به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو، سومین اجلاس دو روزه نخبگان منابر شیعه در جوار حرم مطهر امام حسین(ع) با حضور جمعی از روحانیون، شعرا و ادبا، اساتید دانشگاه، هنرمندان و ستایشگران اهل بیت علیهم السلام برگزار شد. در حاشیه این اجلاس، سید مجتبی میردامادی، استاد حوزه در گفتوگو با دانشجو بیان داشت: نقش منابر شیعه در تعلیم و آشنایی قشر جوان با موضوع معارف دینی بسیار پررنگ است. در طول تاریخ شیعه مراجع عظام و علما بر روی منبر به مناسبتهای مختلف طرح بحث کرده و بین مردم حضور پیدا میکردند. براساس تاریخ شیعه، علمای بزرگ بسیاری منبریهای بزرگ ایران و کشورهای اسلامی بودند.
وی افزود: ۲ ویژگی در منبر شیعی وجود دارد: اول اینکه مطالب علمی و قابل استفاده را ارائه میدهد و تکراری نیست. ویژگی دوم این است که، چون منابر شیعه پیوند ناگسستنی با قیام سیدالشهدا (ع) دارد، از شور و ابتکارات بسیاری برخوردار بوده و با قلب و روح مخاطب سخن میگوید.
این استاد حوزه خاطرشان کرد: اگر ما در شعر و داستاننویسی در بیان صورتگری واقعه عاشورا و همینطور هنرمندان در ساخت فیلم و سریال موفق هستند، همه بخاطر منابع و فرهنگ شیعی است که آن را علمای این مذهب در اختیار گذاشتهاند.
میردامادی ضمن بیان اینکه ما نمیتوانیم هنر را از دانش جدا کنیم، تصریح کرد: هنرمند کسی است که بتواند آنچه را که در چارچوبهای علمی قرار دارد، به زبان عامه مردم انتقال دهد؛ این کار هنرمند است. بسیاری از هنرمندان خوب، این کار را انجام دادهاند. معمولا آثار فاخر هنری، به دلیل منابع قوی به این جایگاه رسیدهاند.
وی در پایان گفت: هنرمندان ما باید فعال بوده و از روزمرگی خارج شوند و شروع به ساختن کارهای فاخر کنند. این امر نیاز به تحقیق و جنبه علمی قوی دارد.