اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سید محمد صاحب کار خراسانی در سومین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی که به میزبانی دانشگاه علم و صنعت در حال برگزاری است، گفت: یک برنامه ملی در حوزه شرکت های دانش بنیان در حال اجرا است که تاکنون 15 هزار شرکت در سامانه پیش بینی شده ثبت نام کرده اند؛ که از این تعداد 2 هزار 500 شرکت مشمول مزایای قانونی شناخته و 250 شرکت نیز از این مسیر حذف شده اند.
وی با بیان اینکه 60 برنامه عملیاتی برای هدایت و تسهیل بنگاه ها در حال اجرا داریم، تصریح کرد: حوزه های هدف مورد حمایت ما حوزه های دارای پیچیدگی فنی بالا و حوزه های تامین کننده نیازهای راهبردی کشور هستند. هم چنین فهرست کالاهای تحریم شده نیز تهیه شده و از شرکت هایی که در راستای تامین این کالاها فعالیت می کنند، حمایت می شود.
رئیس امور شرکت ها و موسسات دانش بنیان با اشاره به اینکه هر آنچه امریکایی ها در لیست تحریم های خود گذاشته اند، ما در لیست حمایت قرار داده ایم، گفت: امریکا به خوبی نقاط کلیدی و خاص اقتصاد ما را شناسایی کرده و در لیست تحریم های خود قرار دادند؛ در واقع اندیشکده آنها به خوبی روی اقتصاد ما کار کرده اند.
وی بر ضرورت فعال کردن صندوق های سرمایه گذاری خطر پذیر و جسورپذیر در کشور تاکید کرد و افزود: وظیفه قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان جذاب کردن مسیر تولید مبتنی بر فناوری های بالا و دارای ارزش افزوده بالاست؛ که این حمایت ها شامل معافیت های مالیاتی و دیگر امتیازات می شود.
صاحب کار خراسانی دانش بنیان بودن، درون زایی، برون گرایی، مردمی بودن و عدالت محوری را به عنوان 5 رویکرد مهم اقتصاد مقاومتی برشمرد و افزود: انتقال فناوری امکان پذیر است؛ اما خیلی سخت است که آن را وارد کنیم و بر آن مسلط شویم. واقعیت این است که عده ای تصور می کنند که پس از برجام کشورها می آیند و فناوری های خود را که شیشه عمر آنها محسوب می شود، به دست ایران می سپارند، اما این اشتباه است.
رئیس امور شرکت ها و موسسات دانش بنیان به عملکرد برخی از شرکت های دانش بنیان در کشور اشاره کرد و افزود: درآمد شرکت دانش بنیان آسان پرداخت 2 هزار و 200 میلیارد تومان است که این شرکت از سال 91 توسط یک جوان 33 ساله اطراف زنجان با توجه به تحریم های بانکی ایجاد شده است.
وی گفت: درآمد شرکتهای دانشبنیان کشور ۱۶ هزار میلیارد تومان است و در حال حاضر ۷۸ هزار نفر در این شرکتها فعالیت میکنند.
وی با اشاره به اینکه اگر کسی که بخواهد کار تولید انجام بدهد این فرصت در شرکت های دانش بنیان فراهم است، گفت: حمایت هایی که از شرکت های دانش بنیان می شود شامل معافیت های مالیاتی، گمرکی و تسهیلات مالی است و هم چنین سربازی در شرکت های دانش بنیان یک سربازی ویژه می باشد.
صاحب کار با اشاره به اینکه ساخت هواپیمای ایران 140 در ایران یک پروژه شکست خورده است، افزود: برای ساخت هواپیما متخصص داریم، اما خیلی چیزهای دیگر نیاز است که باید در کنار هم باشند.
رئیس امور شرکت ها و موسسات دانش بنیان افزود: چند هواپیماساز نمونه های کوچکی را ساخته اند که از آنها حمایت می کنیم؛ البته در حوزه ساخت هواپیماهای بزرگ موفق نبوده ایم.