منابع بانکی باید در جهت سرمایه گذاری شکل گیرد و نباید به هیچ وجه به سمت سفته بازی، لیزینگ، پول بازی، خرید و فروش ارز، خرید و فروش ارز مجازی برود.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، یکی از چالشهای نظام بانکی ما جدا شدن از مأموریتهای اصلی اش و رفتن به سمت اقداماتی مانند بنگاه داری است، بنابراین ناکارآمدی بانکی در پشت تورم مخفی شد و عملاً بانکها را در فضای رقابتی و واقعی اقتصاد نمیتوانیم ارزیابی کنیم. این اظهارات پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس است که در مذمت بنگاه داری بانک گفته شده است.
در آخرین نمونه بنگاه داری بانکها بانک ملت توسط شرکت تامین سرمایه ملت به ایجاد شرکت صرافی ملت پرداخته است خبرگزاری دانشجو برای مشخص شدن این موضوع گفتوگویی را با یکی از کارشناسان اقتصادی انجام داده است:
عبدالمجید شیخی در گفتوگو با خبرگزاری دانشجو درباره فعالیت بانکها در بورس گفت:اگر در حوزه سرمایه گذاری در پروژهها فعال شوند و پروژها را بعد از بهره برداری مالکیت را به مردم یا شرکتهای دیگر واگذار کنند این امر بنگاه داری نامیده نمیشود. بنگاه داری زمانی است که مالکیت و مدیریت زیر نظر بانک باشد و زمان بانکها در امور تلف شود.
شیخی در ادامه گفت: در کشورهای اروپایی و آسیایی فعالیت آنها سرمایه گذاری در پروژههای ویژه است و زمانی که پروژهها به بهره برداری رسید مدیریت و مالکیت واگذار میکنند. بردن سرمایههای بهره برداری شده به بورس رکن اصلی واگذاری سرمایه به مردم است.
این کارشناس اقتصادی در ادامه گفت: مجوز بانکداری یک حق عمومی است و دادن مجوز تاسیس بانک حق خصوصی تلقی نمیشود، با مدیریت تاسیس بانکها تکلیف اقتصاد را به عدهای سپرده و این عده به هیچ امری پاسخگو نیستند. این تفکر اروپا را به بن بست رساند، ولی از آنجایی که تکلیف اقتصاد اروپا در دستان سرمایه گذاران یک درصدی صهیونیست بوده اروپاییها نتوانستند اصلاحات کامل را در بانکداری خود انجام دهند.
شیخی در ادامه گفت: بنابر اظهارات فوق، باید سیاستهای اجرایی بانکها در راستای سیاست اقتصادی نظام باشند و حق ندارند به صورت خود مختار عمل کرده و برای منافع شخصی منافع عموم مردم را نادیده بگیرند. منابع بانکی باید در جهت سرمایه گذاری شکل گیرد و نباید به هیچ وجه به سمت سفته بازی، لیزینگ، پول بازی، خرید و فروش ارز، خرید و فروش ارز مجازی برود و تمام این امور به عنوان دلالی شناخته شده و بانک به هیچ وجه حق دلالی ندارد.
بانک باید در راستای سیاستهای پولی اقتصاد مقاومتی و سیاستهای شورای پول و اعتبار حرکت کرده و بانکداری باید به سمت سرمایه گذاری و دادن تسهیلات به متضاضیان حرکت کند.
طبق اظهارات این کارشناس اقتصادی داشتن شرکت صرافی برای بانک ملت دلالی محسوب شده و باعث عملی نشدن سیاستهای اقتصاد مقاومتی میشود.
دمتون گرم همین طوری جلوی بانکهای متخلف بایستید شاید رویه شون رو اصلاح کنید متاسفانه رسانه ها در قبال بانک ها کوتاهی می کنند اما خبرگزاری دانشجو این طوری نیست
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.