به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، بررسی مجدد نمونه های دوپینگ المپیک لندن خیلی از ورزشکاران را مجبور کرد تا مدالهای خود را پس بدهند و در مقابل ورزشکاران دیگری یا صاحب مدال المپیک شدند و یا رنگ مدال هایشان تغییر کرد.
در وزنه برداری آمار دوپینگ مثبت بسیار بالا بود و منجر به تغییرات زیادی در نتایج المپیک لندن شد. سه وزنه بردار از ایران نیز جزو کسانی بودند که جایگاهشان در المپیک تغییر کرد.
البته در کشتی آزاد هم ایران یک نماینده داشت به توانست به خوش رنگ ترین مدال برسد.
در وزنهبرداری سعید محمد پور از رده پنجم به مدال طلا رسیدو او مدال خود در حاشیه مسابقات جهانی ۲۰۱۸ که در عشق آباد ترکمنستان برگزار شد، دریافت کرد.
نواب نصیرشلال و کیانوش رستمی نفراتی هستند که مدال آنها به ترتیب به طلا و نقره تبدیل شده است.
در کشتی آزاد نیز مدال برنز کمیل قاسمی به طلا تبدیل شد.
بنابراین این سه نفر در انتظار دریافت مدال جدید المپیک خود هستند.
اکنون کمیته بین المللی المپیک شش راه را پیش روی ورزشکاران قرار داده تا بتوانند مدال جدید المپیک خود را دریافت کنند. البته ورزشکارانی که قبلا مدال داشتند ابتدا باید مدال قبلی خود را پس بدهند تا بتوانند مدال جدید را دریافت کنند.
*شش گزینه پیشنهادی IOC به شرح زیر است:
۱-در بازی های المپیک بعدی
۲-در بازی های المپیک جوانان
۳-در مقر IOC یا موزه المپیک
۴-در کمیته ملی المپیک کشور ورزشکار
۵-در یکی از رویدادهای فدراسیون جهانی رشته ای که ورزشکار در آن مدال گرفته است.
۶-در یک مراسم خصوصی
ورزشکاران می توانند یکی از این گزینه ها را انتخاب کنندو سپس IOC از طریق کمیته ملی المپیک کشور ورزشکار در جریان انتخاب ورزشکار قرار می گیرد. همچنین فدراسیون جهانی رشته مربوطه هم باید در جریان قرار بگیرد.
IOC در نظر دارد در مدت زمان ۱۲ ماه مراسم های اهدای مدال المپیک ورزشکاران را برگزار کند مگر اینکه گزینه انتخابی ورزشکار گرفتن مدال در المپیک بعدی باشد.