گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، در دورانی که کشورمان تحت شدیدترین تحریم های ظالمانه صورت گرفته از طرف کشورهای غربی قرار دارد و از سویی مقام معظم رهبری تأکید بر رونق تولید و بهره گیری از نیروهای داخلی در تیم های ورزشی کشورمان کرده اند دلیل این همه ولخرجی به ویژه از سوی دو باشگاه متعلق به دولت برای اهالی ورزش مشخص نیست!
بررسی اوضاع هر دو باشگاه از هر نظر مشخص می کند هم استقلال و هم پرسپولیس به شدت بدهکار هستند و باید هر چه زودتر میلیاردها تومان به طلبکاران داخلی و چند صدهزار دلار به طلبکاران خارجی که از این تیم ها جدا شده اند بپردازند. در چنین وضعیتی اصرار بر یارگیری و جذب مربیان خارجی برای هر دو این تیمها سئوالاتی را در ذهن ایجاد می کند که قطعا وزارت ورزش و جوانان و شخص مسعود سلطانی فر به عنوان رییس مجمع هر دو باشگاه باید پاسخگوی آن باشد.
در اینکه اهالی ورزش و به ویژه مسئولان نظام، علاقمندند نمایندگان کشورمان در عرصه های بین المللی مایه افتخار ایران و ایرانی باشند و پرچم سرافراز کشورمان را در قلل مرتفع ورزش جهان برافراشته کنند شکی نیست اما آیا لازم است در این اوضاع بد اقتصادی کشور که دلار به سختی برای کشورمان بدست می آید صدها هزار دلار خرج جذب بازیکنان یا مربیان بی خریدار شود؟
پرسپولیس نمره قبولی گرفت!
نگاهی به عملکرد کادر مدیریتی باشگاه پرسپولیس مشخص می کند این مجموعه در طول 4، 5 سال گذشته در زمینه جذب مربی خارجی و یا بازیکنان غیر ایرانی عملکرد بدی نداشته اند گرچه در برخی موارد بازیکنانی به شدت بی کیفیت هم جذب این تیم شده اند ولی نتایج رقم خورده برای این تیم در همه این سالها(4 سال گذشته از لیگ پانزدهم تا هجدهم) به نوعی خریدهای بد پرسپولیس را پوشش و به این باشگاه نمره قبولی می دهد. پرسپولیس در این مدت با جذب برانکو ایوانکوویچ توانست یک نایب قهرمانی در لیگ برتر، سه قهرمانی در همین تورنمنت، یک قهرمانی در جام حذفی و یک نایب قهرمانی در لیگ قهرمانان آسیا بدست بیاورد. کسب این قهرمانی ها و ایجاد شور و نشاط اجتماعی میان طرفداران این تیم که طیف گسترده ای از اهالی ورزش به ویژه فوتبال را تشکیل می دهد تا حد زیادی صرف هزینه های چند ده میلیاردی ارزی برای کشور و پرسپولیس را توجیه می کند.
استقلال و مردودی کامل!
در نقطه مقابل استقلال تا ابتدای لیگ هفدهم از مربی داخلی استفاده می کرد ولی در کسب نتیجه تنها یک قهرمانی در جام حذفی بدست آورد و در دیگر تورنمنتها هرگز موفق عمل نکرد بلکه بدترین نتیجه تاریخ بین المللی استقلال نیز در لیگ قهرمانان آسیا با شکست 1-6 به العین در خاک امارات رقم خورد. باشگاهی که اتفاق مدیریتش دائم دستخوش تغییرات و جابجایی های گسترده در سطح مدیرعامل تا اعضای هیأت مدیره بود. استقلال از لیگ پانزدهم هر سال نیم فصل های ابتدایی لیگ را بد استارت زد، در جام حذفی نیز غیر از فصل 97-96 قهرمان نشد. این تیم در این سالها 3 بار سرمربی خود را تغییر داده و امروز هم با به خدمت گیری کادر فنی ناموفق ایتالیایی که در باشگاه قبلی (اسپارتا پراگ جمهوری چک) نتایج ضعیفی کسب کرده است، چشم امید به هفته های لیگ برتر نوزدهم دوخته تا شاید امسال طلسم 6 ساله قبلی شکسته شده و بار دیگر دستان بازیکنانش به تن سرد جام قهرمانی لیگ برتر نزدیک شود.
پرسپولیس و 10 خارجی در 5 فصل!
استخراج تعداد بازیکنان خارجی که در سالهای اخیر از فصل پانزدهم تا نوزدهم (فصل پیش رو) در باشگاه پرسپولیس آمده، رفته و یا هنوز هستند، مشخص می کند این تیم در این مدت 10 بازیکن خارجی گرفته و بطور تقریبی هر فصل 2 بازیکن خارجی داشته است.
فصل پانزدهم؛ الکساندر لوبانوف، مایکل اومانیا، ماریچ و بنستون
فصل شانزدهم؛ رادو شوویچ، پولیانسکی، پریموف
فصل هفدهم؛ گادوین منشا، بشار رسن، رادو شوویچ
فصل هجدهم؛ رادو شوویچ، گادوین منشا، ماریو بودیمیر، بشار رسن
فصل نوزدهم؛ رادو شوویچ و بشار رسن
استقلال و 16 بازیکن در 5 فصل!
استخراج تعداد بازیکنان خارجی که در سالهای اخیر از فصل پانزدهم تا نوزدهم (فصل پیش رو) در باشگاه استقلال آمده و رفته اند و یا هنوز هستند مشخص می کند این تیم در این مدت 16 بازیکن خارجی جذب کرده و بطور تقریبی هر فصل بیش از 3 بازیکن خارجی داشته است.
فصل پانزدهم؛ هرایر مکویان، ریوالدو و پرو پیچ
فصل شانزدهم؛ هرایر مکویان، لی اندرو پادوانی و رابسون
فصل هفدهم؛ لی اندرو پادوانی، سرگئی جپاروف، بویان نایدنوف و مامه بابا تیام
فصل هجدهم؛ الحاجی گرو، مارکوس نویمایر، همام طارق، آیاندا پاتوسی، گادوین منشا، اسماعیل گونسالوس
فصل نوزدهم؛ شیخ دیاباته و (احتمالا) هروویه میلیچ
4 مربی خارجی برای دو تیم!
جدا از بحث ناکارآمدی بازیکنان خارجی که در همین 5 سال جذب دو باشگاه سرخابی شدند (مانند زوج اوکراینی پرسپولیس یا نایدنوف، گرو و نویمایر استقلال) باید به وضعیت نیمکت مربیگری دو تیم هم اشاره کرد. جایی که باشگاه پرسپولیس همین حالا میلیاردها تومان به برانکو ایوانکوویچ بدهی دارد و باز هم سراغ کادر فنی خارجی رفته و گابریل کالدرون آرژانتینی را جذب کرده است. همچنین در استقلال و در شرایطی که این باشگاه با قطع همکاری با وینفرد شفری که تا پایان فصل نوزدهم با استقلال قرارداد داشت میلیاردها تومان به این سرمربی آلمانی بدهی دارد باز به سراغ آندره آ استراماچونی رفته و کادر فنی خارجی را برگزیده است در حالی که همتای کریم باقری در تیم پرسپولیس را نیز کنار دست سرمربی ایتالیایی ندارد تا لااقل یک ایرانی بتواند از دانش یک مربی ایتالیایی بهره مند شود!