به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، سیدمجتبی خیام نکویی، معاون وزیر جهاد کشاورزی صبح امروز در اجلاس روسای دانشکدههای کشاورزی و منابع طبیعی کشور که در همدان برگزار شد، با بیان اینکه طرح کاشت یک میلیون نهال با بودجه غیردولتی در دستور کار است، گفت: برون سپاری فعالیتهای غیرحاکمیتی در بخش کشاورزی باید پیگیری شود.
خیام نکویی به بررسی چالشهای بخش کشاورزی کشور در تغییر اقلیم، گرمایش جهانی، کاهش آب و محدودیتهای بین المللی پرداخت و گفت: ین چالش، نگاه در بخش کشاورزی نگاه حمایت از مصرف کننده است نه تولید کننده و نقش صدا و سیما در کنترل مصرف و کنترل بازار بسیار چشمگیر است.
رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی یادآور شد: کاهش آب در دسترس و تشدید فرسایش خاک کشاورزی چالش مهمی برای کشاورزی در ایران است.
وی با اشاره به اینکه تغییر کاربری اراضی چالش کوچکی است، افزود: صدور سند تک برگ اراضی در دستور کار است و در آینده با هدف تجمیع اراضی اجرا خواهد شد.
خیام نکویی گفت: پایین بودن بهرهوری محصولات کشاورزی کشور از دیگر مشکلات این بخش است و باید بتوانیم با افزایش بهره وری به خودکفایی برسیم.
وی ظرفیت دیمزارهای کشور را بسیار بالا دانست و تاکید کرد: دیمزارها قابلیت تولید بسیار بالایی دارند و سه تا ۱۱ برابر بین میانگین و رکوردهای تولید فاصله داریم.
رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی گفت: ارزان سازی تولید یکی از نتایج ورود علم و دانش در تولید محصولات کشاورزی است.
وی با اشاره به اینکه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی بزرگترین چالش این بخش است که منجر به عدم رشد خواهد شد، افزود: منافع تولیدکننده باید در راستای منافع سیاستگذار قرار گیرد.
خیام نکویی وابستگی کشاورزی کشور به برخی نهادههای اصلی تولید را از دیگر چالشهای بخش کشاورزی دانست.
وی با اشاره به اینکه تأمین امنیت غذایی موضوعی فراقوهای است و سایر دستگاهها در این امر دخیل هستند، افزود: موضوع امنیت غذایی روی میز دولت قرار گرفته و همه قوا در آن دخیل هستند.
رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی تاکید کرد: در حفظ منابع پایه از جمله آب و خاک عملکرد خوبی نداشته ایم و باید با برنامه ریزی در راستای حفظ آنها حرکت کنیم.
خیام نکویی آموزش و تربیت کشاورزان و بهرهبرداران را موضوع مهمی دانست و تاکید کرد: میانگین سن تولیدکنندگان کشاورزی در کشور ۵۳ سال است و حداکثر ۱۰ سال دیگر کشاورزان قادر به فعالیت هستند.
وی با اشاره به اینکه ۴۳ هنرستان در بخش کشاورزی راه اندازی شده است، تصریح کرد: برای کشاورزان آینده باید برنامه ریزی کرد، کشاورزان آینده باید از مسیر هنرستان تربیت شوند.