کد خبر:۱۰۱۶۷۹۰
در آستانه آغاز سفرهای تابستانی؛

تشدید نظارت های بهداشتی در ساعات غیر اداری و روزهای تعطیل ابلاغ شد

معاون بهداشت وزارت بهداشت در بخشنامه‌ای برنامه تشدید نظارت‌های بهداشتی در ساعات غیر اداری و روز‌های تعطیل را به دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی کشور ابلاغ کرد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، در بخشنامه دکتر کمال حیدری به روسای دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی کشور آمده است: با عنایت به شروع فصول گرم سال، تعطیلات تابستانی و افزایش حجم سفر‌های داخلی و در راستای کنترل و کاهش طغیان‌های احتمالی ناشی از شیوع بیماری‌های منتقله از آب و غذا به ویژه طغیان بیماری‌های اسهال و التور و کنترل بیماری کووید ۱۹، تشدید نظارت‌های بهداشت محیطی هدفمند از مراکز تهیه، طبخ، عرضه و فروش مواد غذایی، اماکن عمومی، بین راهی، اقامتی و مراکز و اماکن مشابه و همچنین سامانه‌های آبرسانی، استخر‌های شنا و شناگاه‌های طبیعی در قالب اجرای برنامه تشدید نظارت‌ها در ساعات غیر اداری و روز‌های تعطیل از ضروریات و مورد انتظار می‌باشد.

در ادامه این بخشنامه بر تامین و حفظ سلامتی آحاد جامعه و دسترسی به آب و غذای ایمن و سالم و همچنین برخورداری از فضای مناسب و بهداشتی در اماکن عمومی، بین راهی، اقامتی و امثال آن با اولویت کنترل بیماری کووید ۱۹ و نظارت بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی و برنامه ریزی علمیاتی برای اجرای برنامه مذکور تاکید شده است.

معاون بهداشت در ادامه این بخشنامه تصریح کرده است: رعایت مفاد دستورالعمل تشدید نظارت‌ها و دستورالعمل بازرسی هدفمند و به کارگیری از حداکثر توان کارشناسی، تجهیزات پورتابل بازرسی، یونیفرم و خودرو متحدالشکل با نصب لگوی بهداشت و امکانات دانشگاهی به منظور اجرای صحیح برنامه مورد انتظار می‌باشد.

بر اساس این گزارش اولویت‌های اجرای برنامه به شرح زیر اعلام شده اند:

۱. حضور فعال همه رده‌های کارشناسی و بازرسی از ستاد معاونت بهداشت تا سطح مراکز خدمات جامع سلامت در ساعات غیراداری و روز‌های تعطیل طبق دستورالعمل پیوست

۲. رسیدگی به شکایات مردمی ثبت شده در سامانه ۱۹۰،

۳. اطلاع رسانی تلفن‌های سامانه ۱۹۰ با اولویت مشکلات موجود در مراکز و اماکن حساس (مطابق دستورالعمل پیوست)

۴. کنترل بهداشت و ایمنی مواد غذایی در سطح عرضه به منظور پیشگیری از بروز طغیان بیماری‌های منتقله از آب و غذا به ویژه طغیان بیماری‌های اسهال و التور

۵. بازرسی هدفمند از مراکز و اماکن حساس، سامانه‌های آبرسانی، استخر‌های شنا و شناگاه‌های طبیعی نظارت بر دفع بهداشتی فاضلاب و تشدید کنترل کیفی آب و پروتکل‌های بهداشتی

۶. ثبت نتایج بازرسی بهداشتی و نمونه برداری در سامانه‌های موجود

۷. نمونه برداری هدفمند از مواد غذایی سنتی و صنعتی در سطح عرضه

۸. توجه به نظارت بر سرویس‌های بهداشتی به ویژه سرویس‌های بهداشتی بین راهی

۹. نظارت بر برنامه خودکنترلی و خوداظهاری بهداشتی مراکز و اماکن دارای کارشناس مشاور بهداشت محیط و قرارداد با دفاتر خدمات سلامت

۱۰. استفاده از توان بخش خصوصی در ساعات اداری و غیر اداری در صورت ضرورت

همچنین پشتیبانی و تامین اعتبارات اجرایی برنامه با توجه به حضور همکاران در ساعات غیراداری وروز‌های تعطیل (از ساعت ۸ لغایت ۲۰ در برخی از مناطق با توجه به موقعیت مکانی و زمانی تا ساعت ۲۴ شب توسط دانشگاه / دانشکده قابل تغییر می‌باشد) مورد انتظار می‌باشد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار