رئيس کنفدراسيون صادرات گفت: دولت به عنوان بزرگترين عرضه کننده ارز، مسئول مستقيم افزايش و يا کاهش نرخ ارز است.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو؛ محمد لاهوتی گفت: کسری بودجه دولت در ۹ ماهه امسال و عدم تحقق اهداف بودجه ۹۶ و افزایش هزینههای سربار دولت در نوسان بازار ارز بی تاثیر نبوده است از این رو اگر هزینههای دولت کاهش یابد به نوعی بازار ارز به ثبات میرسد.
وی با بیان اینکه نرخ کنونی ارز، واقعی و بر اساس برنامههای چهارم و پنجه توسعه و احکام دائمی برنامه ششم توسعه است گفت: نرخ کنونی ارز میتواند به تولید و صادرات کمک و از قاچاق جلوگیری کند و تولید داخل را از امکان رقابت با واردات غیر رسمی برخوردار سازد.
زیرا در قیمتهای کنونی ارز، واردات صرفه چندانی نخواهد داشت به ویژه در کالاهایی که مزیت داریم میتوانیم با توان رقابتی، از بازارهای داخلی و خارجی سهم بیشتری کسب کنیم. لاهوتی گفت: قیمت کنونی ارز، میتواند امکان برنامه ریزی برای تولید و صادرات فعالان اقتصادی را فراهم کند از این رو بهتر این است که دولت همین اعداد نرخ ارز را که به نفع تولید و صادرات است به صورت شناور مدیریت کند تا اینکه بخواهد قیمت آن را کاهش دهد.
وی با بیان اینکه دولت فنر نرخ ارز را به صورت فشرده نگه داشته است افزود: رها کردن یکباره قیمت ارز ممکن است بازار را دچار التهاب کند به طور نمونه سال قبل، ارز در همین محدوده قیمت کنونی بود که دولت با عرضه ارز به بازار، قیمت آن را به حدود ۳ هزار و ۸۰۰ تومان کاهش داد و از واقعی شدن قیمت ارز جلوگیری کرد.