آخرین اخبار:
کد خبر:۷۸۱۱۱۴

ظرفیت ایجاد ۵۰۰ هزار شغل در بازار خدمات حقوقی کشور

در برنامه «پایش» ۶ مردادماه، موضوع «ظرفیت بازار خدمات حقوقی در ایجاد شغل»، نقد و بررسی شد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی پایش، در برنامه «پایش» ۶ مردادماه، موضوع «ظرفیت بازار خدمات حقوقی در ایجاد شغل»، نقد و بررسی شد.
در این برنامه سلیمی زاده، کارشناس اقتصادی، با بیان اینکه بحث بازار حقوقی هماهنند بحث ظرفیت پذیرش دانشجوی در نظام پزشکی است، افزود: تعداد وکیل به ازای هر صد هزار نفر در ایران نسبت به سایر کشور‌ها اختلاف دو سه برابری دارد و تعداد وکلا در ایران از وضعیت مطلوبی برخوردار نیست.
وی گفت: توسعه بازار خدمات حقوقی، توان ایجاد بیش از ۵۰۰ هزار شغل به طور مستقیم را دارد. در حال حاضر ۹۰ درصد پرونده‌ها بدون وکیل روانه دادگاه می‌شود. در چند هفته اخیر ۴ هزار کارآفرین طی نامه به رئیس قوه قضاییه از هزینه‌های بالای پیگیری پرونده‌های قضایی گلایه کردند. این مسئله نشان دهنده انحصار به وجود آمده در بازار خدمات حقوقی است.
سلیمی زاده تصریح کرد: انحصار مذکور باعث شده است که حقوق عامه نیز پایمال شود. از طرفی حقوق مردم نیز با عدم حضور وکیل، در دادگاه‌ها پایمال می‌شود.
کارشناس برنامه پایش درباره نرخ قبولی در آزمون وکالت اظهار کرد: تعداد متقاضیان ورود به حرفه وکالت هر ساله در حال افزایش است، اما نرخ قبولی آن‌ها در آزمون وکالت بیش از ۵ درصد نیست.
سلیمی زاده با اشاره به اینکه طرحی در مجلس در جریان است که به این موضوع می‌پردازد، گفت: این طرح اعلام وصول شده است، اما در حال حاضر در کمیسیون ویژه‌ای در حال بررسی است که ۵۰۴ روز در حال خوردن می‌باشد.
این کارشناس اقتصادی بیان کرد: در حال حاضر در زمینه خدمات حقوقی انحصار وجود دارد و سیاستگذار در این زمینه منتفع است. به گونه‌ای که در صورت افزایش ظرفیت منافع کانون وکلا که یکی از ارکان جذب وکیل است به خطر می‌افتد؛ بنابراین قوه قضاییه باید در این زمینه وارد شود و انحصار موجود در بازار خدمات حقوقی را بشکند. در این صورت است که بیش از ۵۰۰ هزار شغل مستقیم در این بازار ایجاد می‌شود و فارغ التحصیلان بیکار رشته‌های حقوقی وارد بازار می‌شوند.
تعرفه بالای وکلا باعث گلایه مردم شده است
در همین زمینه حشمتی، معاون دادستان کل کشور نیز در ارتباط تلفنی با برنامه پایش افزود: در کشور با توجه به جمعیت وکیل کم داریم. اما آمار کانون وکلا می‌گوید که میانگین جهانی فرقی با کشور ما ندارد. به همین جهت هم هست که تعرفه‌های وکالت در کشور به شدت گران که باعث گلایه مردم نیز شده است.
وی ادامه داد: قوه قضاییه چند سال قبل مرکزی ایجاد کرد که توانست تعدادی وکیل را جذب کند، اما همین کار نیز اعتراض کانون وکلا را برانگیخت. قوه مقننه باید برای افزایش پذیرش وکیل باید فرآیندی را برای حل این مشکل طراحی کند. کانون وکلا می‌تواند تعدا ظرفیت را افزایش دهد، اما با این بهانه که بازار کار وکلا اشباع است از این کار تمکین می‌کند.
«پایش» به تهیه‌کنندگی الهام پیرهادی و سردبیری محمد عنبری کاری از گروه دانش و اقتصاد شبکه یک سیما است که یکشنبه‌ها و سه شنبه‌ها ساعت ۱۹:۴۵ با اجرای محمد دلاوری به‌طور زنده پخش خواهد شد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار