانه باید با کمک وزارت علوم ، آموزش و پرورش و دیگر نهادها راه اندازی شود.
دزفولی با بیان اینکه اگر می خواهیم در تمدن سازی موفق باشیم حوزه و دانشگاه می توانند به عنوان بال بالا برنده این جریان عمل کنند، تصریح کرد: باید نهضت فکر و اندیشه، اندیشه ورزی و شجاعت در ارائه نظریه و ارائه نظریات جدید مورد توجه قرار بگیرد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه جهت گیری و پیشرفت کشور دارای سه پایه اساسی علم و فناوری، فرهنگ و اقتصاد است، اضافه کرد: این سه ضلع دارای یک بنیاد اساسی به نام نظریه پردازی هستند؛ با این وجود ما نمی توانیم ادعا کنیم که می خواهیم تمدن سازی کنیم، بدون اینکه دارای نظریه در این سه زمینه باشیم.
وی با بیان اینکه بعد از رنسانس بنیاد اولیه اتفاقاتی که در غرب افتاده، نظریه پردازی، ساخت نظریه و اندیشه ورزی بوده است ، خاطر نشان کرد: دانشگاه بنیان نظریه پردازی است و این گونه نیست که تنها به آن به عنوان دارالفنون نگاه کنیم. واقعیت این است که غربی ها ۳۰۰ سال در زمینه نظریهپردازی دارای سابقه بودند و حالا به مقوله کارآفرینی در دانشگاه ها رسیده اند، اما حالا به ما می گویند که با صرف نظر از بخش نظریه پردازی، تنها به مسئله کارآفرینی دانشگاه ها بپردازیم.
دزفولی با اشاره به اینکه ۷۰ هزار استاد دانشگاه داریم و این گونه نیست که از همه آنها انتظار داشته باشیم که به ارائه نظریه بپردازند و غرب هم این گونه نبوده است، افزود: ما وظیفه داریم که بسترهای نظریه پردازی را برای اساتید ایجاد کنیم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بر ضرورت تحول علمی و فرهنگی با نگاه معرفتی در تمام حوزه ها تاکید کرد و افزود: این گونه نیست که ما در یک ستاد بنشینیم و فکر کنیم که می توانیم تحول معرفتی ایجاد کنیم. در واقع همه باید در این موضوع ورود پیدا کنند.
وی از کرسی های نظریه پردازی و آزاداندیشی به عنوان یک فرهنگ یاد کرد و افزود: باید بستری فراهم شود که همه بتوانیم بدون جدال نقد کنیم و ضمن تمرین قواعد، آسیب ها را شناسایی کنیم.
دزفولی با اشاره به اینکه ایران جزو کشورهای صاحب علم و اندیشه است و امروز کسی نمی تواند منکر این شود، اضافه کرد: بدون ارائه نظریه و بنیادهای فکری جایگاه علمی ایران سست می شود و آسیب می بینیم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه اخیرا برخی ها تلاش کردند که جایگاه علمی ایران را مخدوش کنند، اظهار کرد: کسی منکر این نیست که در جریان علمی انحرافاتی وجود نداشته باشد. در هر حال حرف ما این است که جریان علمی ما یک جریان پاک و سالم است و دانشمندان ما جزو پاک ترین دانشمندان دنیا به حساب می آیند و باید قدر این سرمایه را بدانیم.
وی با تاکید براینکه قاعده مند کردن جریان علمی کشور با نظریه پردازی امکان پذیر است، تصریح کرد: تعریف بنیادهای نظری از کارهای اصلی ماست؛ گر چه این یک کار سخت و پیچیده به حساب می آید و درگیری هم دارد، اما باید همدیگر را تحمل کرده و از تخطئه هم پرهیز کنیم و به یکدیگر آسیب حیثیتی نزنیم.
دزفولی گفت: باید در مراودات علمی تمرین کنیم که اخلاق را رعایت نماییم . واقعیت این است که اگر می خواهیم به تمدن سازی دست پیدا کنیم ،باید پایه های بعدی آن یعنی نظریه پردازی که با کمک دانشمندان و نخبگان امکان پذیر است، عملی شود.