به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، علی صالح آبادی رئیس کل بانک مرکزی صبح امروز در هفتمین اجلاسیه سراسری کانون دانشگاهیان ایران اسلامی که در تالار فردوسی دانشگاه تهران برگزار شد طی سخنانی اظهار داشت: بسیاری از اوقات از اصلاح نظام بانکی صحبت میکنیم و همواره صاحبنظران نکاتی را مطرح کردهاند. ما در دولت، اصلاحاتی را تبیین کردیم که به تایید رییس جمهور رسید. سه محور اصلاح نظام بانکی داریم ۱) اصلاح رابطه بانک مرکزی با دولت، اصلاح رابطه بانک مرکزی با بانکها و اصلاح رابطه بانک مرکزی با مردم.
صالح ابادی با بیان اینکه هر سه محور اصلاح نظام بانکی مهم هستند، تصریح کرد: محور اول اگر اصلاح شود، باعث کاهش تورم میشود. یکی از عوامل تورم به نوع رابطه دولت و بانک مرکزی برمیگردد. این محورها چند جزئیات دارند، یکی استقراض دولت از بانک مرکزی است. سالانه سه درصد از بودجه را بانک مرکزی به عنوان تنخواه به دولت اهدا میکند، یکی دیگر فروش ارزهای دولتی است. مورد دیگر اوراق دولتی است. همه این موارد بررسی شدهاند.
وی افزود: در دولت جدید، در هر کدام از محورها، اقداماتی انجام شده است. اینکه دولت از بانک مرکزی استقراض نداشته باشد، به عنوان خط قرمز تعیین شده است. دیگر قرار نیست دولت از بانک مرکزی، استقراض داشته باشد. عوامل تورم را میتوان مربوط به سه بحث دانست: هزینهها، تقاضا و انتظارات. کشورهای پیشرفته هم در حال حاضر از تورم بالا رنج میبرند.
رییس کل بانک مرکزی عنوان کرد: در این اصلاح نظام بانکی میخواهیم دسترسی مردم را به تسهیلات بانکی تسهیل کنیم. در این خصوص امکان افتتاح حساب غیرحضوری، امضای الکترونیکی، اعتبارسنجی از راه دور و سفته الکترونیکی را فراهم کردیم. در خصوص ارز تاکنون ۱۲.۵ میلیون دلار واردات ارز داشتیم، امسال نسبت به پارسال، تامین ارز را افزایش دادیم. درواقع ۵۷ میلیارد دلار فقط در سال ۱۴۰۰، تامین کردیم.