کد خبر:۱۰۳۰۰۲۹
گزارش |

بی‌آبی همدان در انتظار همه مراکز استان‌ها / زمان تغییر در سیاست گذاری‌های حوزه آب فرا نرسیده است؟

تغییر نوع بارش‌ها از برف به سیلابی ایجاب می‌کند که نوع ذخیره سازی منابع آبی هم تغییر کند، اما آیا مسئولان آبی کشور برای این تغییرات مهم برنامه‌ای دارند؟

تیتر فردا///بی آبی همدان در انتظار همه مراکز استان کشور / زمان تغییر در سیاست گذاری‌های حوزه آب فرانرسیده است؟

گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، اعظم ذوالفقاری منظری؛ * همدان اولین مرکز استان است که مردمش بی آبی را شدید و طولانی مدت تجربه می‌کنند، اما شهر‌های زیادی در کشور داریم که در بازه‌های زمانی مختلف در طول سال یا همه ایام سال با تانکر آبرسانی می‌شوند.

 

حمید سینی ساز، کارشناس سیاست گذاری حوزه آب به خبرنگار ما توضیح می‌دهد که با توجه به تغییر اقلیم، اگر مدیریت آب را تغییر ندهیم، تا چند سال آینده شاهد بروز این مشکل در شهر‌های بزرگ بیشتری خواهیم بود.

 

سینی ساز می‌گوید: نزدیک به دو دهه است که الگوی بارش‌ها در کشور ما از برف در زمستان به باران تغییر کرده است. خوبی برف این بود که منابع آبی را در ارتفاعات نگه می‌داشت و در فصل گرما، آرام آرام در اختیار مصرف کنندگان قرار می‌داد و با شیوه مدیریتی سابق، یعنی ذخیره سطحی آب و استفاده از سازه‌های بتنی، می‌شد فصل گرم را بگذرانیم.

 

او توضیح می‌دهد اکنون دیگر در زمستان برف نداریم و به جای آن بارش‌های ناگهانی داریم که سیلاب می‌شود و برای مردم سختی می‌آورد. از طرف دیگر منابع آبی دیگری هم برای جایگزین کردن با آب حاصل از برف نداریم.

 

این پژوهشگر سیاست گذاری آب بهترین، منطقی‌ترین و ارزان‌ترین راه برای ذخیره آب در حال حاضر، ذخیر آن در سفره‌های اب زیرزمینی معرفی می‌کند. به این ترتیب هم آب کمتر تبخیر می‌شود، قدرت تخریب سیلاب گرفته می‌شود، پوشش گیاهی را افزایش می‌دهد، مراتع دوباره سرسبز می‌شوند و اقتصاد جوامع محلی را که بر پایه وجود مراتع است، تحت تأثیر مثبت قرار می‌دهد.

 

سینی ساز تأکید می‌کند که مشکل امروز همدان، به زودی در دیگر نقاط پرجمعیت کشور هم به زودی مشاهده می‌شود و باید هرچه زودتر به دنبال راه حل جایگزین برای ذخیره آب باشیم.

 

او معتقد است که ذخیره سازی آب در سطح، ساده‌ترین راه حفظ آب است. مسئولان به این ترتیب آب را همیشه در اختیار و در دسترس دارند.

 

اما چطور می‌توان آب حاصل از بارش‌های سیلابی را در سفره‌های آب زیرزمینی جمع آوری کرد؟ سینی ساز بهترین راه حل را بازگشت به شیوه‌های سنتی مدیریت آب معرفی می‌کند. شیوه‌هایی که در آن جوامع محلی با ایجاد سازه‌ها و هدایت آب، آن را ذخیره می‌کردند؛ به گونه‌ای که هم اب از دسترس خارج نمی‌شود و هم سفره‌های زیرزمینی پر می‌شدند.

 

در فیلم زیر سینی ساز به طور کاملتری توضیح می‌دهد که چگونه می‌توان با تکیه بر جوامع محلی، آب را در سفره‌های زیرزمینی ذخیره کرد.

کد ویدیو
 
مردم همدان هنوز بسته‌های آب معدنی کنار خانه‌های خود دارند و هنوز آبرسانی به این شهر به روال سابق بازنگشته است. آب سد تالوار هم باید قبل از رسیدن به لوله‌های شهری همدان آزمایش شود تا خیال مردم بابت نبود آرسنیک در آن راحت شود. با این شرایط مسئولان همدان می‌توانند الگوی جدیدی برای مدیریت منابع آبی ارائه دهند؟
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار