شریعتی اندراتی؛ عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو درباره علت اجرای تعرفه گذاری پلکانی گاز خانگی و اثرات مثبت اجرای این طرح گفت: اجرای تعرفه گذاری پلکانی گاز خانگی در مصرف گاز از سوی مردم و همچنین عادلانه کردن یارانههای پنهان به انرژی تاثیر گذار خواهد بود و اگر مردم بدانند که ارزش گاز مصرفی آنها نسبت به قیمت تمام شده آن چقدر است، قطعاً در میزان مصرف موثر است.
این عضو کمیسیون انرژی مجلس توضیح داد: یقیناً یکی از دلایل اساسی هدر رفت گاز خانگی بحث ارزان بودن گاز است که به مردم داده میشود. اگر مردم بدانند که هر متر مکعب گازی که به دست آنها میرسد چقدر هزینه دارد و به همان مقدار هم هزینه آن را بپردازند یقیناً تلاش میکنند که از هدررفت گازهای خانگی جلوگیری کند.
شریعتی اندراتی ضمن تاکید بر اینکه دلیل اصلی هدر رفت گاز خانگی پایین بودن هزینه آن است ادامه داد: اگر توجه جدی به استفاده از انرژی نکنیم این عدم توجه در ساختمان سازی، دوجداره کردن پنجره ها، میزان مصرف و ... هم تاثیرگذار خواهد بود.
این عضو کمیسیون انرژی مجلس در ادامه افزود: قیمت گازی که ما به مردم تحویل میدهیم بسیار پایین است. البته هدف مجلس این نیست که گاز را گران کند، ولی مردم باید بدانند که این انرژی ثروت ملی خودشان است و باید در مصرف آن مدیریت داشته باشند و آن را برای نسلهای آینده هم باقی بگذارند.
شریعتی اندراتی ادامه داد: مصرف گاز خانگی در کشور ما چند برابر کشور چین است که پرجمعیتترین کشور جهان است. کشور ما به اندازه یک پنجم کشور چین هم جمعیت ندارد، اما به اندازه این کشور انرژی مصرف میکنیم.
این نماینده مجلس یازدهم ادامه داد: هر چه در میزان مصرف گاز خانگی صرفه جویی شود، از سوی دیگر میتوان بازار صادراتی را برای گاز ایجاد کرد و از این طریق درآمد ارزی برای کشور ایجاد کرد.
عضو کمیسیون انرژی مجلس در ادامه درباره میزان هزینهای که بابت گازخانگی از مردم اخذ میشود خاطرنشان کرد: هزینهای که هم اکنون بابت گاز از مردم گرفته میشود خیلی کم و شاید یک دهم هزینه تمامشده گاز برای دولت باشد.
وی در ادامه بیان کرد: تلاش دولت بر این است که در زمستان پیش رو از وقوع مشکل ناترازی گاز جلوگیری کند. ولی در هر صورت دولت تلاش خواهد کرد که در مصرف گاز خانگی شرایطی ایجاد نشود که مردم با قطعیهای گاز مواجه شوند.
شریعتی اندراتی افزود: وقتی مصرف گاز خانگی در زمستانها بالا برود، دولت مجبور میشود گاز نیروگاهها را قطع کند و آنها را به سمت استفاده از سوختهای جایگزین مثل سوخت مایع و مازوت سوق دهد.
شریعتی با بیان اینکه استفاده از این نوع سوختهای جایگزین آلودگیهای زیست محیطی را در پی دارد توضیح داد: ما نباید اجازه بدهیم که ناترازی گاز طبیعی در کشور ایجاد شود. زیرا کاهش سطح مصرف گاز نیروگاهها و صنایع منجر به کاهش تولید و وارد شدن ضربه به اقتصاد ملی خواهد شد.
این نماینده مجلس در پایان اضافه کرد: کاهش تولید از سوی دیگر منجر به اشتغال و کاهش سرمایه گذاری در کشور انجام خواهد شد؛ لذا همه باید کمک کنند که در این مسائل ملی همگام با دولت عمل شود.