به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، امیررضا واعظی آشتیانی، مدیرعامل اسبق باشگاه استقلال و رئیس سابق فدراسیون دوچرخه سواری با حضور در برنامه « ورزش بدون ویرایش » به آسیب شناسی انتصابهای مدیریتی در عرصه ورزش کشور پرداخت.
آشتیانی در ابتدا سپردن ورزش کشور به دست افراد ورزشی را یک آفت دانست و اظهار کرد: این تئوری برای 40سال پیش قابل قبول بود اما در دنیای امروز که ورزش جامع الشرایط است یعنی اقتصاد، فرهنگ، مباحث اجتماعی و تندرستی جامعه و حتی سیاسی دارد، از این رو به مدیران آگاه نیاز دارد.
وی تاکید کرد: اگر بتوانیم از ظرفیتهای موجود در ورزش کشور بهره ببریم به راحتی میتوانیم زمینه رشد این بخش را فراهم کنیم. در سالهای گذشته بسیاری از مدیران ورزشی بدون هیچ سابقه ورزشی مدیران موفقی بودهاند و افرادی با دانش ورزشی موجب ضعف فدراسیونها و بخشهای تحت مدیریت خود شدهاند.
* نبود سیستم جانشین پروری در کشور
مدیرعامل اسبق باشگاه استقلال با بیان این که نقصان سیستم جانشین پروری در کشور صدمات بسیاری وارد کرده است، اظهار کرد: این تصور که تمام تحصیل کردهها میتوانند مدیران موفقی باشند، اشتباه است. بسیاری از افراد دانش اندوزی کردهاند که کارشناسان و مشاوران ماهری باشند و لزوما همه افراد نمیتوانند مدیر باشند.
آشتیانی افزود: سازمان تربیت بدنی یا وزارت ورزش زمانی موفق است که بدنه کارشناسی مستحکم داشته باشد، این که از بالای هرم مدیریتی ورزش تصمیم سازی شود و برای اجرا به پایین فرستاده شود مطمئنا با مقاومت روبرو خواهد شد.
وی در پاسخ به پرسش مجری رادیو گفتوگو درباره چگونگی به کار گیری جوانان در مدیریت کشور گفت: در کشورهای پیشرفته از 70درصد از نیروی انسانی در جهت تولید ثروت استفاده میکنند اما این شاخص در ایران بین 30 تا 34 درصد است و دلیل آن عدم بهره مندی از سیستم جانشین پروری است.
* سیستم پلکانی موجب ارتقای دولت است
رئیس سابق فدراسیون دوچرخه سواری خاطر نشان کرد: در کشوری که سیستم پلکانی در ادارات وجود داشته باشد افراد میدانند در 5 سال آینده در چه سطح مدیریتی قرار دارند. متاسفانه در ایران یک دولت پس از به قدرت رسیدن تا چندماه درگیر و دار چیدمان افراد خویش است.
آشتیانی به دولت جدید و مجلس شورای اسلامی پیشنهاد کرد: افراد و مدیرانی که انتصابات نادرست انجام میدهند و تصمیم اشتباه آنها موجب زیان به بیت المال میشود مورد بازخواست قرار بگیرند.