به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، مسابقات پارادوومیدانی روز دوم خود را با رقابت پرتابگران در کلاس ادغامی F۵۶ وF۵۷ پشت سر گذاشت که یکی از ۱۲ پرتابگر حاضر در این رقابت امانالله پاپی از کشورمان بود. پاپی در پرتاب اول خود حدنصاب ۴۷/۷۴ متر را به ثبت رساند و در پرتاب دوم حدنصاب ۴۹/۵۰ متر را ثبت کرد و رکورد جهان و پارالمپیک را شکست.
او با پرتابی به میزان ۴۹/۲۶ متر به استقبال پرتاب چهارم رفت و نیزه را به اندازه ۴۹/۵۶ متر پرتاب کرد و باز هم رکورد جهان و پارالمپیک را ارتقا بخشید. پرتاب پنجم پاپی تنها یک سانتیمتر کمتر از پرتاب قبلی بود و با پرتابی به اندازه ۴۷/۸۳ متر به کار خود پایان داد.
پاپی با این پرتابها با دو بار رکورد شکنی بالاتر از رقبای خود آن هم با اختلاف زیاد در یک قدمی مدال طلا ایستاده بود. تنها یک ورزشکار دیگر هم بود که برای مسابقه نیامده بود. ورزشکاری که از قضا اصلیتی ایرانی دارد اما زیر پرچم آذربایجان پرتاب میکرد. شاید تنها یک ایرانی میتوانست رقیب پاپی در این مسابقات باشد.
حامد حیدری پرتابگر ایرانی الاصل تیم آذربایجان کارش را با حدنصاب ۴۵ متر و ۶۸ شروع کرد. بعد با ۴۷ متر ۷۸ و ۴۷ متر و ۴۹ متر و ۴ سانتیمتر به یک قدمی مدال طلا رسید. در نهایت هم با پرتاب پنجم یک رکورد جدید برای بازیهای پارالمپیک ثبت کرد.
او در حرکت پنجم ۵۱/۴۲ متر را ثبت کرد تا هم تمامی رکوردهایی که پاپی شکسته بود را جابهجا کند و هم مدال طلایی که برای ایران بود را برای آذربایجان هدیه ببرد.
امانالله پاپی هم طبق پیشبینیها شانس مدال نقره بود اما برای رسیدن به مدال طلا فقط یک گام فاصله داشت که طلا از دستش سر خورد و در دامن آذربایجان افتاد.
حکایت کوچ ورزشکاران ایرانی هم قصه پرغصهای شده که حالا در پارالمپیک هم چندین ورزشکار با نام و ملیت ایرانی در ترکیب سایر تیمها دیده میشوند.
در این رقابت سیسرو والدیران از برزیل با رکورد ۴۸/۹۳ سوم شد و به مدال برنز دست یافت.
پاپی در مصاحبه ای که پیش از اعزام به توکیو داشت با اطمینان از کسب طلا صحبت کرده و گفته بود: اسفند ۹۹ در دومین رویداد رکوردگیری پارادوومیدانی کشور در جزیره کیش با پرتاب ۵۰ متر و ۵۲ سانتیمتر، رکورد جهانی را ارتقا دادم و اگر در توکیو همین رکورد را ثبت کنم، قهرمان میشوم.
او همان گونه که گفته بود، قدرتمندانه در رقابت با ۱۱ ورزشکار برتر دنیا در رشته خود ظاهر شد. پرتاپگر ایرانی در پرتاب دوم خود حدنصاب ۴۹.۵۰ متر را ثبت کرد تا رکورد جهان و پارالمپیک را بشکند. این جا بود که همه به کسب طلا امیدوار شدند؛ رکورد او برای طلای پارالمپیک توکیو کافی بود؛ این را رکوردهای سایر ورزشکاران به خوبی نشان می داد.
تا پیش از آخرین ورزشکاری که پرتاب خود را انجام دهد، پاپی را به عنوان پرتابگر نخست در رتبه بندی مسابقه مشاهده می کردیم؛ او با استرس بالا اما آرامشی قابل توجه در چهره خود، نظاره گر پرتاب های حامد حیدری، پرتابگر ایرانی الاصل تیم آذربایجان بود که نیزه ها را یکی پس از دیگری به نزدیک ترین نقاط ممکن پرتاب می کرد؛ تا پرتاب سوم اما حیدری در رسیدن به رکورد پاپی ناکام بود تا این که نوبت به پرتاب چهارم رسید؛ اوج حساسیت را در این لحظات شاهد بودیم.
پیش از پرتاب چهارم حیدری، داوران چند ثانیه به او فرصت تنفس دادند. این بهترین لحظه برای به تصویر کشیده شدن پاپی بود؛ ورزشکاری که تنها ۲ پرتاب تا مسجل شدن مدال طلایش باقی مانده بود؛ او همچنان در ظاهر، آرامش خود را حفظ کرده بود. پرتاب چهارم حیدری، بلندتر از همه پرتاب هایش در نقطه ۵۱.۴۲ متر فرود آمد؛ جایی که برای تبدیل مدال او از نقره به طلا کافی بود. این گونه بود که طلای پاپی رنگ نقره به خود گرفت.
واکنش ورزشکار ایرانی به این اتفاقات در بیشترین فشار ممکن اما تحسین برانگیز بود. دوربین بلافاصله پس از مشخص شدن رکورد حیدری و قهرمانی او روی صورت پاپی زوم کرد؛ او در حالی که یک لبخند کمرنگ به چهره داشت در حال دست زدن برای رقیب خود بود که طلایش را به نقره تبدیل کرد. این واکنش پاپی بی شک یکی از زیباترین صحنه های بازی های امروز پارالمپیک ۲۰۲۰ بود. جالب اینجاست که حیدری هم در این حین از فرط شادی در حال صدا کردن خدا به زبان فارسی بود.