به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، قرار است در اقدامی پسندیده و برای نخستین بار در تاریخ ورزش کشور از بزرگ مردی که بیشتر سالهای عمرش را در راه مبارزه با ظلم، در زندان، شکنجه و زندگی پنهان در راستای پیروزی انقلاب گذراند و پس از آن نیز در بسیاری از عرصهها به خصوص ورزش کشور ارائه خدمت کرد، تجلیل شود.
این حرکت شایسته به همت انجمن حامیان فرهنگ و مرام پهلوانی و با همکاری فدراسیونهای جانبازان و معلولین، جودو، سازمان ورزش بسیج، بسیج ورزشکاران و کمیته ملی المپیک و پارالمپیک روز 23 اسفند ماه در تالار کتابخانه ملی با حضور مسئولان کشوری، ورزشی، ورزشکاران، قهرمانان، پیشکسوتان و علاقه مندان برگزار خواهد شد.
محمد داوود آبادی، معروف به محمد جودو که بعد از پیروزی انقلاب به لحاظ مسائل امنیتی نام خانوادگی مهرآئین را برای خود انتخاب کرد، خودش میگوید: این فامیلی را شهید مظلوم بهشتی برای من انتخاب کرد.
حاج محمد مهرآئین با حدود 80 سال سن و با وجود تمام آسیبهای جسمی که بر اثر شکنجههای طولانی و شدید بر بدنش باقی مانده است، همچنان قلبش برای مردم، انقلاب و کشور میتپد و همواره نگرانی مردم نگرانش میکند و از خوشحالی آنها نیز خوشحال میشود و هنوز نیز از روحیهای مثال زدنی برخوردار است.
مهرآئین در ورزش ایران واقعا بی همتاست و یک نمونه و یا بهتر بگوئیم نابغهای تمام عیار محسوب میشود. چه از بُعد ورزشی و چه ابعاد دیگری چون مردمداری، دلسوزی و...
او علیرغم اینکه مبارز بوده و مدت زیادی را در زندانهای رژیم ستم شاهی به سر برده، پدر دو شهید بزرگوار (محمدرضا مهر آئین و ناصر مهر آئین) نیز است و از آن جهت نمونه و جزء نوابغ محسوب میشود که تنها فرد ورزشی در ایران است که خصوصیاتی همچون مبارز، فعال سیاسی، پدر شهید و مدیری مدبر را یدک میکشد.
مهرآئین در بسیاری از عرصههای کشور خدمات شایانی ارائه نموده است، اما بیشترین آن در عرصه ورزش بوده است؛ کارهای بزرگ او همواره در ورزش خصوصاً فدراسیون جودو و جانبازان و معلولان در اذهان باقی مانده است.
مهرآئین دوره نوجوانی و جوانی خود را ابتدا در رشته کاراته و سپس ورزش جودو گذراند. او جودو را نزد (مستر ژان) استاد فرانسوی این رشته فرا گرفت و ضمن اینکه در ورزش کاراته سخت پیشرفت داشت در کلاس استاد ژان نیز به آموختن فنون جودو و دفاع شخصی مبادرت کرد و پیش از آنکه گرفتار زندانهای رژیم پهلوی بشود گروههای مبارزه با رژیم شاه را تعلیم ورزشهای رزمی و دفاع شخصی میداد و در سالهای زندان هم برای آموزش زندانیان سیاسی به همین کار اقدام می کرد.
مهرآئین در اولین روزهای تشکیل دولت شهید رجایی از سوی مصطفی داودی، رئیس وقت سازمان تربیت بدنی به عنوان رئیس فدراسیون سه رشته جودو، کاراته و تکواندو منصوب شد.
مهرآئین از استخوان خرده کردههای ورزش رزمی بود، اما به دلیل مشغله فراوان در کارهایی که انقلاب بر دوش او نهاده بود و نیاز آن روزهای کشور به افراد مطمئن در راس کارهای حساس، خیلی زود مجبور به رفتن از ورزش شد، تا در نهادهای دیگر مانند دادستانی، مجلس و تدارکات جنگ به فعالیت ادامه دهد. مهرآیین در واقع اولین رئیس فدراسیون جودو ایران بود. وی دوبار به ریاست فدراسیون جودو برگزیده شد و در طول مدت مسئولیت خود در جودو (خصوصاً بار دوم که در دوره ریاست غفوریفرد و هاشمی طبا در سازمان ورزش) منشا برکات و تحولات زیادی برای جودو گردید.
حاج محمد مهرآیین همزمان با ریاست فدراسیون جودو فعالیت گستردهای نیز در ورزش جانبازان داشت."محمد جودو" همزمان نیز قائم مقام فدراسیون ورزشهای جانبازان بود و همچنین از سوی محسن رفیق دوست، رئیس وقت بنیاد جانبازان و مستضعفان به عنوان مدیرکل تربیت بدنی بنیاد منصوب گردید و اعتبارات فراوانی تزریق ورزش جانبازان و جودو نمود. بسیاری از این اعتبارات از سوی رفیق دوست (بنیاد جانبازان و مستضعفان) نصیب ورزش شد.
رفیق دوست و مهرآیین به خاطر مبارزات سیاسی سالها در زندان هم بند بودند و این اتفاق برای ورزش نیز مقتنم شمرده میشد. هنوز افتخاراتی که ورزش جانبازان در عرصههای مختلف بینالمللی چون پارالمپیکها و مسابقات جهانی معلولان بدست آورده است، در اذهان عمومی باقی است. خصوصاً افتخاراتی که کاروان ورزشی جانبازان جمهوری اسلامی ایران در مسابقات مجروحان جنگی جهان سال 1373 (1993) در استوک منویل انگلستان با کسب 54 مدال (35 طلا، 13 نقره و 6 برنز) بدست آورد و برهمین اساس رهبر معظم انقلاب در آن زمان طی پیامی فرمودند:"بچههای مسلمان فتح الفتوح کردند". شور و هیجان مدالهای پر افتخار جانبازان در انگلیس به همراه پیام ماندگار رهبر چنان شد که استقبال از ورزشکاران تا پلکان هواپیما کشیده شد.
همچنین برق اولین مدالهای طلا و نقره آسیایی و مسابقات بینالمللی جودو (زارعیان، دهقان در آسیا و مرحوم حسن احمدپور در مسابقات قزاقستان) بعد از انقلاب در زمان تصدی حاج محمد مهرآیین در فدراسیون جودو حاصل شد و از همان زمان جودو مسیر پیشرفت و تعالی خود را در سطح بینالمللی آغاز نمود.