رئیس سازمان برنامه و بودجه، گفت: ایران باید خود را برای تقلیل صادرات نفت آماده کند که این تقلیل بر روی درآمدهای ارزی و ریالی تاثیر می گذارد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، امروز (سه شنبه، ۵ تیرماه) در نشست مشترک کمیسیون انرژی و برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه دولت بودجه اضطراری تدوین کرده است، گفت: مجلس هفته آینده نشستی برگزار کند تا درباره بودجه اضطراری توضیحاتی به نمایندگان ارائه شود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به تغییر نرخ تسعیر نرخ ارز، افزود: در حال حاضر نرخ تسعیر ۳۵۰۰ تومان نیست بلکه همان نرخ ۴۲۰۰ تومانی بوده که هم اکنون پرداخت میشود.
تحریمها هنوز رخ نداده و التهابات غیر طبیعی است
وی با بیان اینکه آنچه که تاکنون رخ داده شیپور جنگ اقتصادی است، ادامه داد: هنوز تحریمهای ۹۰ روزه و ۱۱۰ روزه رخ نداده که التهابات غیر طبیعی به وقوع پیوسته است.
سخنگوی دولت با اشاره به روند صادرات نفت طی ماههای آتی، یادآور شد: آنچه که در آینده در بحث صادرات نفت رخ میدهد یا ادامه روند موجود است و یا تقلیل صادرات که با توجه به تحریمی که اعمال میشود باید خود را برای تقلیل صادرات آماده کنیم.
سناریوهای دولت برای درآمدهای ارزی و ریالی
وی با بیان اینکه بحث تقلیل صادرات نفت بر روی درآمدهای ارزی و ریالی تاثیر میگذارد، افزود: دولت سه سناریو پیش بینی کرده که ممکن است بودجه ۳۸۶ هزار میلیارد تومانی به میزان ۴۰ هزار میلیارد تومان یا ۷۰ هزار میلیارد تومان کاهش داشته باشد و پیش بینی دیگر این بوده که ممکن است برای ۱۰ سال آینده ۱۰۵ هزار میلیارد تومان عدم تحقق منابع رخ دهد.
نوبخت با تاکید بر اینکه هزینهها نیز به تناسب درآمد تقسیم بندی شده است، تصریح کرد: برخی هزینهها اجتناب ناپذیر هستند، همانند حقوق که امکان تاخیر در این هزینه کرد وجود ندارد. درباره دستگاههای مختلف تعیین شده که چه میزان میتوان هزینهها را کاهش داد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه برخی از کاهش هزینهها نیازمند اصلاح قانون است، ادامه داد: شورای عالی هماهنگی اقتصادی قوای سه گانه به این منظور تشکیل شده که درباره موضوعات به صورت روزآمد تصمیم گرفته شود و در صورت نیاز موارد اصلاحی به مجلس ارائه میشود