کد خبر:۴۹۷۵۵۵
خوب، بد، زشت های ۹۴

صفر تا صد شانس های کاروان ایران در المپیک/ با این شرایط انتظار درخشش از ورزشکاران منطقی است؟

با توجه به عدم توجه کافی از سوی وزارت ورزش به المپیک و المپیکی‌ها در جهت تخصیص بودجه و امکانات و توجهات معنوی و همچنین عدم آمادگی برخی از ستاره‌ها، نباید در انتظار نتایجی مانند المپیک ۲۰۱۲ لندن باشیم و در خوش بینانه‌ترین حالت می‌توان به کسب نیمی از مدال‌های دوره قبل امیدوار بود. اگر هم نتیجه‌ای مانند لندن و یا بهتر از آن بدست آید، حاصل غیرت و تلاش‌های ورزشکاران و مربیان زحمتکش است و دولت و جناب وزیر ورزش و همکارانش سهمی در آن موفقیت‌ها نخواهند داشت.

گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، المپیک تابستانی که هر چهار سال یکبار برگزار می‌شود معتبرترین مسابقات ورزشی است و عیار ورزش هر کشور در این بازی‌ها مشخص میشود. کسب مدال‌های رنگارنگ و رنکینگ هرچه بهتر در المپیک، باعث غرور و شعف ملی و زنده شدن روحیه امید در دل مردم خواهد شد. از طرفی المپیک از بزرگترین ابزارهای تبلیغات فرهنگی و مدیریتی ملت‌ها و دولت‌ها درعرصه بین‌المللی نیز محسوب می‌شود.

نفرات حاضر در این مسابقات طی چندین مسابقه انتخابی غربال می‌شوند و این دلیلی محکم بر سطح بالای المپیک است. تمام ورزشکاران معتقدند که کسب حتی یک مدال المپیکی-هرچند برنز- از چندین طلای جهانی و قاره‌ای با ارزش‌تر و دلچسب‌تر است؛ همچنین به غیر از تماشاگران میزبان مسابقات، توریست‌های زیادی روانه کشور میزبان می‌شوند تا شاهد اوج هیجان ورزشی از نزدیک باشند.

نتایج کاروان المپیک ایران در دوره قبل

ورزشکاران ایران در دوره قبل که کاروانی 53 نفره را تشکیل داده بودند، توانستند بهترین نتیجه را در تاریخ ایران به دست آورند؛ غیورمردان پارسی موفق شدند در مجموع 12 مدال رنگارنگ شامل 4 طلا، 5 نقره و 3 برنز کسب کنند که همچون گذشته، کشتی پر افتخارترین تیم ایران بود.

جدول مدالی ایران به شکل زیر است:

نام ورزشکار

رشته ورزشی

مدال

حمید سوریان

کشتی فرنگی  (وزن 55kg)

طلا

امید نوروزی

کشتی فرنگی (وزن 60kg)

طلا

قاسم رضایی

کشتی فرنگی (وزن 96kg)

طلا

صادق گودرزی

کشتی آزاد (وزن 74kg)

نقره

احسان لشگری

کشتی آزاد (وزن 84kg)

برنز

کمیل قاسمی

کشتی آزاد (وزن 120kg)

برنز

بهداد سلیمی

وزنه برداری (وزن +105kg)

طلا

سجاد انوشیروانی

وزنه برداری (وزن +105kg)

نقره

نواب نصیر شلال

وزنه برداری (وزن 105kg)

نقره

کیانوش رستمی

وزنه برداری (وزن 85kg)

برنز

احسان حدادی

پرتاب دیسک

نقره

محمد باقری معتمد

تکواندو  (وزن 68kg)

نقره

 

کاروان افتخار آفرین ایران توانست در پایان رقابتهای المپیک 2012 لندن، بالاتر از کشورهایی چون اسپانیا، برزیل، آرژانتین، بلژیک و یونان در جایگاه هفدهم قرار بگیرد.

شانسهای اصلی ایران در ریو

  • کشتی

همانند تمام ادوار المپیک چشم ایرانیان به افتخارآفرینی دلاورمردان کشتی دوخته شده است و آنان باید بار کاروان ورزش ایران را به دوش بکشند و آبروداری کنند که این امر بار روانی مضاعفی را به آنان وارد می‌آورد. نفراتی چون رضا یزدانی، مسعود اسماعیل پور، حسن یزدانی، حسن رحیمی، کمیل قاسمی در کشتی آزاد و قاسم رضایی، افشین بیابانگرد و سعید عبدولی در بخش فرنگی با سرمربیگری محمد بنا-آقای خاص ورزش ایران- امیدهای نخست ما در کشتی هستند. (کشتی‌گیران اگرچه همواره کمترین امکانات را در اختیار داشته‌اند اما تا کنون 63.3 درصد از کل مدال‌های ایران در ادوار المپیک را به دست آورده‌اند.)

  • تکواندو

در تکواندو اوضاع بسیار خوب پیش می‌رود. فرزان عاشورزاده، مهدی خدابخشی و سجاد مردانی با توجه به رنک المپیکی و نمایش‌های درخشان‌شان در مسابقات گرندپری همه را امیدوار کرده‌اند که پرچم ایران را در سالن‌های ریودوژانیرو به اهتزاز درآورند. (تکواندو تا کنون 8.3 درصد از مجموع مدال‌های المپیک را برای ایران به ارمغان آورده است.)

  • وزنه‌برداری

با توجه به مصدومیت سنگین بهداد سلیمی و ناآماده بودن سایرین، کیانوش رستمی تک ستاره ایران در رشته وزنه‌برداری به حساب می‌آید. او در مسابقات جهانی 2015 هیوستون، با بدشانسی بر سکوی دوم ایستاد و این احتمال می‌رود که ضمن کسب خوش‌رنگ‌ترین مدال، رکورد المپیک را نیز جابجا کند. (وزنه برداری تا کنون در 26.6 درصد از مجموع مدال‌های المپیکی ایران سهیم بوده است.)

الهه احمدی در رشته تیراندازی با تفنگ بادی 10 متر مدتهاست که در رده‌بندی جهانی حائز رتبه نخست است و احتمال کسب مدال توسط او نیز بالا می‌باشد.

دیگر شانسهای ایران

"بهداد سلیمی" حتی اگر بتواند خود را به مسابقات برساند قظعا از آمادگی کامل به دور است و ترس از مصدومیتِ دوباره همواره با اوست.

"احسان حدادی" هم آمادگی لازم را ندارد. البته پس از بازگشت مربی روس تبار خود امیدها را براس کسب مدالی دیگر همچنان زنده نگه داشته است.

"احسان روزبهانی" ستاره چند سال اخیر بوکس ایران هم می‌تواند جزء شانسهای دیگر ایران باشد.

نجمه خدمتی، زهرا نعمتی، حبیب الله اخلاقی و مجتبی عابدینی هم قادر خواهند بود که بر روی سکو بایستند. همچنین تیم ملی والیبال، حمید سوریان، بشیر باباجانزاده و کیمیا علیزاده نیز در صورت کسب سهمیه، توانایی کسب مدال را دارند.

به دنبال بی توجهی وزارت ورزش؛ نامه‌های خادم به رئیس جمهور

پس از اینکه رسول خادم-رئیس فدراسیون کشتی و سرمربی آزادکاران- بارها از وضعیت نامناسب اردوها و شرایط نامطلوب روحی ورزشکاران به دلیل کمبود بودجه، نبود امکانات کافی و عدم توجه معنوی به فدراسیون‌ها و ورزشکاران المپیکی گلایه‌مند شد و وزیر ورزش و همکارانش در بی خیالی محض به سر می‌بردند، او طی دو نامه به رئیس جمهور، خواهان توجه هرچه بیشتر مادی و معنوی به این رشته حیاتی و مدال آور و سایر رشته‌های المپیکی شد.

حال سوالی اساسی در اذهان عمومی ایجاد می شود که آیا وزیر ورزش دغدغه‌ای مهتر از المپیک دارد که عکس‌العمل مناسبی از خود بروز نمی‌دهد؟ (البته که هر کسی هم جای آقای گودرزی بود و اوج دغدغه‌اش مصاحبه علیه کادر فنی تیم ملی فوتبال و سنگ‌اندازی جلوی کیروش بود، وقتی برای فکر کردن به معضلات المپیکی‌ها نداشت!)

صحبت‌های تکان دهنده هاشمی حجت را تمام کرد

چندی پیش کیومرث هاشمی-رئیس کمیته ملی المپیک- در نشستی خبری صحبت‌هایی را به زبان آورد که آژیر خطر را برای ورزش ایران بلندتر از همیشه به صدا آورد. وی با بیان اینکه اگر اعتبارات لازم به فدراسیون‌های المپیکی تخصیص داده نشود و از توجهات معنوی نیز خبری نباشد باید منتظر نتایج ضعیف باشیم، وضعیت اسف بار ورزش ایران در سال منتهی به المپیک را صراحتا برای همه روشن ساخت. او در بخش‌هایی از سخنانش اینگونه گفت: "اگر بودجه نرسد بازی‌های ساحلی حذف می‌شود و شاید در رقابت‌های المپیک هم تجدید نظر کنیم. ما مجبوریم سیاست‌هایمان را بر مبنای بودجه بگذاریم. شاید در کشتی یکی دو وزن را مثلا به المپیک ببریم یا در وزنه‌برداری هم همین طور. البته فعلا مبنای کاری این نیست. در لندن دلار 1200 تومان بود. الان باید رقم را ضربدر سه کرد. مسافت برزیل و قیمت بلیت با لندن فرق می‌کند و هزینه‌ها سه برابر لندن است."

با توجه به عدم توجه کافی از سوی وزارت ورزش به المپیک و المپیکی‌ها در جهت تخصیص بودجه و امکانات و توجهات معنوی و همچنین عدم آمادگی برخی از ستاره‌ها، نباید در انتظار نتایجی مانند المپیک 2012 لندن باشیم و در خوش بینانه‌ترین حالت می‌توان به کسب نیمی از مدال‌های دوره قبل امیدوار بود. اگر هم نتیجه‌ای مانند لندن و یا بهتر از آن بدست آید، حاصل غیرت و تلاش‌های ورزشکاران و مربیان زحمتکش است و دولت و جناب وزیر ورزش و همکارانش سهمی در آن موفقیت‌ها نخواهند داشت.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
امین
Iran (Islamic Republic of)
۰۸ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۸:۱۸
ضمن تشکر از زحماتی که می کشید ، لازم به توضیح می باشد که امکان حضور آقای اسماعیل عبادی در مسابقات المپیک 2016 وجود ندارد زیرا ایشان قهرمان تیراندازی با کمان کامپوند هستند و کامپوند جزو مواد المپیکی نیست . فقط مواد تیراندازی با کمان ریکرو المپیکی هستند .
1
0
Mim-p
Iran (Islamic Republic of)
۰۸ فروردين ۱۳۹۵ - ۲۳:۴۱
متأسفانه همه از جمله مسئولین به فکر منافع خودشونن. المپیک هم یه فرصت برا معرفی ایرانه که مثل بقیه فرصتها، بلد نیستیم ازش استفاده کنیم
1
0
پربازدیدترین آخرین اخبار