به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، بهرام حسن زاده با اشاره به برنامه تحولی قوه قضائیه و هوشمندسازی اسناد رسمیِ ازدواج و طلاق گفت: بسترهای لازم بدین منظور در نظر گرفته شده و سند الکترونیکی ازدواج و طلاق برای متقاضیان در دستور کار است. تستهای اولیه نیز صورت گرفته و سند تک برگی ازدواج کاربردهای زیادی خواهد داشت که در اصل سند هوشمند ازدواج خواهد بود.
وی اعطای تسهیلات را بر این اساس یادآور شد و افزود: موضوعات بیمهای و بانکی نیز در این زمینه وجود دارد.
حسن زاده ادامه داد: تمامی اطلاعات در بانک جامع اطلاعاتی قرار میگیرد و سازمان اسناد متولی ارائه این داده هاست و لذا دیگر نیازی به ارائه سند ازدواج نیست. اطلاعات به صورت هوشمند در اختیار سایر سازمانها نظیر دارایی، وزارت صمت و... قرار میگیرد و اطلاعات دیگر سندها نیز وجود دارد و خروجیِ آن در قالب یک بانک اطلاعاتی در حال استخراج است.
مدیرکل اشخاص حقوقی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور افزود: بر این مبنا تصمیم گیری و سیاست گذاریِ جدیدی را در نظر میگیریم. در این بین نیازی به تبدیل سندهای قبلی به سند هوشمند نیست و سازمان اسناد، سندهای قبلی را استخراج کرده و در بانکهای اطلاعاتی قرار میدهند.
حسن زاده از دیگر حسنهای این کار را عدم نیاز به ارائه سند ازدواج توسط زوجین دانست و افزود: اطلاعات در اختیار سازمانهای متولی قرار میگیرد و نیازی به ارائه فیزیکی سند ازدواج نیست. از دیگر کاربردهای این سند، تصدیق امضای الکترونیک است و زیر ساختهایی نیز بدین منظور نیاز داشتیم تا هویت اشخاص به صورت چند مرحلهای تایید شود.
وی این روند را موجب از بین رفتن جعل سند ازدواج و طلاق دانست و تاکید کرد بدین منظور، امضای زوجین به صورت ترکیبیِ دستی و الکترونیکی ثبت میشود.
حسن زاده با اشاره به این که به عقد ازدواج میتواند شروطی اضافه شود، تاکید کرد این شروط در قانون اساسی و مدنی مورد پیش بینی بوده و در سامانه الکترونیکی سازمان ثبت املاک و اسناد نیز پیش بینی شده است.