مشاوره و توصیههای تخصصی تغذیهای برای بیماران بهبود یافته و در حین ترخیص توسط رژیم درمانگر ضروری وبیماران باید به مدت شش ماه تا یکسال تحت نظر و پیگیری باشند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور دکتر میرزای رزاز با بیان مطلب فوق افزود: به دلیل نوظهور بودن بیماری کرونا، با استناد به مطالعات انجام شده در سایر بیماریهای مشابه مانند سارس و مرس، دیده شده که ظرفیت سیستم تنفسی و سیستم ایمنی افراد، حتی پس از گذشت یکسال، به حالت عادی بر نمیگردد.
وی تصریح کرد: هم چنین نقص در عملکرد کبد ممکن است مدتها به طول انجامد و مشکلات عصبی_روانی ناشی از ابتلا به بیماری تاهفتهها پس از بهبود دیده شده است که بر کیفیت زندگی افراد تاثیرگذار است.
این استاد دانشگاه در ادامه افزود:سالها است که اهمیت و نقش تغذیه در افزایش و توانایی عملکرد سیستم ایمنی در برابر آلودگیها و عفونتهایی که سلامت انسان را تهدید میکنند، اثبات شده است.
وی خاطرنشان کرد:با برخورداری از الگوی غذایی سالم، علاوه برپیشگیری و بهبود روند درمان، میتوان در دوران باز توانی، به تسریع فرایند بهبود، ترمیم سیستم ایمنی، ترمیم بافتهای آسیب دیده با بازگشت به فیزیولوژی نرمال بدن و جلوگیری از ابتلاء دوباره کمک شایانی کرد.
رییس انجمن تغذیه ایران در خصوص نحوه ارایه برنامه غذایی مناسب، به بیماران، جمع آوری و ارزیابی وضعیت جسمی و تغذیهای بیماری براساس اطلاعات فردی بیمار شامل سن، جنس، شغل، وضعیت تاهل، معیشت بررسی دسترسی به مواد غذایی را ضروری دانست و گفت:باید به این دادهها اطلاعاتی، چون سوابق پزشکی، ارزیابی وضعیت تغذیه بیمار بهبود یافته، ارزیابی تن سنجی، ارزیابی بالینی و بررسی داروهای مصرفی برای جلوگیری از اثر تداخل غذا و دارو را هم افزود.
دکتر میرزای رزاز تاکید کرد:سوء تغذیه پس از درمان، به دلیل عدم آگاهی مراقبین بیمار در منزل میتواند موجب تضعیف مجدد سیستم ایمنی بیمارگردد.
وی در خاتمه تصریح کرد: این توصیهها و دستورالعملها که ذکر شد براساس نخستین گایدلاین تغذیهای بیماران کرونا در کشور تهیه شده است که انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی ایران از جایگاه قانونی ورسالت سازمانی در خصوص تغذیه در ایام کرونا تا به امروز سه گاید لاین را تدوین کرده است. وبه زبان انگلیسی ترجمه و در اختیار سازمان جهانی بهداشت نیز قرار گرفته شده است و کشورهایمنطقه مدیترانه شرقی (کشورهای منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا) بر اساس راهنمای بالینی ارسالی ایران به سازمان جهانی بهداشت در حال فعالیت هستند.