به گزارش خبرنگار اجتماعی
خبرگزاری دانشجو، محمد علی نجفی، شهردار تهران در صحن شورای شهر گفت:به صورت تقریبی این گزارش ۹۵ درصد دقت و اطلاعات کافی را دارد. در ۱۲ سال گذشته شهرداری تهران فرصتهای زیادی را از دست داد که قابل برگشت نیست به عنوان نمونه آنچه در منطقه ۲۲ اتفاق افتاد یک فرصت بزرگ برای تهران بود. اولین منطقهای که طرح تفصیلی کاملی داشت و میشد این منطقه را منطقه پایلوت نمونه تهران تبدیل کرد و از این منطقه به عنوان کانال هوا و ریه تهران استفاده کرد، اما متاسفانه این فرصت را از دست دادیم.
وی افزود: شهرداری خطاهای محاسباتی زیادی در این مدت داشته است نمونه آن خطا در محاسبه هزینههای عمرانی پروژههایی مثل پل صدر، تونل توحید و ... است. همچنین ضعفهای مدیریتی و عملکردی زیادی وجود داشته و نهایتا مواردی بوده است که متاسفانه به نظر م. ما سوء استفاده بوده است. باید از طریق مراجع قضایی آنها را دنبال کنیم که برخیها را دنبال خواهیم کرد.
شهردار در ارائه گزارش تحول شهرداری تهران گفت: در دیونوبدهیهای شهرداری ۲۹ هزار ۵۱۰ میلیارد تومان ثبت شده است ودیونو بدهیهای ثبت نشده شهرداری ۲۲ هزار وششصد میلیارد تومان است.
وی ادامه داد: مجموع بدهیهای شهرداری، ۵۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان است؛ یعنی ۳ برابر بودجه سال ۹۶.
مطالبات قابل وصول شهرداری، غیر از مطالبات دولت،۴ هزارو۷۳۳ میلیلارد تومان است. وضعیت حسابرسی شهرداری تهران، به این شکل است که ۵۴ درصد از داراییهای شهرداری حسابرسی نشده است.
نجفی گفت: هیچ برآورد دقیق از ارزش معاملات واملاک ثبتی شهرداری در دست نیست. از مجموع املاک ۶۷۴ متر قالبا بصورت سلیقهای در اختیار افراد واشخاص قرار گرفته است.
رویکرد اصلی من مبارزه با فساد است
محمد علی نجفی، شهردار تهران در صحن شورای شهر گفت: اصلی ترین رویکرد استراتژیک ما برای اداره شهر تهران نیز مبارزه با فساد است.
در اواخر اسفند ماه ۹۵ قراردادی با یک فردی در دانشگاه پلیس به مبلغ یک میلیارد تومان برای تدوین شاخص ارزیابی عملکرد بسته شده است.ایشان هم بعد از مدت ها یک گزارشی داده که شاید ارزش کارشناسی ۱۰ میلیون تومان هم نباشد.
وی افزود: حدود ۸۵۰ میلیون تومان از این رقم پرداخت شده و جای تاسف است آخرین پرداخت در تاریخ یک مرداد ۹۶ بوده است حتی بعد از انتخابات شوراها و قطعی شدن تغعییر و تحول در مدیریت شهرداری صورت گرفته است.
نجفی اظهار داشت: بررسی کردیم دیدیم یک قرارداد دیگری در تاریخ دو مرداد ۹۶ با همین آقا بسته شده است به مبلغ ۷۳۰ میلیون تومان که آخرین پرداخت دو پنج 96 بوده است یعنی روز قرارداد با روز پرداخت یکی بوده است و ۵۸۴ میلیون تومان به ایشان پرداخت شده است. این آقا مدعی است از کل مبلغ ۱ میلیارد و ۵۳۴ میلیون تومان، تنها ۱۷۰ میلیون به خودش دادند و بقیه را به حساب ایشان ریختند و ایشان به به حساب یکی از روسای دفتر معاونان شهرداری ریخته و به ادعای آقای دوم این پول در انتخابات خرج شده است.
وی افزود: در همان ۱۷۳ میلیون تومانی که به این آقا داده شده است مکتوب اعلام شده است ۲۰ میلیون سهم خودش بوده و بقیه سهم دیگران. یعنی از دو قرارداد یک میلیارد و ۷۳۰ میلیون تومانی مجری ۲۰ میلیون و افراد دیگر ۱۴۰ – ۱۵۰ میلیون گرفته اند و حدود یک میلیارد و خرده ای از طریق رئیس دفتر یکی از معاونان شهردار به فعالیت های عام المنفعه انتخاباتی برگشت داده شده است.
وی تصریح کرد: در این گزارش سعی کردیم قضاوت نکنیم و قضاوت را به عهده همه کسانی قرار دهیم که ارزیابی می کنند بعد از مطالعات دقیق است که همه در خودهیم یافت راه اداره شهر با چه مشکلات و دشواری هایی مواجه است.
شهردار تهران در صحن شورای شهر گفت:بعضی افراد بر اساس اسناد، بدهی قطعی دارند که این رقم ۴ هزار و ۷۲۳ میلیارد تومان است. همچنین مطالبات شهرداری از دولت نیز وجود دارد که بخش عمده ای مواردی بودکه در قانون بودجه سال های قبل آمده است و گفته اند دولت مکلف است این کار را کند یا نکند و حرف دولت هم درست است.
وی اذعان داشت: بخشی از مطالبات از دولت منوط به ارایه گزارش های حسابرسی شهرداری تهران است. در بعضی سال ها حسابرس اظهارنظر نکرده است و دولت این موارد را قبول ندارد می گوید گزارش حسابرسی تایید شده باید ارایه کنید.
نجفی افزود: در بعضی از رسانه های مخالف می نویسند نجفی آمده است بدهی های دولت به شهرداری را ماست مالی کند این در حالی است که در قانون نوشته شده بود دولت مجاز است این را پرداخت کند اما در آن سال نکرده است.در بخش دیگر نیز اسناد به اندازه کافی نداریم وارد بحث کارشناسی با دولت شویم.
وی تصریح کرد: ۵۴ درصد دارایی های مندرج در صورت های مالی زیر مجموعه های شهرداری تهران حسابرسی نشده است از این رو نمیتوانیم آنها را به عنوان یک مطلب قانونی در اختیار داشته باشیم.
هیچ برآوردی از ارزش املاک شهرداری در دست نیست
دکتر محمد علی نجفی گفت: سازمان سرمایه گذاری در سالهای گذشته تنها به عنوان یک کارگزار عمل کرده است نه اینکه تعامل کرده و سرمایه گذار پیدا کند. مسایلی مثل جذب سرمایه گذاری خارجی و یا پرداختن به برنامههای جدید توسعه شهری مثل حمایت از استارت آپها و شرکتهای نوپا در این سازمان عمدتا تعطیل بوده است.
وی افزود: هم اکنون هیچ برآورد دقیقی از ارزش املاک اختصاصی شهرداری تهران و وضعیت ثبتی آن در دست نیست. از مجموع املاک ۶۷۴ ملک غالبا به صورت سلیقهای در اختیار اشخاص و نهادها قرار گرفته است. به طور مثال یه یک نهاد نهاد ملکی ۵ میلیاردی واگذار شد و به یک نهاد دیگری که همان فعالیت را داشته است واگذار نشد؛ وجه تمایز چه بوده است؟ هیچ رابطهای پیدا نکردیم.
وی تصریح کرد: وضعیت کارگزاران که خروجی آن هولوگرامها و مفاسد برخواسته از هولوگرامها بود خیلی تاسف بار است.
وی در ادامه گفت:بحث بود از امکانات بانکها برای افزایش نقدینگی استفاده کنیم، اما تقریبا برعکس شد یعنی بخشی از وجوه نقد و چکهای شهرداری در اختیار کارگزاران قرار میگرفت و بخشی از املاک قابل وصول شهرداری به کارگزینیها واگذار شد و ۵ درصد حق کارگزاری دریافت کردند از کارگزاری بانک شهر گرفته تا کارگزاری وابسته به یکی از شرکتهای وابسته به سپاه.
*سود اندک فروشگاههای شهروند
شهردار تهران در صحن شورای شهر گفت: از مجموع ۴۸ میلیارد سود شرکت تنها ۹ میلیارد سود عملاتی است و ۳۵ میلیارد سپرده بانکی و ۴ میلیارد سود حاصل از سایر درآمدها است.
وی افزود: اگر شهروند به درستی اداره شود با هزاران میلیارد تومان سرمایه در اختیار باید بیش از ۱۰۰ میلیارد سود عملاتی داشته باشد، اما در سال ۹۵ تنها ۹ میلیارد سود عملیاتی داشته است.