
مردم خواستار برخورد با هتاکان به معلمان زن مدرسه هیرمند شدند/تخلفات باید از مسیر قانونی پیگیری شود
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، اواخر هفته گذشته یک مدیر و معلم در مدرسه دخترانه طوبی شهرستان هیرمند پس از بارها تذکر اقدام به جمع آوری گوشی های تلفن همراه برخی دانش آموزان کردند که این موضوع موجب جروبحث و درگیری بین معلم و مدیر با یکی از دانش آموزان شد.
در پی این اتفاق دانش آموز که بیماری زمینه ای داشت و این موضوع را به مدرسه اطلاع نداده بود، بی حال می شود و بلافاصله مدیر مدرسه اورژانس را مطلع میکند و همزمان والدین دانش آموز که از این موضوع بهشدت عصبانی بودند با حضور در مدرسه ضمن بی احترامی و هتک حرمت با مدیر و تعدادی از معلمان زن درگیر میشوند و آن هارا مورد حمله قرار می دهند.
بنابراین گزارش بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان سیستان و بلوچستان ضمن محکومیت این موضوع، به منظور تبیین واقعیت های رخ داده اقدام به انتشار جزئیات این اتفاق کرد که متن آن بدین شرح می باشد:
در روز سه شنبه مورخ ۳۰ اردیبهشتماه ساعت ۹:۳۰ صبح در مدرسه متوسطه اول دخترانه طوبی شهرستان هیرمند حال یکی از دانش آموزان پایه هفتم که قبلاً سابقه ناراحتی قلبی داشته بد میشود.
مدیر مدرسه با مادر دانشآموز تماس میگیرد و شرایط را برایش توضیح میدهد و از نوع دارویی که قبلاً دانش آموز استفاده میکرده میپرسد و به مادرش میگوید: «من دارو را ندارم با اورژانس تماس میگیرم شما هم بیایید.»
در همین فاصله یکی دیگر از دانش آموزان که گوشی خودش را در محوطه مدرسه پنهان داشته به خانواده دانش آموز بد حال زنگ می زند و به دروغ می گوید سریع بیایید که مدیر مدرسه به خاطر همراه داشتن گوشی ۴ نفر را تنبیه کرده که حال غزاله بد شده است.
آمبولانس که رسید، پرستار وضعیت را چک کرد و گفت چیزی نیست، تپش قلبش بالاست و قرص داد. حالش که بهتر شده گفتند: «نیازی به بیمارستان نیست.» در همین موقع چند نفر خانم و آقا از خانواده همین دانش آموز با داد و فریاد وارد مدرسه شدند. گفتند غزاله حتماً باید به بیمارستان اعزام شود.
مدیر مدرسه و سایر همکاران کارشناس بهداشت منطقه و چند نفر دانش آموز را مورد ضرب و شتم قرار دادند که آثار جراحت روی بدن دو نفر از معلمان خانم مشاهده شده است. همچنین گوشی همکار خانم را هم سرقت کردند، دانش آموز به بیمارستان زهک اعزام شده و مشکل خاصی نداشته است.
ساعت ۹:۴۵ مراتب به ۱۱۰ اطلاع رسانی شده با ورود مراجع قضایی و انتظامی به مدرسه، باز جویی و تشکیل پرونده انجام شد و آموزش و پرورش هم از طریق نماینده حقوقی شکایت را ثبت نموده است.
پرونده در دست بررسی است، مهاجمان تحت تعقیب هستند و هنوز دستگیر نشدند. با توصیههایی که انجام شده مدرسه روز چهارشنبه باز بوده حتی همان روز حادثه هم امتحانات دانش آموزان گرفته شده است.
فرهنگیان شهرستان در فضای مجازی درخواست رسیدگی سریع به این پرونده را داشتند و به شدت نگران هستند و بسیاری نیز اقدام به استعفای دستهجمعی کردهاند که این مورد آینده آموزشوپرورش هیرمند را با مشکل مواجه خواهد کرد.
بنابر گزارش فوق، بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان پیگیری این حادثه تلخ را وظیفه خود میداند و از تمامی مراجع ذیربط خواستار پیگیری و مجازات عاملین این هتک حرمت میباشد.
از طرفی اداره کل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان هم طی بیانیه ای از پیگیری این موضوع تا زمان برخورد با خاطیان خبر داد که متن آن بدین شرح میباشد:
در پی حادثه رخ داده و تخلف صورت گرفته از سوی برخی اولیای دانش آموزان دبیرستان دخترانه طوبی جهان آباد شهرستان هیرمند، ضمن ابراز تأسف و محکوم کردن این عمل شنیع و ناشایست، موضوع رسیدگی به این تخلف از سوی مسئولین اداره کل آموزش و پرورش استان و شهرستان هیرمند از همان لحظات اولیه در دستور کار قرار گرفت
پس از بررسی ابعاد و زوایا و محرز شدن آن، با هدف پیگیری و رسیدگی به موقع، مراجع ذیصلاح قضایی نیز ورود پیدا کرده و مراتب در دست پیگیری و اقدام است.
شایان ذکر است؛ همه پیگیریهای صورت گرفته و اقدامات انجام شده تا حصول نتیجه ادامه خواهد داشت و در این بین با افراد خاطی نیز پس از طی مراحل قانونی برخورد لازم صورت میپذیرد.
اما این پایان کار نبود و خانواده دانش آموز هم در فضای مجازی بلافاصله با انتشار مطلبی نسبت به این موضوع واکنش نشان داد و تهدید به انتشار کلیپ درگیری معلم و دانش آموز کرد که متن آن بدین شرح می باشد:
من به عنوان ولی یکی از دانشآموزان دبیرستان طوبی شهرستان هیرمند لازم دیدم که واقعیت اتفاقات روز سهشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ را بیان کنم، اتفاقاتی تلخ و ناراحتکننده که متأسفانه در فضای مجازی بهصورت نادرست و بعضاً تحریفشده بازتاب داده شد و اطلاعات دقیقی از آن منتشر نگردید.
متأسفانه اداره آموزش و پرورش در این زمینه برخورد مناسبی نداشت. بعد از وقوع این حادثه، نه تنها هیچگونه پیگیری جدی در خصوص وضعیت سلامت فرزندم انجام نشد، بلکه نوع برخورد و اطلاعرسانی این نهاد به گونهای بود که انگار قصد داشت موضوع را نادیده بگیرد یا کماهمیت جلوه دهد.
من به عنوان یک پدر انتظار داشتم حداقل مسئولان آموزش و پرورش به عنوان مرجع اصلی رسیدگی به چنین مسائل مهمی، با انصاف و دلسوزی رفتار میکردند اما متأسفانه شاهد نوعی قضاوت یکطرفه و بیتوجهی به حقایق بودم.
فرزند من در آن روز مورد تنبیه قرار گرفت موضوعی که با مستنداتی روشن قابل اثبات است در ویدئویی که در اختیار بنده است مدیر مدرسه به صراحت به این تنبیه اقرار میکند با این حال برای جلوگیری از سوء استفاده رسانههای معاند این فیلمها منتشر نشدند و قرار است فقط به مراجع قانونی تحویل داده شوند.
ما خانوادهها همواره برای معلمان احترام قائل هستیم و میدانیم که کار آنها دشوار و حساس است. اما متأسفانه بعضی از معلمان هنوز هم با روشهای قدیمی و غیرقابل قبول مثل تنبیه بدنی سعی در کنترل کلاسها دارند. اکنون هم برخی از آنها با مصاحبهها و صحبتهای غیرواقعی تلاش دارند حقیقت را پنهان کنند و تصویر دیگری از ماجرا ارائه دهند.
از رسانهها نیز انتظار میرود بدون تحقیق و بررسی اقدام به انتشار اخبار نکنند. بعضی از روایتهایی که منتشر شده، اساس و پایه درستی ندارند و فقط باعث تشویش اذهان عمومی شدهاند.
ما به دنبال هیاهو و جنجال نیستیم فقط میخواهیم حق فرزندمان روشن شود و با خاطیان برخورد منصفانهای صورت گیرد مستندات لازم را در اختیار مراجع قانونی قرار خواهیم داد و امیدواریم عدالت مثل همیشه از سوی مسئولین دستگاه قضا نیز اجرای شود و با خاطیان ماجرا برخورد قانونی صورت گیرد.
پس از انتشار اظهارات ولی دانش آموز هیرمندی، بلافاصله کاربران فضای مجازی نسبت به این اظهارات انتقاد کردند؛
از طرفی ابوالفضل شهریاری از معلمان سیستانی و از اولین افرادی که اقدام به انتشار جزئیات این موضوع کرده بود بیان داشت:
بر فرض صحیح بودن ادعای هتاکان مبنی بر تنبیه دانش آموز توسط معلم یا مدیر، ولی دانش آموز تنها میتواند از مراجع قانونی پیگیر احقاق حقش شود، نه اینکه به صلاحدید خودش در دل مدرسه و مقابل چشمان چندین دانش آموز، معلم مظلوم را مورد محاکمه قرار دهد.
شهریاری در ادامه تاکید کرد: جامعه فرهنگیان سیستان تا زمان احقاق حق معلمان و دانش آموزان مظلوم کنار آنها خواهد بود و اجازه نخواهد داد بیرحمانی اینچنین به خود جرئت دهند تا بار دیگر به هتک حرمت معلمان و زنان این سرزمین بپردازند.
لازم به ذکر است تاکنون دستگاه قضا نسبت به این موضوع اظهار نظر رسمی نداشته است اما منابع مطلع از پیگیری ویژه این موضوع خبر می دهند.
شهرستان هیرمند واقع در شمال استان سیستان و بلوچستان و نقطه صفر مرزی با کشورافغانستان می باشد.