به گزارش گروه سیاست خارجی «خبرگزاری دانشجو»، محمدجواد ظریف وزیر امورخارجه کشورمان در نشست خبری مشترک با همتای فنلاندی خود اظهار داشت: تهران و هلسینکی در مسیر گسترش روابط گام برمیدارند و معتقدند همکاریهای ایران و اروپا به سود منطقه و جهان است.
وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به روابط خوب ایران و فنلاند در زمینههای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و پارلمانی گفت: در زمینههای مختلف با یکدیگر گفتگو کردیم و معتقدیم دو کشور میتوانند از ظرفیتهای موجود برای تقویت روابط بهره بگیرند.
وی نیز افراط، خشونت و فرقهگرایی را خطری برای همه جوامع از آسیا تا آمریکا دانست و افزود: برای مقابله با این تهدید جهانی، گفتگوهای خوبی با وزیر خارجه فنلاند انجام دادیم و معتقدیم در شرایط کنونی بینالمللی ضرورت گفتگوها باید بیش از هر زمان دیگری مورد توجه قرار گیرد تا با معضلات مشترک که جنبه جهانی دارد، مقابله و برخورد مشترک صورت گیرد.
ظریف افزود: بسیار خوشحالیم که در سفر امیرعبداللهیان به ریاض گفتگوهای مناسبی با سعود الفیصل انجام شد و امیدواریم زمینه برای همکاری و همفکری بیشتر ایجاد کنند چرا که ما خطر مشترکی مثل افراط، خشونت و ترور داریم که منافع همه کشورها را تهدید میکند.
رئیس دستگاه دیپلماسی تاکید کرد: دو کشور باید به عنوان نیروی واحد در برابر خطرات همکاری کنند.
ظریف اظهار داشت: اولین گفتگوی من با سعود الفیصل در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل برگزار میشود و پس از آن آمادگی سفر به عربستان و همچنین دعوت از وزیر خارجه این کشور برای حضور در ایران را داریم.
وزیر امور خارجه کشورمان بیان داشت: پادشاه عربستان با توجه به سوابقی که در این حوزه دارد میتواند آینده بهتری در روابط دو کشور ایجاد کند و من آمادگی دارم در بهبود و گسترش روابط دو کشور مشارکت کنم.
وزیر خارجه خطر تروریسم، افراط و فرقهگرایی را متوجه همه کشورها از جمله جهان اسلام دانست و افزود: ایران و عربستان می توانند به عنوان نیروی واحد با این خطر مقابله و در این زمینه همکاری کنند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه مفهوم تحریمهای جدید وضع شده علیه ایران توسط آمریکا در مقطع فعلی چیست بیان داشت: گرایشی در بین دولتمردان آمریکا وجود دارد که فکر میکنند با تهدید میتوانند مسائل را به پیش ببرند اما این دیدگاه و روش خطرناک و غیرسازنده است و با روح توافق ژنو مغایرت دارد.
وزیرامور خارجه ادامه داد: ما اعتقاد داریم این اقدامات فضا را برای رسیدن به راه حل دشوار میکند و آمریکا باید مسئولیت عواقب کاری را که میکند بر عهده بگیرد.
ظریف اظهار داشت: ما بیش از هر کشوری در مذاکرات به رسیدن به نتیجه تعهد داریم و کسانی که دنبال این گونه اقدامات هستند و این گونه اقدامات خوشایندشان است نشان میدهند که دنبال راه حل نیستند و دنبال بر هم زدن مسیر مذاکرات هستند چون افراد جنگ طلب از مذاکرات نفی نمیبرند و آینده خود را در تنش جستجو میکنند.
وی تصریح کرد: این امکان را داریم که با توجه به نکات فنی توافق ژنو، اقداماتی انجام دهیم که قطعاً خوشایند طرف مقابل نخواهد بود.
وزیر خارجه کشورمان در عین حال بر جدی بودن ایران در مذاکرات و رسیدن به تفاهم تأکید کرد و گفت: ما از اقدامات طرف مقابل نگرانی نداریم. ایران در مذاکرات جدی است و جامعه ما برای رسیدن به توافق تلاش میکند اما دیدگاههای متفاوتی در کشور وجود دارد که این امر مبارکی است اما در کشور گروههای فشار وجود ندارد که به دنبال عدم توافق و آشوب در منطقه باشد.