آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۴۰۶۷۷

نماینده یونسکو: نوروز بزرگترین پرونده میراث جهانی می‌شود

رییس مرکز مطالعات منطقه‌ای پاسداری از میراث ناملموس در آسیای غربی و مرکزی یونسکو با اشاره به عضویت ۱۳ کشور در حوزه نوروز، گفت: به عنوان عضوی از خانواده یونسکو باور دارم که نوروز بزرگترین پرونده ثبت جهانی میراث ناملموس دنیا می‌شود.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو، آتوسا مومنی در همایش بین‌المللی نوروز که به میزبانی تخت جمشید برگزار شد، اظهار کرد: نوروز سال ۸۸ با حضور هفت کشور ثبت جهانی شد، پس از آن پنج کشور دیگر نیز با آن پیوستند و امسال نیز مغولستان به عنوان سیزدهمین کشور عضو ملل حوزه نوروز شد.

او افزود: پنج تجلی میراث ناملموس سبب ثبت آن می‌شود که نوروز میراثی جامع و شمول است در به همین دلیل باور داریم که به زودی بزرگترین پرونده میراث ناملموس دنیا می‌شود.

مومنی ادامه داد: دارد نخستین تجلی میراث ناملموس بیان شفاهی از جمله حافظ خوانی است، دومین تخجلی هنرهای اجرایی از جمله نمایش‌ها و اجرای موسیقایی است و سومین تجلی میراث معنوی دانش‌های مرتبط با آن مانند کیهان شناسی و طبیعت است.

او اضافه کرد: هنرهای سنتی و صنایع دستی چهارمین و آیین ها و مناسک نوروزی پنجمین تجلی یک میراث ناملموس است.

رییس مرکز مطالعات منطقه‌ای پاسداری از میراث ناملموس در آسیای غربی و مرکزی یونسکو گفت: نوروز با پنج ژانرد مصوب به عنوان آیینی جامع ثبت جهانی شده است و کشورهای متعدد آسیایی، عربی و آفریقایی درخواست عضویت در این پرونده را دارند.

مومنی اظهار کرد: نوروز سمبولی از مهر، گشایش و نو شدگی است و ایران تاریخی فضیلت مدنی خود را به جامعه بشری عرضه کرده است.

او یادآور شد: پیش از این هر کشور برای عضویت در پرونده جهانی نوروز باید از یکی از سهمیه‌های ایران استفاده می‌کرد و این محدودیتی برای افزایش کشورهای حوزه نوروز شده بود اما اکنون این مساله تدبیر شده است.

مومنی اظهار کرد: نوروز نغمه برخاسته از ژرفای تاریخ است که خاموش نمی‌شود؛ نوروز پدیده ای پیر و فرزانه اما جوان و شاداب است.

نوروز می‌تواند محور توسعه دیپلماسی باشد

معاون گردشگری و امور زیارت استانداری فارس در این مراسم گفت: نوروز می‌تواند محور توسعه دیپلماسی میان ملل شود.

مهدی پارسایی اظهار کرد: سعی کنیم با نگاه نوروزی که مبنای آن صلح و نوع دوستی است تعاملات خود را با همسایگان و سرزمین های هم آیین گسترش دهیم.

او با بیان اینکه جغرافیا بسیار در شکل گیری فرهنگ و مصادیق فرهنگی موثر است، ادامه‌ داد: جغرافیای ایران در طول تاریخ به ما زیستن در میان جهان را یاد داده است.

پارسایی توضیح داد: ایران تاریخی از نظر جغرافیایی در مرکز عالم قرار داشته و تنها مسیر زمینی ارتباط شرق و غرب جهان در گذشته از سرزمین ایران می‌گذشته است.

معاون استاندار فارس گفت: این موقعیت جغرافیایی برای ما این آموزه را داشته که باید تعامل و صلح و دوستی را دستمایه روابط خود قرار دهیم.

او اضافه کرد: ایران در طول تاریخ نماد صلح، دوستی و پذیرنده بودن است و تعداد فراوان کاروانسراها نمود و مصداقی از این میزبانی و دیگرپذیری ایرانیان است.

پارسایی گفت: مصداق دیگر نقش این ویژگی ایرانیان، نقش برجسته‌های آپاداناست که اقوام مختلف در آراستگی و کنار یکدیگر به محضر شاه حاضر شده اند؛ این در حالی است که در تمدن‌های پیش از آن این صلح را نمی‌بینیم.

او افزود: در ساحت معنایی نیز جشن نوروز، فناوری نرم برای ایجاد صلح و دوستی است و نوروز، جشنی سرشار از معنا بوده است، چنانکه بنا به روایات و احادیث، بسیاری از رویدادهای معنایی مردم در نوروز اتفاق افتاده است.

پارسایی یادآور شد: نوروز همواره با صلح همراه بوده است و در فرهنگ مرم ایران نیز این ایام فرصتی برای رفع دلگیری ها و آشتی است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار