کد خبر:۷۳۳۷۸۴
حاشیه تازه در آستانه جام ملت‌های آسیا/

موضع‌گیری منتقدان مقابل اظهارنظر تازه کی‌روش/ نیمه‌نهایی برای شما رویاست، برای ما خاطره

همه چیز از مصاحبه عصر سه‌شنبه کارلوس کی‌روش آغاز شد. وقتی که کارلوس سه تیم کره‌جنوبی، ژاپن و استرالیا را مدعی حضور در نیمه‌نهایی جام ملت‌ها دانست.

گروه ورزشی خبرگنزاری دانشجو، بعد از آن مصاحبه و البته اشاره تکراری سرمربی تیم ملی به مشکلات که به قول او یک‌بار برای همیشه باید حل شود، موج مخالفت‌ها با او آغاز شد. اینکه اگر نیمه‌نهایی برای شما آرزو است برای ما خاطره است.
اظهارنظر کی‌روش مبنی بر اینکه تلاش خواهد کرد نیمه‌نهایی جام ملت‌ها را ببیند مخالفان زیادی داشت و البته برخی رسانه‌ها نیز به آن واکنش سختی نشان دادند. خبرگزاری تسنیم با اشاره به اینکه ممکن است تیم‌های مورد اشاره کی‌روش قبل از نیمه‌نهایی به هم برخورد کنند و عجیب است که سرمربی تیم ملی این حالت را در نظر نگرفته، نوشت: «اگر ژاپن و استرالیا به‌عنوان صدرنشین‌های گروه خود (ژاپن از گروه F و استرالیا از گروه B) به یک‌هشتم نهایی برسند و موفق به عبور از این مرحله شوند، در مرحله یک‌چهارم نهایی روبه‌روی هم قرار می‌گیرند، یعنی در این صورت یکی از تیم‌های ژاپن و استرالیا پیش از نیمه‌نهایی حذف خواهند شد و البته در صورت صدرنشینی در گروه خود، راه دشوارتری هم نسبت به ایران برای صعود به نیمه‌نهایی خواهند داشت.»

در ادامه همین مطلب به این موضوع اشاره شده که تیم ملی تا رسیدن به نیمه‌نهایی کار سختی نخواهد داشت چرا که در صورت صعود به‌عنوان صدرنشین از گروه خودش ابتدا در مرحله یک‌هشتم نهایی با یکی از تیم‌های سوریه، فلسطین، اردن، لبنان، کره‌شمالی، عمان یا ترکمنستان مصاف خواهد داد و سپس در مرحله یک‌چهارم نهایی با یکی از تیم‌های تایلند، بحرین یا چین بازی می‌کند و در صورت برتری می‌تواند راهی نیمه‌نهایی شود. در واقع کار سخت تیم کی‌روش از همان نیمه‌نهایی آغاز خواهد شد که کی‌روش گفته امیدوار است تیمش را به این مرحله برساند. البته این شرایط روی کاغذ وقتی راحت‌تر خواهد بود که تیم ملی به‌عنوان صدرنشین از گروهش صعود کند و اسیر توانایی حریف چغری مثل عراق نشود و تیم‌های کوچکتر گروه موی دماغش نباشند.

در این صورت و قرار گرفتن در جایگاه دوم گروه ممکن است قطر یا عربستان حریف تیم ایران در یک‌هشتم نهایی باشند و شاید مثل برخی از ادوار این تورنمنت کهن با کره‌جنوبی در یک‌چهارم نهایی مصاف دهیم. در واقع این مسیر تا قبل از نیمه‌نهایی فوق‌العاده دشوار است چرا که در این مرحله امکان دارد با یکی از تیم‌های امارات، اردن، سوریه یا ازبکستان برخورد کنیم که سطح فنی پایین‌تری نسبت به تیم ایران دارند.

اما حتما خود کی‌روش هم می‌داند که نیمه‌نهایی هیچ فوتبال‌دوست ایرانی را در ایران راضی نخواهد کرد. هر چند کی‌روش و شاگردانش همواره به مشکلات تیم ملی اشاره می‌کنند و از سختی‌های کارشان حرف می‌زنند، اما وقت بازی‌ها که برسد مردم از این تیم فقط برد و صعود می‌خواهند. دیگر حتی کسی به آن بازی سخت 10 نفره مقابل عراق و حذف در یک‌چهارم نهایی چهار سال قبل فکر نخواهد کرد و حتی اگر غیرمنطقی باشد صرف رسیدن به نیمه‌نهایی کسی را راضی نمی‌کند.

فوتبال‌دوستان می‌گویند چهار دهه قبل تیم ملی سه‌بار متوالی قهرمان جام ملت‌ها شده و بعد از انقلاب هم با مربیانی مثل مایلی‌کهن و برانکو به نیمه‌نهایی رسیده و بعضا با بدشانسی به فینال نرسیده است، پس مربی بزرگ و بااعتباری مثل کی‌روش که 7 سال در تیم ملی ثبات داشته و سطح فنی این تیم را تا مرز صعود از مرحله گروهی جام جهانی ارتقا داده، باید به قهرمانی فکر کند و تنها هدفش مدال طلای این تورنمنت باشد.

در همین زمینه بیژن ذوالفقارنسب می‌گوید: «ایران همیشه به‌عنوان یکی از شانس‌های قهرمانی در جام ملت‌های آسیا مطرح است و ما با مربی ایرانی هم قهرمان آسیا و هم سوم آسیا شدیم و رویایی برای حضور در نیمه‌نهایی نداریم. کی‌روش می‌خواهد جاده را هموار کند تا در صورتی که در جام ملت‌ها تیم ملی نتیجه نگرفت کار خود را توجیه کند، هیچ تیمی از پیش برنده نیست. تیم ملی 8-7 سال است که در رده‌بندی تیم اول آسیاست و با توجه‌ به عملکرد تیم ملی در جام جهانی و همچنین این موضوع که ایران به‌عنوان تیم اول آسیا پا به مسابقات جام ملت‌ها می‌گذارد، قهرمانی ایران دور از دسترس نیست.»

مجید نامجومطلق هم می‌گوید: «شاید بتوان این صحبت‌های کی‌روش را نوعی فرار رو به جلو قلمداد کرد. ما همیشه جزو مدعیان قهرمانی در آسیا هستیم. شاید این حرف‌ها برای پایین آوردن سطح توقع باشد. تیم ملی ایران در گذشته با مربیان ایرانی در جام ملت‌ها به مقام سوم هم رسیده است. حتی در زمان جنگ هم که هزینه‌ای برای تیم ملی نمی‌شد ما توانستیم با پرویز دهداری در آسیا سوم شویم. اینکه گفته شود آرزوی ایران رسیدن به نیمه‌نهایی است حرف درستی نیست. من نمی‌گویم قهرمانی در جام ملت‌های آسیا با حضور مدعیانی مثل ژاپن و استرالیا و کره‌جنوبی کار دشواری نیست، اما اینکه بگوییم آرزوی ما رسیدن به نیمه‌نهایی است فرار رو به جلو است. بدون تعارف می‌گویم، با هزینه‌هایی که فوتبال ایران برای کی‌روش و فوتبال انجام داده مردم ایران یک قهرمانی از کارلوس کی‌روش طلبکار هستند.»

حمید درخشان دیگر مربی ایرانی هم می‌گوید: «با این شرایط فقط باید پرسید چرا ما کی‌روش را آورده‌ایم؟ ما این مربی را آورده‌ایم و از او انتظار قهرمانی در آسیا را داریم. می‌دانم قهرمانی در این مسابقات کار دشواری است اما اینگونه صحبت کردن هم صحیح نیست. تیم ملی ایران در جام ملت‌های سنگاپور با ناصر ابراهیمی سوم شد و در جام ملت‌های کویت هم ما با حسن حبیبی نایب‌قهرمان شدیم. من در این مسابقات بازی کرده‌ام. شاید کی‌روش می‌خواهد توقعات را از تیم ملی پایین بیاورد اما به نظر من تیم ملی ایران با این بازیکنانی که دارد و هزینه‌هایی که برایش انجام شده شایسته قهرمانی در آسیاست.»

خداداد عزیزی که از منتقدان جدی کی‌روش به حساب می‌آید هم گفت: «حضور در نیمه‌نهایی جام ملت‌ها، رویای ما نیست؛ این موضوع رویای کی‌روش است. ما خیلی وقت پیش به نیمه‌نهایی صعود کردیم. با تیم محمد مایلی‌کهن در سال 1996 که نه پول داشتیم و نه بازی تدارکاتی به نیمه‌نهایی رسیدیم. آن سال فقط 100 دلار به ما پول توجیبی دادند و به نیمه‌نهایی صعود کردیم، بهترین تیم آسیا شدیم، بهترین تیم اخلاق شدیم، آقای گل مسابقات از ما بود، بهترین بازیکن جام را داشتیم و هر چه افتخار بود جارو کردیم و به ایران آوردیم.»

کی‌روش هم در جواب این مصاحبه‌ها پیامی در صفحه شخصی‌اش منتشر کرد و نوشت: «در برابر (دست‌نیافتنی‌ها). در چند سال اخیر ما به تمامی سختی‌ها و‌ مشکلات عادت کرده‌ایم. این مشکلات منبع الهام ما بوده‌اند تا قوی‌تر و ‌بهتر شویم، اما اخیراً ما حملات متفاوتی را مقابل خود دیده‌ایم که قصد دارند اعتبار ما را مختل کرده و‌ زحمات و‌ موفقیت‌های‌مان را زیر سوال ببرند. این دقیقاً علتی است که ما باید از خودمان بیشتر طلب کنیم، شدیداً و‌ سرسختانه پشت عقاید و باورهای‌مان بایستیم و در کنار هم مقاومت کنیم و متحد باشیم (کادر و ‌بازیکنان).»

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار