محققان دانشگاه صنعتی شریف با همکاری پژوهشکده لیزر و اپتیک، موفق به ساخت پوشش سرامیکی نازک برای ساخت ردیاب فروسرخ و حسگرها شدند.
به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو» ، تیتانات باریم یک سرامیک اکسیدی است که خواص متنوع و مطلوبی نظیر ضریب دیالکتریک بالا و تلفات الکتریکی کم، سبب شده تا این ماده مهمترین جز جهت ساخت خازنهای سرامیکی، خصوصا خازنهای چند لایه سرامیکی (MLCC)، باشد.
علاوه بر آن تیتانات باریم یکی از مهمترین اجزای ساخت ردیابهای فرو سرخ، دستگاههای الکترواپتیک، حافظههای فروالکتریک و حسگرهای دمایی، رطوبتی و گاز است.
از این رو پژوهشگران دانشگاه صنعتی شریف با همکاری پژوهشکده لیزر و اپتیک با اجرای مطالعاتی تلاش کردند تا پوششهای بسیار نازک تیتانات باریم بدون ترک از طریق فرآیند سل-ژل تولید کنند.
پوشش تولید شده بسیار نازک و نانو ساختار است و ضخامت آن به حدود 30 نانومتر میرسد. به دلیل عاری بودن از ترک سطح، عملکرد این پوشش نظیر گذردهی نوری و یا ظرفیت خازنهای چندلایه ساخته شده از آن افزایش چشمگیری داشته است.
همچنین افزایش طول عمر پوشش و در نتیجه کاهش هزینههای تولیدی از دیگر مزایای پوشش تولید شده در آن است. از این روش میتوان به عنوان یک راهکار کلی برای ساخت پوششهای فوقالعاده نازک، نانوساختار و عاری از ترک استفاده کرد.