به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، به نقل از سایت فدراسیون کشتی، تیم ملی کشتی آزاد بزرگسالان ایران روز جمعه در دیدار فینال چهل و پنجمین دوره جام جهانی کشتی آزاد با پیروزی برابر آمریکا برای هشتمین بار بر سکوی قهرمانی ایستاد.
خبرگزاری فرانسه در گزارشی نوشت: با وجود منازعه میان ایران و آمریکا بر سر تحریمها و آزمایشهای موشکی، ورزشکاران دو کشور روز جمعه در فینال جام جهانی کشتی آزاد با هم کشتی گرفتند و ایران در نهایت پیروز شد. کشتی گیران ایرانی مقابل تیم آمریکا، در چهار وزن اول پیروز شدند، اما شکست کشتی گیران ایران در سه وزن بعدی هواداران ایرانی را شوکه کرد. همین امر فشار را بر کمیل قاسمی برابر نیک گویازدوفسکی در فینال وزن 125 کیلوگرم افزایش داد. پیروزی قاسمی جام را نصیب ایران کرد. در رقابتهای سال گذشته تیم ایران با شکست روسیه در خاک آمریکا قهرمان جام شد.
مسابقات امسال تحت الشعاع تنش های سیاسی بین تهران و واشنگتن قرار گرفت که از زمان آغاز کار دونالد ترامپ رئیس جمهوری جدید آمریکا تشدید شده است. به دنبال فرمان اجرایی ترامپ در مورد ممنوعیت ورود شهروندان هفت کشور، ایران نیز با روادید 13کشتیگیر آمریکایی برای شرکت در این جام مخالفت کرد. اما به دنبال تصمیم دادگاه فدرال آمریکا که فرمان ترامپ را متوقف کرد، ورزشکاران آمریکایی هم اجازه ورود به ایران را به دست آوردند.
جردن باروس دارنده دو عنوان قهرمانی جهان و مدال طلای المپیک در صفحه شخصی خود در شبکههای اجتماعی نوشت: از استقبال گرمی که در اینجا دریافت کردیم بسیار ممنون هستم و بیش از آن از اینکه این سفر میسر شد، سپاسگزارم.
وی در زیر تصویری از خود در حالی که هواداران ایرانی او را در فرودگاه احاطه کرده اند، نوشت: ما از حضور در ایران و رقابت در این کشور بسیار خوشحالیم.
لغو فرمان اجرایی ترامپ امکان اعزام بیشتر اعضای تیم تیراندازی با کمان ایران برای شرکت در مسابقات آمریکا را میسر ساخت. کشتی ورزش محبوبی در ایران است. بر اساس گزارش رسانههای ایران هواداران برای خرید بلیت فینال جام در خارج از ورزشگاه صف کشیده بودند.
ریچارد پری یک کشتیگیر دیگر آمریکایی نیز در صفحه شخصی خود با اشاره به استقبال گرمی که در ایران مشاهده کرده است، نوشت: هرچه را در رسانهها می شنوید یا میخوانید، باور نکنید. کشتی فراتر از مرزها است.
خبرگزاری رویترز نیز در گزارشی نوشت: کمیل قاسمی دارنده مدال نقره المپیک حریف آمریکایی خود را با نتیجه 5 بر صفر شکست داد تا ایران در فینال جام جهانی با نتیجه 5 بر 3 قهرمان شود. بعد از این مسابقه آنها در حضور هواداران مودبانه دست دادند. سپس قاسمی پرچم ایران را بالای سرش نگه داشت و بعد آن را در وسط کشتی گذاشت و سجده کرد.
سایت خبری شبکه سی ان ان آمریکا نیز در گزارشی از جام جهانی کشتی آزاد کرمانشاه نوشت: غیبت آمریکا در جام جهانی احتمالا فاجعهای برای این ورزش پدید میآورد. آمریکا، ایران و روسیه قدرتهای کشتی در جهان هستند.
رسول خادم رئیس فدراسیون کشتی ایران در حاشیه جام جهانی کرمانشاه به سی ان ان گفت: جام جهانی بدون آمریکاییها یک جام جهانی واقعی نبود.
کایل اسنایدر دارنده مدال طلای المپیک نیز در یک جلسه تمرین، با اشاره به سه سال حضور خود در رقابتهای جهانی گفت: هر ایرانی که با او ارتباط داشتهام بسیار محترم و مودب بوده است.
اسنایدر با اشاره به مسائل سیاسی که بین دو کشور در جریان است، گفت: در این ورزش، این آشفتگی را نمیبینید. ما برای یکدیگر به عنوان رقیب و به عنوان انسان احترام قائل هستیم.
کشتی یکی از ورزشهای محبوب در ایران است و بسیاری از کشتی گیران تیم آمریکا در این کشور شهرت دارند. باروس گفت: ما در آمریکا، نامتناسب و ناجور و در ایران قهرمان هستیم.
وی قبل از فینال روز جمعه گفت: ما برای پیروزی به اینجا آمدیم. اما فکر میکنیم این جام فرصتی است تا ارتباط عالی خود را نشان دهیم.
پایگاه اینترنتی نشریه «تایم» در گزارشی نوشت: همزمان با حضور تیم ملی آمریکا در سالن برگزاری جام جهانی کشتی آزاد در کرمانشاه، تشویقها آغاز شد. ایرانیها در سالن مسابقات شروع به تشویق جردن باروفس، شناختهشدهترین کشتیگیر آمریکا کردند.
آنچه این مسابقه را قابل توجه میکند این است که یک هفته قبل از برگزاری مسابقات بسیار بعید بود که آمریکاییها حتی اجازه پیدا کنند برای شرکت در این مسابقات وارد خاک ایران شوند.
به نوشته این نشریه، پس از فرمان جنجالی رئیسجمهوری آمریکا در مورد ممانعت از ورود اتباع هفت کشور از جمله اتباع ایرانی به خاک آمریکا به نظر میرسید که ایران نیز اقدام متقابل انجام دهد و اجازه ندهد کشتی گیران آمریکایی وارد خاک آمریکا شوند اما در نهایت ایران اجازه حضور این کشتی گیران آمریکایی را صادر کرد.
نشریه تایم در ادامه گزارش خود عنوان کرد: البته این اولین بار نیست که به رغم تنشهای دوجانبه، تیمهای کشتی ایران و آمریکا رودروی هم قرار گرفتند. درسال 1998 کشتیگیران آمریکایی اولین ورزشکاران این کشور بودند که از زمان انقلاب در سال 1979 به تهران سفر کردند. از آن زمان به بعد، ایران و آمریکا چندین مرتبه تیمهای خود را برای برگزاری مسابقات به مصاف یکدیگر اعزام کردهاند.
تایم نوشت: تیم کشتی آمریکا بار دیگر در ایران حضور یافت تا در مسابقات جام جهانی شرکت کند. تیم کشتی آمریکا در بدو ورود به فرودگاه کرمانشاه با گل و هدیه مورد استقبال قرار گرفت. این در حالی است که مدیران و مربیان تیم آمریکا نیز اجازه یافتند از مجموعه طاق بستان بازدید کنند.
پایگاه اینترنتی شبکه سی ان ان نیز در گزارشی عنوان کرد: کشتی گیران آمریکایی در بحبوحه ایجاد تنشهای جدید میان تهران و دولت ترامپ به ایران سفر کردند و این در حالی است که روادید این کشتی گیران آمریکایی تا دقایق آخر صادر نشده بود.
کلی اسنایدر، دارنده مدال طلا المپیک آمریکا در یکی از جلسات تمرینیاش در کرمانشاه نیز گفت: سه سال است که در مسابقات خارجی کشتی میگیرم و با هر ایرانی که برخورد کردم قابل احترام و بسیار مودب بودند. ما به عنوان رقیب و انسان به یکدیگر احترام میگذاریم.
در گزارش سی ان ان آمده است: کشتی گیران آمریکایی در ورزشگاه کرمانشاه با استقبال روبرو شدند. کشتیگیران آمریکایی این موضوع را درک میکنند که در بحبوحه تنشهای دیپلماتیک میان کشورشان و ایران قرار دارند اما اجازه نمیدهند که سیاست دیدگاه آنها را در قبال ورزشکارانی که با آنها مصاف میدهند، لکه دار کند.
خبرگزاری رویترز نیز در گزارشی در مورد برگزاری جام جهانی کشتی در کرمانشاه نوشت: ایران در فینال این رقابتها، آمریکا را شکست داد و مدال طلا را از آن خود کرد. کمیل قاسمی توانست رقیب آمریکایی خود را شکست دهد و در نهایت ایران پنج بر سه پیروز بازی فینال شد. پس از این بازی، دو طرف مودبانه مقابل تماشاگران با یکدیگر دست دادند.
دو کشور در ورزش کشتی روابط دوستانهای دارند اما در هفتههای اخیر به خاطر یکسری اتفاقات این روابط در بوته آزمایش قرار گرفته بود. ایران میخواست به دلیل فرمان جنجالی ترامپ برای کشتیگیران روادید صادر نکند اما در نهایت این روادید برای کشتی گیران آمریکایی صادر شد. کشتی گیران آمریکایی 9 بار در رقابتهای جام تختی در ایران حضور داشتند و این در حالی است که مقامات کشتی آمریکا اعلام کردند که از دهه 90 تاکنون آمریکا 16 بار میزبان کشتی گیران ایرانی بوده است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز در گزارشی به برگزاری رقابتهای جام جهانی کشتی در ایران با حضور تیم کشتی آمریکا اشاره کرد و عنوان کرد: ایران روز جمعه با شکست دادن آمریکا قهرمان جام جهانی کشتی شد.
به دنبال پیروزی ایران صدها شهروند کرمانشاه به خیابانها ریختند و شادی کردند. حسن روحانی رئیس جمهوری ایران نیز قهرمانی ایران را در این رقابتها تبریک گفت. به رغم تنشها میان دو کشور، تیم های کشتی ایران و آمریکا اغلب برای حضور درمسابقات با یکدیگر روبرو میشوند.
پایگاه اینترنی روزنامه واشنگتن پست نیز درگزارشی ضمن اشاره به برگزاری جام جهانی کشتی در کرمانشاه نوشت: در نهایت پس از اتفاقات اخیر کشتی گیران آمریکایی برای حضور در رقابتهای جهانی وارد ایران شدند. این مسابقات در بحبوحه تنشهای دیپلماتیک برگزار شد و آمریکا در فینال از ایران شکست خورد و در مکان دوم قرار گرفت.
نناد لالویچ رئیس اتحادیه جهانی کشتی نیز گفت: پیش از این نیز اثبات شده بود که کشتی میتواند مردم و کشورها را به هم نزدیک کند. این درحالی است که فدراسیون کشتی آمریکا در توییتی از طرفداران ایرانی به خاطر تشویق کشتی گیران آمریکایی قدردانی کرد.
اتحادیه جهانی کشتی در فیلمی که پیش از برگزاری رقابتهای فینال جام جهانی کشتی آزاد در صفحه اینستاگرام خود درج کرده بود از صف های طولانی و حضور پرشور تماشاگران مقابل درب سالن امام خمینی (ره) شهر کرمانشاه خبر داد.
همچنین پس از قهرمانی تیم ایران در این رقابت ها اتحادیه جهانی در صفحه اینستاگرام خود از حضور گسترده مردم و خوشحالی آن ها در سطح شهر کرمانشاه عکس های را منتشر کرد.