کد خبر:۶۲۶۹۳۱

کسری بودجه عربستان به ۱۲.۴ میلیارد دلار رسید

به دنبال افزایش درآمدهای نفتی، کسری بودجه سه ماهه دوم عربستان کاهش یافته و به ۴۶.۵ میلیارد ریال سعودی، معادل ۱۲.۴ میلیارد دلار رسیده است.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، به نقل از بلومبرگ، به دنبال افزایش درآمدهای نفتی، کسری بودجه سه ماهه دوم عربستان کاهش یافته و به ۴۶.۵ میلیارد ریال سعودی، معادل ۱۲.۴ میلیارد دلار رسیده است. اما میزان درآمدهای غیرنفتی این کشور افتی ۱۷ درصدی داشته است.
وزارت دارایی عربستان در بیانیه‌ای اعلام کرد، میزان کل درآمد‌های این کشور در سه ماهه دوم سال با ۶ درصد افزایش به ۱۶۳.۹ میلیارد ریال سعودی رسیده که ناشی از رشد ۲۸ درصدی میزان درآمدهای نفتی بوده است. این افزایش درآمدها، به کاهش کسری بودجه این کشور از ۵۸.۴ میلیارد ریال در مدت مشابه سال گذشته به ۴۶.۵ میلیارد دلار کمک کرده است. این در حالی است که میزان درآمدهای این کشور از منابع غیرنفتی ۱۷ درصد کاهش یافته است. میزان هزینه‌ها نیز ۱.۳ درصد کاهش داشته و به ۲۱۰.۴ میلیارد ریال سعودی رسیده است.
مونیکا مالک، تحلیلگر ارشد بانک ابوظبی کامرشال گفت: «بخش عمده‌ای از این کاهش کسری بودجه که در نیمه نخست سال ۲۰۱۷ رخ داده ناشی از افزایش درآمدهای نفتی در مقایسه با سال ۲۰۱۶ بوده است.»
این اولین سالی است که حکومت عربستان با هدف شفاف‌تر کردن حساب‌های دولتی، آمارهای بودجه‌ای خود را به صورت سه ماهه منتشر می‌کند. این اقدام بخشی از طرح «چشم انداز ۲۰۳۰» محمد بن سلمان ولیعهد عربستان برای کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی است.
دولت عربستان در ماه دسامبر سال گذشته گفته بود که قصد دارد امسال مجموعا ۸۹۰ میلیارد ریال سعودی هزینه نماید، و کسری بودجه اش به ۱۹۸ میلیارد ریال برسد. کسری بودجه عربستان در سه ماهه نخست سال ۲۶.۲ میلیارد ریال بوده است.
به رغم تلاش‌های دولت عربستان برای کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی، سهم درآمدهای نفتی از کل درآمدهای این کشور در سه ماهه دوم سال به ۶۲ درصد افزایش یافته، در حالی که این رقم در مدت مشابه سال گذشته میلادی ۵۱ درصد بوده است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار