اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، آیت الله رشاد در نخستین اجلاس کرسی های نظریه پردازی که امروز در دانشگاه علامه برگزار شد، گفت: هزینه های کمیته های نظریه پردازی توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی تامین می شود و این کمیته ها زیر نظر این شورا فعالیت می کنند.
وی افزود: فلسفه تاسیس و فعالیت کمیته های دستگاهی از زمانی آغاز شد که این کمیته قرار بود به عنوان هیئت ممیز و داوری، نظریه های جدید را داوری کند، اما رفته رفته تشکیلات هیئت توسعه یافت و واحدهایی به عنوان کرسی های علمی تشکیل شد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: این کرسی ها با حضور صاحب نظران در حوزه معینی برگزار می شد و بر کرسی های دانشگاهی نظارت می کردند، اما باز صورت ستادی داشت و رفته رفته اجلاس این کرسی ها تشکیل شد، اما یکی از مشکلاتی که این حوزه ستادی دارد این است که موانعی وجود داشت که نمی توانستیم از حضور نخبگان کشور بهره مند باشیم و ارتباط ما با دانشگاه ها ضعیف بود.
آیت الله رشاد با بیان اینکه اساتیدی هستند که ما آنها را نمی شناسیم و انگیزه ای برای مطرح شدن نظرات شان ندارند، خاطرنشان کرد: تصور می کنم باید به اندازه این حقیقت را برملا کنیم که موجب هدایت می شود و این مقدار ریا نیست و اگر هم ریا باشد، مستحب است ؛ چون گره ای از جامعه باز می کند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: به دلیل ارتباط ضعیف ما با دانشگاه های کشور، در هر استان و دانشگاهی کمیته دستگاهی کرسی های نظریه پردازی تشکیل شد تا اساتید به اختیار خودشان نظریه هایشان را ارائه دهند که در نهایت داوری شود ؛اما الزامی به مطرح شدن نظریات در این کمیته ها نداریم.
وی با انتقاد از تربیت متخصصین در حوزه و دانشگاه گفت: در حوزه علوم انسانی متخصص تربیت نمی شود و دانشگاه ها نیز عکس آن عمل می کنند؛ متخصص تربیت می شود، اما مجتهد تربیت نمی کنند.
رشاد یادآور شد: ما 70 هزار عضو هیئت علمی داریم و یکی از کشورهای پر دانشگاه جهان هستیم. اگر این 70 هزار نفر هر کدام یک حرف نو داشتند 70 هزار حرف تازه داشتیم. همچنین از بین 400 تا 500 هزار پایان نامه و رساله در دوره دکتری و کارشناسی ارشد، در سال 500 هزار نظر جدید و نو تولید می کردیم، اما متاسفانه این گونه نیست. ما چند صد مجله علمی و پژوهشی داریم که شرط انتشار آن نظرات جدید است و نباید مقاله ای که حرف نو نداشته باشد چاپ شود، اما در این حوزه نیز ضعیف عمل کردیم . این مشکل اساسی ماست که دغدغه نوآوری نداریم.
آیت الله رشاد اظهار داشت: من از اساتید می خواهم که این مشکل تولید فرهنگی معرفت که ضعیف است را، حل کنید؛ تا هر کس که حرف نو نداشت احساس کند که وجودش بی فایده است .حیف نیست که یک استاد حرف نو نداشته باشد. متاسفانه اساتید ما وقت تلف می کنند، باید بنا را بر این بگذاریم که انگیزه علمی در جامعه را افزایش دهیم و به آن دامن بزنیم.