به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، در بررسی صورت گرفته از هزینههای زندگی در 37 کشور اروپایی تا پایان سال 2018،هزینههای زندگی در کشورهای شمالی و غربی اروپایی به طرز محسوسی بیشتر از هزینههای زندگی در کشورهای شرقی و جنوبی بوده است.
در این رده بندی، ایسلند گرانترین کشور اروپایی شناخته شده است؛ به گونهای که هزینههای زندگی در آن 56 درصد بیشتر از متوسط کشورهای اروپایی بوده است و پس از ایسلند، سوئیس با هزینههای 52 درصدی بالاتر از میانگین، نروژ با 48 درصد، دانمارک با 38 درصد و ایرلند با 27 درصد به ترتیب در ردههای دوم تا پنجم قرار گرفته اند.
برکی کارلسون، رئیس انجمن مصرف کننده در ایسلند گفت: این نکته را نباید فراموش کرد که ایسلند دارای یکی از بالاترین سطوح دستمزد در بین کشورهای اروپای نیز هست و دولت و بانک مرکزی تلاش ویژهای دارند که با کنترل رشد قیمت ها، قدرت خرید شهروندان این کشور را تا حد ممکن حفظ و حتی افزایش دهند.
پیشتر موسسه "نست پیک" در رده بندی گرانترین شهرهای اروپایی برای زندگی، لندن را گرانترین شهر اروپایی و پنجمین شهر گران جهان از نظر هزینههای زندگی معرفی کرده بود و پس از آن، اسلو نروژ، زوریخ سوئیس و آمستردام هلند به عنوان دومین تا چهارمین شهرهای گران قیمت اروپایی معرفی شده بودند.
لازم به ذکر است که منطقه یورو شامل 19 کشور بلژیک، آلمان، استونی، ایرلند، یونان، اسپانیا، فرانسه، ایتالیا، قبرس، لتونی، لیتوانی، لوکزامبورگ، مالت، هلند، اتریش، پرتغال، اسلوونی، اسلواکی و فنلاند است که از یورو به عنوان واحد پولی خود استفاده میکنند. اتحادیه اروپا نیز دارای 28 عضو است که شامل 19 کشور عضو منطقه یورو به علاوه انگلیس، بلغارستان، مجارستان، لهستان، دانمارک، سوئد، کرواسی، جمهوری چک و رومانی است.