کد خبر:۱۰۰۲۵۲
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زنجان:
2 میلیون نفر در کشور ايران از بیماری دیابت رنج میبرند
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زنجان گفت: حدود دو میلیون نفر در كشور ايران از بیماری دیابت رنج میبرند و سالیانه حدود 200 هزار نفر نیز به این آمار افزوده ميشود.
به گزارش خبرنگار «شبکه خبردانشجو» از زنجان، دکتر فرزام در همایش روزجهانی دیابت كه پیش از ظهر امروز در مرکز آموزشی- درمانی ولیعصر(عج) دانشگاه علوم پزشکی زنجان برگزار شد، با اشاره به صدور اعلامیه مجمع عمومی سازمان ملل در سال 2006 در خصوص معرفی بیماری دیابت که خانواده ها را با خطر مواجه می كند، اظهار داشت: این اعلامیه برای اولین بار در خصوص بیماری غیرفراگیر به عنوان تهدید کننده سلامت عمومی صادر می شود.
وی با بیان اینکه در سال 2010، حدود 200 میلیون نفر مبتلا به دیابت در جهان هستند، افزود: پیش بینی می شود تا 15سال آینده این آمار به 300 میلیون نفر برسد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي زنجان، 9 درصد از مرگ و میرها درسطح جهان را مربوط به دیابت و عوارض ناشی از آن عنوان کرد و اظهار داشت: حدود چهار میلیون نفر نیز سالیانه به این بیماری مبتلا مي شوند.
فرزام با اشاره به غربالگری بیماران دیابتی در زنجان بيان داشت: روستاهای زنجان هر سه سال یکبار تحت غربالگری قرار می گیرند که تا كنون حدود 1770پرونده دیابتی نیز در مرکز بهداشت زنجان موجود است.
وي با بیان اینکه دیابت به دو نوع تیپ 1 و 2 تقسم می شود، افزود: دیابت تیپ 1 با علائم پرخوری و کاهش وزن بدون علت مشخص می شود؛ درحالی که دیابت تیپ 2 معمولا در سنین بالای 40 سال بروز می کند و تشخیص علائم آن مانند کم تحرکی، چاقی و افزایش فشارخون نیز به مراتب نسبت به تیپ 1مشکل تر است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي زنجان آمار میتلایان به دیابت در کشور ايران را حدود دو میلیون نفر اعلام كرد و گفت: سالیانه حدود 200 هزار نفر به این آمار اضافه می شوند.
فرزام خاطرنشان كرد، هر فردي می تواند با انجام یک آزمایش قند خون ساده از سلامت خود مطمئن شود./انتهاي پيام/
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰